Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde jenica67 » 07 Oct 2013, 21:16

La mine maine va fi cea mai ridicata temperatura din tara, 22 gr C. Din pacate mi-am placat o laterala de la casa cu polestiren si trebuie sa dau adezivul si plasa de fibra de sticla sa nu mi-l atace ultravioletele. Sper sa am timp, sa imi impachetez si o parte din familiile de albine, restul sa il fac poimaine, doua zile in care mi-am luat concediu.
jenica67

Mesajde modigliani » 13 Oct 2013, 16:53

Este oare posibil ca avertismentele meteorologice sa fie adevarate ?
In cazul asta Romania va primi o crunta lovitura din care-si va reveni cu mare dificultate .

http://www.lovendal.ro/wp52/avertisment ... e-celsius/
modigliani

Mesajde jenica67 » 13 Oct 2013, 21:24

Eu nu cred asa ceva. In fiecare punct de pe glob, exista media temperatura fiecarei luni, destul de constata de la un an la altul. Chiar daca se inregistereaza o scadere semnificativa intr-un an, aceasta pe media lunii, nu difera cu mai mult de cateva grade, in general sub 10, oricat ar fi de mare diferenta. Si eu am auzit in vara, ca exista tot o predictie amaricana, ca in 20 de ani in Romania, zona subcarpatica va avea clima actuala de la Istambul. Eu cred ca unora le place sa faca previziuni apocaliptice, pentru inspamantarea populatiei. Orice curenti s-ar schimba, daca la Atena s-ar inregistra temperaturi asa de mici, inseamna ca ar trebui sa scada temperatura pe intregul glob, lucru imposibil, deoarece nu exista o energie, care sa scada temperatura solului si a apelor, intr-un timp asa de scurt, acestea avand o inertie termica enorma. Uitati-va si acum la Constanta, temperatura nocturna minima, este cea mai ridicata din tara, de ce credeti ? Din cauza ca marea inca nu s-a racit si inca influenteaza temperatura minima, tinand-o ridicata. La primavara va fi invers, o vor avea mult timp pe cea maxima jos.
jenica67

Mesajde BotaPaul » 16 Oct 2013, 15:16

Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: http://bit.ly/19M9PTt
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde Closcutz » 20 Oct 2013, 23:57

Nu stiu daca ati auzit-o pe Romica Jurca in sera asta la rubrica meteo a spus ceva de curentii Atlanticului si ca v-om avea o iarna ca si anul precedent, adica blanda :)
Closcutz

Mesajde gica.mosu » 21 Oct 2013, 21:11

gica.mosu scrie:
Florin Dobre scrie:Langa Pitesti ploua neincetat de sambata seara.
Abia am apucat sa le fac primul tratament cu varachet. Pe accuweather zice ca in weekend s-ar baga niste soare. La fix pentru al doilea fum. :)

DAAAA....O sa fie si ceva vreme buna.NU va agitati prea tare asa afost in1975 pe9-11oct apoi a urmat tempde 15-25 grade!!!
Eu abia am aranjat cuib +df doar la jumatate din ei....nici ultimul trat cuV.F dar nu-mi fac probleme...SPOR!!!!!

Eu cred ca am avut dreptate....Si uite am dat si tratament ,am aranjat si ceva stupi(vezi poza) da minune mare am 3-4 stupi au puiet...mai aduc si ceva polen,la mine in stupina am flori(poza facota 21-oct)...am stat de vb cu apic din zona si mai au si altii stupi cu puiet acum-SPOR!!!!
Fişiere ataşate
P1220378.JPG
P1220377.JPG
P1220382.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 21 Oct 2013, 21:31

off topic ... mosule, nu te supara da' vezi ca-n primavara tre' sa investesti in ... hranitoare. :o Ca vad c-o inceput sa roada lemnul ... :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviutzbogos » 21 Oct 2013, 21:37

gica.mosu scrie:
Eu cred ca am avut dreptate....Si uite am dat si tratament ,am aranjat si ceva stupi(vezi poza) da minune mare am 3-4 stupi au puiet...mai aduc si ceva polen,la mine in stupina am flori(poza facota 21-oct)...am stat de vb cu apic din zona si mai au si altii stupi cu puiet acum-SPOR!!!!

Badie, la mine asta ii o problema cam mare, PUIETUL. Chiar am scris si pe pagina mea ca numa ce am terminat de facut completarile ca doi roi iara mi-au golit ramele din mijloc si madame a inceput sa-si dea drumul la...ce stie ea mai bine. Acu' ce sa fac, stau cu mierea pe capul lor pana la noi ordine, pana cand vine frigul si nu mai oua, sper sa apuc sa umplu golurile alea...si sa mai am cu ce. Hai ca ajunsaram off topic...in legatra cu vremea, la mine la Peciu (langa Temesvar) sapt trecuta am avut temp si de 30 de grade la soare, sapt asta se mai anunta caldura de 23 - 24 de grade, noaptea is cate 12 grade, deci au vreme sa mai prelucreze ce le dau eu ca tema de casa. Pana cand...om trai si om vedea. Sau om trai, cum zice orbul :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde gica.mosu » 21 Oct 2013, 21:50

paul scrie:off topic ... mosule, nu te supara da' vezi ca-n primavara tre' sa investesti in ... hranitoare. :o Ca vad c-o inceput sa roada lemnul ... :o

Paule,nepoateee nu ma supar de ce? Stupul din poza are 3r cu puiet iar in hranitor am pus miere cu polen simbata+o rama descapacita dupa diafragma!!!!
P.S-Am marcat azi la un priete 20 de matci si la 4 fam am gasit puiet :mrgreen: Credca o sa fie ca anul trecut dupa acele ploi din sept si temp mari din oct :?
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 21 Oct 2013, 21:53

Mosule...
Inteleg ca ai marcat matcile acum. Nu-i risc de schimbari linistite? Eu m-am gandit sa le marchez primavara.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bambucha » 22 Oct 2013, 01:22

modigliani scrie:Este oare posibil ca avertismentele meteorologice sa fie adevarate ?
In cazul asta Romania va primi o crunta lovitura din care-si va reveni cu mare dificultate .

Petarde, fumigene, fasaieli! Pentru asta ar trebui sa migram un pic in timp undeva in mini-era glaciara cel putin.
In fiecare an apare cate un studiu care "vesteste" apocalipsa. Eu pariez pe o iarna normala :P
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jenica67 » 22 Oct 2013, 08:07

Ion Sandu (ANM): Iarna vine după 20 noiembrie. Temperaturi peste norme până la 1 noiembrie

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat luni ca, pe baza informatiilor de care dispune, se poate estima ca iarna se va instala dupa data de 20 noiembrie. Pana la data de 1 noiembrie temperaturile vor fi usor peste norme, a adaugat directorul ANM, precizand ca saptamana aceasta se vor inregistra temperaturi de peste 20 de grade Celsius iar saptamana viitoare temperaturi de 15-16 grade, maxim 18 grade Celsius, si pozitive noaptea.

"Conditiile de instalare a ierinii in romania pot fi indeplinite dupa data de 20 noiembrie. [...] Ca sa vorbim de instalarea iernii, trebuie sa avem valori in jurul valorii de zero grade, usor pozitive ziua si negative noaptea", a explicat Ion Sandu.

Directorul ANM a precizat ca "acest lucru se va intampla dupa data de 20 noiembrie. Nu spun ca ninge pe 20 noiembrie, spun ca dupa aceasta data precipitatiile pot fi sub forma de zapada".

"Dupa data de 1 noiembrie nu excludem posibilitatea unui episod de ninsoare la munte. Nu vorbim de instalarea iernii in toata tara, dar la munte e posibil dupa data de 1 noiembrie, din aceleasi motive logice - temperaturi negative - urmatoarele precipitatii la munte dupa aceasta data pot fi sub forma de zapada", a explicat Ion Sandu.In ceea ce priveste prognoza meteo pentru perioada imediat urmatoare, directorul ANM a anuntat ca temperaturile vor fi usor peste norme, peste 20 de grade, in aceasta saptamana, si de 15-16 grade, maxim 18, si pozitive noaptea in ultima saptamana din luna.

"In legatura cu progoza pe 3 luni nu se pot face decat apreciei a tendintelor. M-am uitat pe ultimele actualizari, valorile temperaturilor. Cu exceptia lunii decembrie - cand sunt usor sub norme, ne asteptam la temperaturi ceva mai mici - ianuarie si februarie sunt foarte apropiate de norme, dar asta nu inseamna ca nu vom avea o saptamana, zece zile dintr-o luna cu temperaturi de -15, -20 de grade. Atunci cand avem o informatie ca in luna ianuarie sunt temperaturi apropiate de norma, adica -3 grade in medie in Romania, nu ne asteptam la o iarna care sa ne duca la o medie de -10 grade si care sa fie o iarna iesita din comun", a adaugat directorul ANM.

Sursa:hotnews.ro
jenica67

Mesajde gica.mosu » 22 Oct 2013, 08:13

Bambucha scrie:
modigliani scrie:Este oare posibil ca avertismentele meteorologice sa fie adevarate ?

Petarde, fumigene, fasaieli! Pentru asta ar trebui sa migram un pic in timp undeva in mini-era glaciara cel putin.
In fiecare an apare cate un studiu care "vesteste" apocalipsa. Eu pariez pe o iarna normala :P

Petarde s-au nu cred, ca e bine sa fim pregatiti de ce e mai rau...odata ce in 20 oct au aparut-7-10*...e un mare semn de intrebareee :idea:
Personal am bagat cit 2 in stup unde am avut posibilitate(si in ceee) si mai urmeaza...Paza bunaaaa-trece primejdia rea...SPOR!!!
gica.mosu

Mesajde popik50 » 23 Oct 2013, 21:38

Povesti sau realitati,asta vom vedea in ianuarie si februarie.Cum clima de pe terra s-a dat peste cap tot din vina oamenilor, nu e exclus sa vedem si o iarna siberiana. E bine sa fim pregatiti pentru ce este mai rau.Iernare buna tuturor . ;)
popik50

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 07 Noi 2013, 21:08

Am auzit astazi ca iarna se va instala dupa 10 dec in toata tara cu ninsori si viscol si toate codurile lor! Avem deci deja o decalare de 20 de zile cel putin de la "Iarna ultimilor 100 de ani".
Ca niciodata , mai am de luat caturile la 3\4 din stupina(inca mai au de furat din ele), la unii matcile ponteaza inca(Exceptional),florile infloresc in gradina,(micsunele si clopotei),varachetul nu l-am dat pt. ultima data,dar stiu ele ce au sa faca!
Cred ca vom avea un 2014 cu potential asa cum arata efectivele acum!Cu toata iarna lor batrana si grea de 100 de ani !
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde gica.mosu » 16 Noi 2013, 22:35

Se zice ca atunci cind salcimul infloreste a doua oara in iul-aug vom avea toamna luuuunga,si s-a adeverit .In 3 zile am parcurs tara de la Oradea la Tecuci si peste tot am vazut griu f frumos,rapita la fel,ba intre BV si BC am zarit un lan mic de rapita inflorita :!: ca in mai,iar pe alocuri lucerna cu flori...Asa ca nu-i de mirare ca uni dintre noi mai avem puiet inca in stupi la 15 nov...Si totusi trebuie facut(eu deja am inceput) impachetarile finale...Iarna bateee la usa :idea: SPOR la toti!!!!
P.S-Acum fac unificari,schimb matcile slabe iar cei pe 3-4 r cu albina ii pun cite doi s-au trei in stup....
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE