Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde alt stupar » 20 Apr 2015, 09:17

Ce tare-i teiul... si ce se mai râde !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde mircea_tm » 20 Apr 2015, 09:53

alt stupar scrie:mdaaaa... Banatul, cu iarna ideala, dezvoltare exploziva si dimineata asta, 20 aprilie, minus 4 grade

Parafrazandu-l pe Ioan Guist... vand productia de salcam 2016 :oops: :oops: :oops:

la mine s-au inregistrat grade cu PLUS, UNU !
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde TDI » 20 Apr 2015, 10:15

alt stupar scrie:mdaaaa... Banatul, cu iarna ideala, dezvoltare exploziva si dimineata asta, 20 aprilie, minus 4 grade

Parafrazandu-l pe Ioan Guist... vand productia de salcam 2016 :oops: :oops: :oops:

Parca mai contează la o medie de 20.000 de indivizi la vremea asta daca nu chiar 25000 o noapte mai răcoroasă :D.
Eu cu ce sa mă mai plâng când media mea e la jumătate.. si media temperaturilor chiar nu se compara.
TDI

Mesajde thomas » 20 Apr 2015, 11:29

Temperatura si la mine a fost de 1gr azi-dimineata. Problema nu e ca afecteaza albinele ci pomii fructiferi deja infloriti in zona, cum ar fi prunul, ciresul. Nu stiu daca salcia va fi afectata. In unele zone temperatura cred ca a scazut si sub 0 grade.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde alt stupar » 20 Apr 2015, 12:37

TDI scrie:

Parca mai contează la o medie de 20.000 de indivizi la vremea asta daca nu chiar 25000 o noapte mai răcoroasă :D.
Eu cu ce sa mă mai plâng când media mea e la jumătate.. si media temperaturilor chiar nu se compara.
Salcamul, TDIule. Salcamul !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Alexu » 20 Apr 2015, 12:45

Rămânem cu speranță pentru anul viitor... Anul asta voi ajunge sa cumpăr miere.. Mi se termin rezervele :?
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde dorindafi » 20 Apr 2015, 19:25

astazi ora 6 = zero grade
acuma ora 7 = 9 grade , vint si la munte viscol
dorindafi

Mesajde Donbazil » 21 Apr 2015, 00:10

Sal'tare!
Dimineata pe la 10 erau 13 grade....Soare printre nori rasfirati.....Zbor bunicel, carau polen....Am mai montat niste colectoare pe cativa stupi....Pe la 12 s-a innorat si-a venit de catre Ardeal o negureala si-un vant de te taia....Saracele albine care aduceau polen cadeau pe jos in fata stupilor si inlemneau de frig.....Sa plangi de mila lor....Catre seara am mai dat niste sirop la jumate din stupina, pe jos erau albine da nu chear asa de multe ca la pranz....Vantul s-a mai potolit da' tot frig.... :cry:
Donbazil

Mesajde cristi_vidican » 21 Apr 2015, 07:36

sirop? Cum de?
E ciudat ca după ce trec pomii să nu fie rezerve de nectar. Chiar și în primăvara asta.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde TDI » 21 Apr 2015, 07:43

Atât timp cat familiile nu sunt blocate (mai puțin de 20% celule libere) si chiar si atunci cate 30-50 ml sirop/fiecare rama de albina, fac minuni - cel puțin atât timp cat cantarul nu e pe plus. Siropul in perioada asta poate determina familia sa canibalizeze mai puțin sau deloc si la salcâm....
TDI

Mesajde clabescu.marius » 21 Apr 2015, 11:48

La mine ninge acum si sunt 5 grade,de 3 zile albinele nu au reusit sa mai iasa afara,dau sirop in continuare la 2 zile.... :?
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde TDI » 21 Apr 2015, 11:57

Doar daca îl trag. Startul a fost dat... atât timp cat nu aduc din natura, consuma din rezerve, daca au si cat au. Suplimentul pe care li-l dai tu crezi ca le ajuta sau le dăunează?
TDI

Mesajde clabescu.marius » 21 Apr 2015, 14:56

La valul trecut de frig nu am dat deloc sirop cateva zile si am avut surpriza sa constat ca nu aveam oua proaspete mai deloc....asa ca eu tura asta am sa dau sirop,de luat il iau ca il dau in punguta.Mai rau nu le poate face.... :D
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde paul » 21 Apr 2015, 18:04

Dimineata ... peisaj de basm ! Magnolii infloriti, pomi infloriti si ... zapada ! ;)
Toata nadejdea ramane intr-o credinta apocrifa de prin zona mea ... Sfantul Gheorghe incuie iarna si descuie vara iar Sfantul Dimitrie incuie vara si descuie iarna. Joi e Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ! :P
Vineri ... bag sirop ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Aurel1959 » 21 Apr 2015, 20:12

Am dat sirop la uluc hranitor.Au ramas uscate chiar daca a fost frig si rezerve au inca destul de bine.Leam scutit de efortul de a cara apa pentru ca am vazut ca la 6 grade umblau dupa apa.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde Donbazil » 22 Apr 2015, 00:30

cristi_vidican scrie:sirop? Cum de?
E ciudat ca după ce trec pomii să nu fie rezerve de nectar. Chiar și în primăvara asta.

Sal'tare!

Pai tu crezi ca de la pomi au adunat mult nectar, cand eu am colectoarele pe ei?....Si-apoi, nu ma tem ca mi se blocheaza cuiburile si n-am pus magaziile... :lol: :lol: :lol:
In plus, astept un brasovean care vrea sa cumpere niste stupi si sa nu ma fac de rusine cu omu'.... :idea:
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE