Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fund antivarroa

Mesajde nae » 12 Sep 2012, 22:31

mircea_tm scrie:buna, este bine sa fie acoperit pe timp de iarna suprafata din sita cu hartie gudronata? astept un raspuns,multumesc

Exista hartie gudronata ? Carton gudronat, da .
Nu inteleg neclaritatea dv .! Ce ar trebui sa faca aceasta hartie ?
FV este prevazut cu un subar/tava/etansator din dif. materiale :tabla ,placaj ,plexiglass ..., cu ajutorul lui obturezi total sa partial ''fanta ''/FV .
Subarul (din tabla )actioneaza ca un magnet de apa ...
nae

Mesajde andrey » 13 Sep 2012, 23:05

mary77 scrie:Hai sa clarificam cava, fundul anti varoua nu are dezavantaje. Acele dezavantaje asa le vedeti voi probabil. AVANTAJE cel putin vazute de mine:nu se scoala mai devreme ci simte mai repede temperatura de afara, paduchi ametiti de la tratamente cad prin sita, asigura o mai buna ventilatie in stup vara,la un transport in pastoral au un plus de aer.Nu cred ca matcile oua in cat din cauza sitei,daca aveti catul pus banuiesc ca aveti jos destula albina sa asigure caldura suficienta formand efectul de clopot .Daca stupi ii aveti in apropiere si primavara scade seara temp. jonglati cu tabla ce acopera sita.

buna eu am auzit ca la fund AV feromonii de la matca cad pe sita si albinele se strang ghem sub sita(exterior) ca sa le iei e destula treaba iar daca inchizi subarul le omori
ps o parere auzita
andrey

Mesajde paul » 13 Sep 2012, 23:14

andrey scrie:buna eu am auzit ca la fund AV feromonii de la matca cad pe sita si albinele se strang ghem sub sita(exterior)

Feromonii de la matca nu cad pe sita ci ... se scurg sub sita ;) Cateodata ... picura putin cate putin si atunci albinele se strang ghem sa culeaga tot feromonu' sa-l inapoieze pagubasei ... :o
Am auzit si eu ... de la altii 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde peterneamt » 14 Sep 2012, 08:52

Ba, da-i dra....! :o Am sa iau si eu citiva sa i-mi incheie ramele ca ma plesneste lenea, tocmai cind am treaba mai multa. :D
peterneamt

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE