Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde TDI » 15 Ian 2014, 19:26

Cu câteva posturi mai sus am oferit o informaţie: până acum e cea mai secetoasă iarnă din ultimii 41 de ani. Excepţia ar fi partea de sud-vest a ţării. Nu ştiu cum va influenţa apicultura dar sigur nu în mod favorabil. Antiteza cu cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani mi se pare deosebită.
TDI

Mesajde danut » 15 Ian 2014, 22:26

Tot ce nu e normal nu e bine stimati colegi!
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde stuparul2011 » 16 Ian 2014, 19:19

buna seara,
in vest, zona sannicolau mare, cenad,.........dudestii vechi, ieri a plouat.
dar la fel ca in majoritatea zonelor tarii temperaturi foarte ridicate pentru aceasta perioada a anului.
la sedinta de duminica, la care au participat si apicultori din serbia, spuneau ca si la ei temperaturile sunt neobisnuite.
albinele zboara.....au puiet......automan consum mare de miere............
sper sa iesim cu bine din iarna, dar ce vrea Domnul, noi nu putem face nimic.
sanatate numai bine
stuparul2011

Mesajde stupar » 16 Ian 2014, 22:58

La temperatura ridicata peste 1o grade zilnic,incepe puietul,Doamna fereste de o revenire la normala de iarna cu -1o -15 grade.Cosum si uzura inutil.La noi in Ardeal nu avem probleme,ca nici ziua nu ajunge la 4,5 grade.O iernare ideala,consum minim.
stupar

Mesajde liviutzbogos » 16 Ian 2014, 23:33

stupar scrie:La temperatura ridicata peste 1o grade zilnic,incepe puietul,Doamna fereste de o revenire la normala de iarna cu -1o -15 grade.Cosum si uzura inutil.La noi in Ardeal nu avem probleme,ca nici ziua nu ajunge la 4,5 grade.O iernare ideala,consum minim.

Unde in Ardeal, ca, inainte de Anul Nou, cand am fost in Salaj la socrii, erau temperaturi de aproape 10 grade...Nu stiu saptamanile astea cum a mai fost, dar prea mari schimbari nu cred.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde alt stupar » 16 Ian 2014, 23:39

copii,
ce-i cu sentimentul asta de panica fatalista?
Apicultura tot inainte merge... ca-s (-) grade, ca-i ceva mai cald... nu-i dracu atat de negru !
Unde in toamna stuparul si-o vazut de treaba, i se rupe albinei de " consumul anormal de mare"
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde mircea_tm » 16 Ian 2014, 23:47

suntem abia in 16 ianuarie...pana in 15 martie mai avem!ceva de genu a fost in 2011....in 4-5 februarie a venit iarna...ger de -18 grade si a tinut-o asa pana pe 27 februarie...
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde jenica67 » 17 Ian 2014, 17:01

In Resita azi in iarba de la lucru pe floricelele acealea mici albastre, era plin de albine. Maine, sau poimane, voi merge la sat, sa vad ce fac albinele mele. Dar mai mult ca sigur ca aduc polen ca primavara, ca acolo este mai cald decat in oras, cu cel putin 4-5 grade.
jenica67

Mesajde kiloz » 17 Ian 2014, 21:15

In oradea azi alunul inflorit complet.Se inprastia polenul.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde gica.mosu » 17 Ian 2014, 22:02

In zona Onesti nu-i bini di loc,am vazut in piata femei cu urzici la va'nzari 8-) ..pomii au luat-o razna nu's ci fructi om avea anu ista :mrgreen: ...Albinili,din cauza cetii au facut zb de curatiri doar partial...Om trai si-om mai videa-SPOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde tiih » 18 Ian 2014, 09:39

In zona Tecuciului inca e foarte bini pana acum!Au facut zbor de curatenie pe 27 februarie cam 30% din supi iar pe 15-16 ianuarie restul.Vremea care a fost pana acum,"un sfarsit de toamna prelungit"va fi si in februarie la fel...Raul s-ar putea sa vina in martie...Pe un site in care se prezinta prognoza mete pe termen lung, se spune ca pe 2 martie avem..ninsoare.temperaturi intre -1gradC si +2grade,adica in loc de inceput de primavara vom avea un 'inceput de iarna".Sper sa nu avem un martie ca anul trecut cu numai 6..7 zile din 31 favorabile zborului albinelor ,cu doua valuri de frig...viorelele inflorite pe15 martie si acoperite cu un strat consistent de zapada.....caci atunci va fi "dezastru "pentru familiile de albine care nu au fost pregatite in toamna "ca la carte",in care nu s-a insistat pe SELECTIA familiilor de albine (matci)REZISTENTE LA IERNARE,care "stiu" cand sa sfarseasca ponta in toamna(NU MAI TARZIU de 10...15 septembrie) si mai ales cind sa o inceapa in iarna( NU MAI DEVREME de 10 ...15 februarie)!!!
tiih

Mesajde kiloz » 18 Ian 2014, 09:44

: zbor de curatenie pe 27 februarie cam 30% din supi; iar

Dar unde ai ajuns cu calendarul,mai ai vro citeva zile!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde iulians » 18 Ian 2014, 09:49

A vrut sa spuna 27 decembrie.Greseala e omeneasca!!!
iulians

Mesajde tiih » 18 Ian 2014, 11:57

Exact...am gresit data primului zbor de curatenie...27 decembrie 2013...celalalte afirmatii le sustin in continuare,adaugand doar faptul ca stimularile si interventiile fara rost din timul iernii pot urgenta aparitia pontei chiar si la matcile care....." stiu"
tiih

Mesajde lucky5strike » 18 Ian 2014, 13:10

Pe mine ma enerveaza ca nu mai vine odata iarna asta! In ritmul asta ma apuc de cultivat migdali.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jenica67 » 18 Ian 2014, 18:41

Vreau si eu 2 buc, de unde i-ati luat. Apropo la Resita azi 19 grade. Ca sa va incurajez, se pare ca ultima saptamana din ianuarie veti avea temperaturi negative. Incepand din februarie, veti avea temperaturi cuprinse intre 6-10 grade, mai apropiate de cea din urma. Asa ca nici o speranta de frig, anul acesta se pare ca si babele sunt mai calduroase. Mai sunt sfintii de gheata la catolici, vom vedea cum vor fi si aia. In compensatie, probabil vom avea o vara mai putin calda si ploioasa, pentru a se respecta media anuala a temperaturilor.
vezi ce zic baietii : http://www.accuweather.com/ro/ro/craiov ... r=2/1/2014
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE