Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: exista printre noi cineva "realizat" din apicultura?

Mesajde MIHAI BALS » 30 Iun 2015, 00:09

MIHAI BALS scrie:
lucky5strike scrie:Ce inseamna "realizat", mai concret?

sa te ia nevasta seara in brate si sa te dezmierde cum stie ea,asta dupa ce tu ai pus caramida(de bani,din albine) pe masa!!!

@bio,
tati,tocmai asta am spus,ca esti singur acolo,faci niscavai bani si ca esti ca uscatura in padure(adica exceptie)!

as continua(ca-mi sta in gat) sa va spun(prin deductie) sa fiti tare atenti cum va intampina nevasta si copii!
(au un simt practic superdezvoltat)
-e valabil pt cei ce iubesc albinele mai mult decat orice pe lumea asta!
MIHAI BALS

Mesajde lucky5strike » 30 Iun 2015, 06:45

Sunt impatimit de apicultura, iar nevasta-mea ma intampina la fel seara. Problema caramizii nu prea s-a pus vreodata... mai groasa, mai subtire, intotdeauna a fost bine...

Sunt al dracului de fericit.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 30 Iun 2015, 06:50

Problema e alta, cu viata de stupar. Esti in priza toata primavara si vara, pentru "caramida" aia. Adica, exact cand se traieste mai frumos.

Si daca nevasta vrea sa iei o pauza, ai incurcat-o.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde 7Rame » 30 Iun 2015, 10:19

Asta e cea mai mare problema.
Tot timpul, se intampla ca, in w-end, cand are ea liber, eu sa fiu...la stupi.
in concedii la fel. samd. Toata lumea stie asta.
Ce e de facut? :D
Mai ales daca ea se umfla la muscaturi, si sta la 100m de stupina ca o araboaica...la 35 grade!
si daca mai are si salariu de 3 ori cat tine...asta da dovada de iubire!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde almasel » 01 Iul 2015, 21:50

Dragos2006 scrie:
almasel scrie:Doar ca imi aduc aminte de inceputul anilor 80, cand pe o recolta bunicul a cumparat o Dacia, un Aro cu remorca si a renovat si casa. Si I-au mai ramas si destui bani de trai.

Dacia 70.000lei
aro 110.000 lei
remorca15.000lei
renovare 50.000 lei

total 245.000 lei !!!

In anii 80 mierea era achizitionata de ACA cu 18 lei kg. sau iti darea la schimb 2 kg de zahar. Era tare bunicul , daca depasea vagonul de miere pe an in timpurile alea.

Fara sa fiu rautacios, va raspund cu un calcul simplu pe cifrele date de catre Dvs. si cu cateva completari din partea mea.
245000 lei: 18 lei/ kg= 13.611 kg miere
13.611 kg : 320 stupi= 43 kg miere pe stup.
La 2 culesuri de salcam, 1 cules la tei si 1 cules la poliflora e o productie "slabuta"...
Nu pot sa va confirm ca renovarea a costat 50000 sau ca in anul cu pricina batranul a avut exact 320 familii de albine, dar vreo 20 de ani stupina lui cam pe aici s-a invartit ca si numar de familii.
Deci pana la urma nu-I vorba de toti bunicii din judet... sunt oameni care chiar si-au trudit oasele si pe vremea aia si au facut bani cinstiti din apicultura. Si sunt mandru ca bunicul meu a fost unul dintre ei, iar eu, la o scara mult mai mica (stupina mea are 80- 100 de familii, in functie de an), duc cu drag mai departe ceea ce am invatat si primit de la el.
almasel

Mesajde Dragos2006 » 01 Iul 2015, 22:41

Nu poti sa precizezi exact anul cu pricina ? anii 80 e prea vag.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 02 Iul 2015, 00:00

MIHAI BALS scrie:

sa te ia nevasta seara in brate si sa te dezmierde cum stie ea,asta dupa ce tu ai pus caramida(de bani,din albine) pe masa!!!

Mihaita, uite d`asta suntem noi pe doua lungimi de unda diferite. Chestia aia cu "La bine si la rau, pana cand moarte va va desparti...", in unele cazuri fericite, este valabila. N-avem nevoie de "caramizi" pentru a ne lua seara sau in orice moment al zilei, in brate. Sotia stupareste cot la cot cu mine, fiecare dupa puterea si priceperea lui, iar rezultatul nu ne influenteaza relatia.
Daca asta este criteriul de a ma numi "realizat" din apicultura, atunci pot spune ca sunt "foarte realizat din apicultura". Iar in privinta a ceea ce se numeste profit... pana acum suntem multumiti.

Cand reusesti sa treci peste manele: "banii si dusmanii", descoperi ca viata e frumoasa. Singurul ei defect este ca se sfarseste tragic.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 02 Iul 2015, 00:08

Daca nevasta ma lua in brate in functie de caramida de bani pusa pe masa, sigur nu era ce-mi trebuia mie. Intr-o casnicie cu fundatia solida este nevoie de mai multe tipuri de caramizi. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Cristian IONITA » 02 Iul 2015, 09:55

MIHAI BALS scrie:

@bio,
tati,tocmai asta am spus,ca esti singur acolo,faci niscavai bani si ca esti ca uscatura in padure(adica exceptie)!

Mihai .... daca e vorba de dezmierdari pe "caramizi" ... vezi ca e mai ieftin cam oriunde altundeva decat "acasa" :)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Adi Hodis » 02 Iul 2015, 14:37

Deci asa ! ... acolo bate realizarea din apicultura ? ... :lol:
Pai daca ai bani si o duci bine, toata lumea-i neam cu tine. Cand n-ai bani si o duci rau, nu-i mai neam nici neamul tau ... Adica nici nevasta ?.
Pai atunci cum e cu promisiunile de la cununie ?. Acelea ... "La bine si la rau, pana cand moartea va va desparti ..."

Problema, adica realizarea din apicultura ... are loc pe parcursul muncii, ca aia sta in cale pana la obtinerea banilor.
Mult mai important este ,,buna intelegere intre cei doi, in situatiile grele si la rau". Atunci se vede ... ca altfel, odata ce ai bani, toate-s bune si frumoase.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde paul » 02 Iul 2015, 15:03

Adi Hodis scrie: Cand n-ai bani si o duci rau, nu-i mai neam nici neamul tau ... Adica nici nevasta ?.

Paaai ... nevasta oricum nu-i neam cu tine !!! Daca-ar fi, am vorbi de ... relatie incestuoasa ! :P
Oricum, nevasta nici macar prietena nu-ti mai e atunci cand n-ai bani. Devine o simpla cunostinta ... dezinteresata (de tine) ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 02 Iul 2015, 16:26

Esti in eroare Paul, femeia cand iubeste cu adevarat, e cu muuult peste barbat.

Ca s-a zis mai sus... da, cunosc si eu destule camine unde sotia castiga mai bine... E cursul vremilor ca femeia sa castige cel putin la fel ca barbatul...

PS: caramida lui Bals are samanta ei de adevar, da' nu seara de seara... ci din parti... si mai ales la fine de sezon. :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 02 Iul 2015, 16:30

depinde de "barbat" si mai ales de "femeie"

in cazul tau chiar nu ar fi de mirare situatia ... niciunde in lume nu sunt apreciati (si in consecinta bine platiti) oamenii mincinosi si mai ales fara caracter
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 02 Iul 2015, 16:32

Stai mai linistit, ca la mine in casa eu dau tonul, da'... asta nu ma exclude din categoria ta favorita.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 02 Iul 2015, 16:33

asa sa fie .... cum spui tu :lol:
Cristian IONITA

Mesajde irina » 02 Iul 2015, 18:17

lucky5strike scrie:Esti in eroare Paul, femeia cand iubeste cu adevarat, e cu muuult peste barbat.

Si ce te faci cand femeia iubeste cu adevarat muuult timp? :lol:;ca sa nu zic tot timpul ;)
Paul nu e in eroare,asa-i place sa para;de dragul discutiei ;)
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE