Hala sau poliuretan ca sa stai oleaca mai relax, nu se compara cu lemnul expus la -20...zic si eu ...detinatorul de lazi
Nutzimd@yahoo.com scrie:Nutzimd@yahoo.com scrie:proapis13 scrie:Nutzimd@yahoo.com scrie:Multumesc
totusi aveti vreo idee de problema mea?6 oua intr o celula? cum le selectau albinele
cred ca de vina am fost eu ca nu i am dat albina acoperitoare suficenta
ma poate lamurii cineva?
Nutzimd@yahoo.com scrie:msc raman dator cu o bere
Nutzimd@yahoo.com scrie:ma refer la apicultori care fac treaba asta cu pasiune si daruire nu despre aceeia care iubesc albinele cat sa faca nr pt subventii dar daca s ar inchide robinetu ar termina cu ramura asta fara regret
BUNKA scrie:Nu pricep cum e cu apicultorii astia si cu crescatorii de albine...nu-i acelasi lucru?
Sa inteleg ca apicultor e ala care n-are pierderi la iernare si crescatori sunt cei care exploateaza albina maxim?...vezi crescatorii suceveni ce alearga cu 50-60 de colonii fac multe tone dupa care toamna le extrag tot, le lichideaza apoi primavara cumpara din nou albine...e si asta un mod de a face bani, sau canadienii care le extrag tot si apoi baga siropel si le baga la crescut faguri cat de multi cresc si cate 20-24 de corpuri ME pana la desfiintarea coloniei, dupa care primavara cumpara familii (roiuri la pachet) care oricum is mai ieftine decat valoarea fagurilor crescuti si al hranei pt iernare economisite si al tratamentelor. Anul urmator nemaicrescand faguri in cules fac miere pe care o vand pe bani, iar roiurile sunt formate pe faguri crescuti in toamna precedenta..
Cand te ocupi de albine ai doua variante, ori le iei mai puitin si le tii in conditii bune de la un anla altul, ori le rupi maxim si reinvestesti primavara, amandoua din punct de vedere economic sunt ok, cu conditia ca la prima varianta sa ai un numar mai mare de colonii.
Eu zic ca daca batem saua aiurea pe treaba asta care-s apicultori si care crescatori, e o pierdere de vreme, adica e ca si cum am zice ...eu sunt mai apicultor ca tine/ ba nu eu sunt mai apicultor ca tine...e o copilarie.
Pb e ca trebuie trase niste concluzii, si concluzia mea este ca intr-o astfel de iarna, care este la fel ca si multe alte ierni din ultimii ani, albina papa mult primavara lucru dezavantajos, cum rezolvam pb asta??...pai simplu ori cu stupii lu Florinel de poliuretan, ori iernarea in hala.
Varianta iernarii afara oricum are dezavantaje, in ce priveste consumul de hrana, incarcarea intestinului cu reziduri etc, necesitatea de a le tine in primavara din turte, hrana aplicata peste rame, o gramada de chestii care nu sunt ok.
BUNKA scrie:
Sincer nu mi-a placut atitudinea unor colegi cum sunt Dragos 2006 si AltStupar vis-a-vis de alti colegi...fara suparare!
Oleaca de bun simt cred ca-i folositor chiar si aici in spatele tastelor.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 85 vizitatori