Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde Badea Alin » 23 Mar 2014, 23:04

jenica67 scrie:Si la mine azi a fost mai rece ca ieri, au fost numai 21 de grade. Racirea mult trambitata de marti la 7 grade, fac pariu ca nu va fi mai mica de 12-13. Porumbarul da tot mai bine. Cred ca va incepe si salcia plangatoare acusi, sa dea polen si nectar. la fel si pomii. Deci nimic nu le mai poate opri, albinelor dezvoltarea. Numai vre-un val de frig neprevazut, dar dupa mine slabe sperante sa mai vina. Avantajul ca nu sunt zilele calduroase chiar una dupa alta, mai urmeaza si perioade mai reci, ce mai tin natura putin in loc. Oricum dupa numaru de flori prin pomii infloriti, daca nu va veni vre-o supriza, vom avea fructe ca si anul trecut.

miercuri noaptea se anunță - 1 grad. Sper să nu se înregistreze astfel de temperaturi :(
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde Badea Alin » 23 Mar 2014, 23:10

Ioan Guist scrie:
paul scrie:Eu zic sa nu aruncati inca cu basca in sus !
Saptamana viitoare s-a anuntat o racire accentuata a vremii ! Daca nu aveti cuiburile stranse si reginele au ouat sub influenta temperaturilor din zilele astea si a ... protofilului :o mai mult decat pot acoperi albinele, s-ar putea sa aveti (avem) parte de surprize extrem de neplacute !!! :o
Asa ca ... ochii pe meteo si pe cuiburi ! :idea:

Corect.
Nu da-ti drumul la cuiburi.Ramane strans pana trece valul rece. Siroape astazi si maine, apoi ...pace pane trece hopul.
Dupa hop bagam rame.

joi găsit albine cocoloș pe diafragmă și pe rama de după df.. Băgat ramă la marginea cuibului, azi găsit ouă față-verso,. Azi băgat altă ramă în cuib, la clădit. crezi că ne mai putem ține la ei?
Ps. Ce-i drept, în februarie au fost restrânse cuiburile „la sânge”
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde Trantorul@ » 24 Mar 2014, 09:50

Acum ma uit pe mai multe site-uri care prezinta vremea cel mai favorabil anunta marti noaptea -1 si cel mai negativ -4 in zona mea , daca ingheata iar apa in adapatoare o sa fie vai si amar posibil sa mai scape nu stiu ce ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde CATALIN » 24 Mar 2014, 11:24

ma gandesc si eu ....stupi au cam inceput sa stranga din ce in ce mai multa populatie o zi doua de - n-o fi foc,eu inca nu i-am despachetat acum 4-5zile le-am mai descapacit cate o rama blana de miere nu mi-e frica
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde 7Rame » 24 Mar 2014, 12:35

2-3 zile nu e foc mare. Acum depinde de fiecare familie, cum e gestionata.
Cert este ca este mult puiet, pt ac perioada. In perioada similara anul trecut, dupa acea zapada, nu aveam nici macar un ou, in celule!!!
La mine, am observat totusi o usoara populare, generatii noi peste cele vechi, care se pregatesc sa plece in vesnicele plaiuri, deci nici nu strang, nici nu largesc, astept echilibrare.
In plus, la aceasta data, o medie de 4-5 rame DD zona de lucru efectiva pt regina, este mai mult decat suficient. (medie) Nu cred ca ii tin in urma, si nici nu largesc inutil, doar unde cladesc, pt ca sunt cativa care s-au apucat de...podisor.
Trag linie si zic, ca, la cum se vede treaba, nu vad ce ar mai sta in fata lor la acest moment, deci stau linistit.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Trantorul@ » 24 Mar 2014, 19:43

Nu le face bine sub nici o forma temperaturile cu minus nici la albine mai ales acum , dar eu ma refeream la flori si muguri , mugurul la salcam ii puscat si are cam 1 cm sunt si mai mici , si abea puscati daca vin marti noapte -4 grade pentru zona mea sa gatat cu nectarul si fructele.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde jenica67 » 25 Mar 2014, 11:14

La mine azi prognoza este de 7 grade, temperatura atinsa la ora 9:30 si a iesit soarele. :lol:
jenica67

Mesajde jenica67 » 26 Mar 2014, 09:39

Ieri nu au fost 7 ca in prognoza, au fost 11 grade, dar azi noapte a fost -1 in loc de 0.
jenica67

Mesajde paul » 26 Mar 2014, 09:54

Si nu-i cam ... naspa ??? :o Aveati ceva copaci infloriti ... :oops:
Hellou, colegii care va plangeati ca aveti cuiburile blocate cu pastura, asa-i ca acum v-ati fi dorit sa mai fi fost inca pe atata ??? :oops:
Hellou, colegii care ati pus colectoarele, ca deh, "unii vor sa faca bani nu doar sa se dea artisti din spatele tastelor", asa-i ca era mai bine sa va fi scrantit mana inainte de a va veni ideea "revolutionara"de a monta colectoarele in ... martie ??? :oops:
LE ... "vremea - sau, nu faceti pariu cu Dumnezeu ca ... pierdeti" !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 26 Mar 2014, 10:34

Hellou,
E cam....naspa, dar putem schimba ceva?
Nu cred ca s-a plans cineva ca are cuiburi blocate cu pastura.Eu, de exemplu, ma mandream! :lol:
Si eu care voiam sa pun colectorul.....ca sa te ajut!
irina

Mesajde paul » 26 Mar 2014, 11:00

irina scrie:Hellou,
E cam....naspa, dar putem schimba ceva?
Nu cred ca s-a plans cineva ca are cuiburi blocate cu pastura.Eu, de exemplu, ma mandream! :lol:
Si eu care voiam sa pun colectorul.....ca sa te ajut!

Irinuco ... tu nu te plangeai ca ai cuiburile blocate, in schimb te temeai ca acea pastura de pe ultima rama sa nu actioneze ca o diafragma ! Bucura-te ca datorita vremii, temerile tale s-au risipit ! Lucru de care te-am facut atenta ... daca-ti amintesti ??? ;)
In legatura cu "punerea colectorului ca sa ma ajuti" ... am apreciat generozitatea ta in acel moment ! Apreciez si acum !!! Numai ca, eu cred in principiul ... "ajuta-te singur"! :P Sper sa am ocazia, in ceea ce te priveste ... sa fiu la fel de generos . ;)
LE ... tot in clubul celor cu identitate "sub acoperire" ??? :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 26 Mar 2014, 11:21

Sincer,nu pot sa ma bucur de vremea asta.Mai bine soare si cu ....teama blocarii cu polen.
Pai cum sa nu-mi amintesc,Paul? :lol:
Da, tot fara identitate.....deocamdata.
irina

Mesajde paul » 26 Mar 2014, 11:34

irina scrie:Sincer,nu pot sa ma bucur de vremea asta.Mai bine soare si cu ....teama blocarii cu polen.
Pai cum sa nu-mi amintesc,Paul? :lol:
Da, tot fara identitate.....deocamdata.

Uite vezi ... gandim altfel !
Eu ma bucur de vremea asta ! In primul rand, toata albina sta in stupi si ingrijeste puietul ! Daca avem miere si pastura, reginele oua intens ca ... are cine cloci. In al doilea rand, vegetatia isi mai incetineste ritmul alert de dezvoltare, creindu-se astfel un raport optim intre dezvoltarea familiilor de albine si dezvoltarea plantelor polenifere si melifere ! In al treilea rand, ploaia inseamna belsug si pentru albine !
LE ... sper ca "......deocamdata"sa nu insemne "..... sine die"! :oops:
paul

Mesajde cristi82 » 26 Mar 2014, 11:59

La noi vreme buna cu soare si si ceva nori, se asteapta 16 grade, sper sa apuc azi sa le pun familiilor de albine rame la cladit, cum mai spuneam prunul e in toi!
cristi82

Mesajde irina » 26 Mar 2014, 12:06

paul scrie: reginele oua intens ca ...

si la temperaturi mici sau chiar negative pe timpul noptii?
irina

Mesajde paul » 26 Mar 2014, 13:06

irina scrie:
si la temperaturi mici sau chiar negative pe timpul noptii?

Daca le-ai asigurat microclimatul optim ( rame foarte bine acoperite cu albina, izolare perfecta deasupra ramelor, diafragma separatoare totala, hrana la discretie ... etc) reginele oua sustinut !
Ieri dimineata la ora 8 erau 6* C . In timpul zilei, chiar pe ploaie, nu au scazut temperaturile sub 10* C .
Azi dimineata la ora 8 erau ... 3* C . Acum sunt ... 8* C.
Eu zic ca ... nu-i chiar asa rau ! :P
In zona mea abia a inflorit cornul ! Am vazut ca si forsitia da semne de inflorire. E bine asa, pentru ca se mai intarzie infloririle si familiile de albine continua sa se dezvolte !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE