Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine agresive!

Mesajde Donbazil » 05 Apr 2016, 23:54

Salut!

Ce frumos suna asta: "Eu banuiesc"!.....Mare meserias esti dumneata de le stii p'astea!.... :lol:

Primii 33 de ani sunt mai grei, dupa aia te obisnuiesti....Si cand zici "gata" tot p...t mori! :lol:
Macar Tuturici are scoala de veterinar si are si microscop....Io am "prafuri" de la Sarbi.... ;)
Si mai am si buruieni de pe la noi....Daca promiti ca dai o bere, o sa-ti spun si de care.... :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde danielM » 06 Apr 2016, 00:02

Donbazil scrie:Salut!

Ce frumos suna asta: "Eu banuiesc"!.....Mare meserias esti dumneata de le stii p'astea!.... :lol:

Primii 33 de ani sunt mai grei, dupa aia te obisnuiesti....Si cand zici "gata" tot p...t mori! :lol:
Macar Tuturici are scoala de veterinar si are si microscop....Io am "prafuri" de la Sarbi.... ;)
Si mai am si buruieni de pe la noi....Daca promiti ca dai o bere, o sa-ti spun si de care.... :lol: :lol:

Da . Spun banuiesc pentru ca oricât de experimentat s-ar crede unu , în apicultură tot la presupuneri ajungem , până la concret ne mănâncă laboratoarele.
danielM

Mesajde csaa » 06 Apr 2016, 19:22

Ieri si astazi nici la 70 de metri de stupi nu ma lasau in pace. M-am schimbat in masina.
Apropos de pantaloni, ieri am avut doua perechi pe mine si m-am incalzit, astazi am luat doar o pereche (doc gros, pantaloni largi), mi-a fost bine dar am luat cateva intepaturi
csaa

Mesajde cristian bh » 06 Apr 2016, 20:00

Vecinul meu umbla prin curtea lui,.....la nici 30 m de stupul cel mai apropiat,...iara eu, fiind seful,....le-am plasat de la 15 m de fereastra casei,....si umblu prin gradina si prin fata lor,la doi trei metri fara sa aiba vreo treaba cu mine!
Adevarat este insa ca nici io nu prea am treaba lor,...si nici nu le muncesc prin culesuri sau alte cele! :lol: :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde XXL » 06 Apr 2016, 20:03

...rele putin spus parca sunt caini
nu cred sa fie semn de boala e doar albina uzata
cu chef de scandal
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde proapis13 » 06 Apr 2016, 20:56

Alaltaieri,deblocare de cuiburi,bagat la construit,largiri...nici macar o intepatura...
Astazi pe alta locatie,prunii infloriti,cald frumos,deblocari si tot tacamul,abia scapai doar cu mainile umflate... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mausica » 06 Apr 2016, 21:21

ale mele sunt pittbull :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mihaipop_55 » 06 Apr 2016, 22:59

Am pe o locatie 95 familii de albine si de doua zile pun rame unde este cazul si albinele sunt foarte linistite. Este adevarat ca au cules iar la cantar 1,5-2 kg zilnic,de cateva zile.
mihaipop_55

Mesajde mellis » 07 Apr 2016, 00:45

Nu le mai prindeți piciorușele la podișor, mai folosiți si fum ;)..
Saptamana trecuta m-au bâzâit vreo 2 în curte dar am crezut ca este de la drumul ce se asfaltează si nu le place mirosul de excavator...
Astăzi pe la 18, blânde..prima vizita...trăiască MEul ;)..
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde cristi_vidican » 07 Apr 2016, 11:18

Infricat de ce se scrie pe forum, ieri eram tentat dupa 2ani de abstinenta sa iau manusile. Am rezistat. Am zis sa fac 2-3 stupi sa iau pulsul. Si m-am trezit ca am uitat de manusi. Albina blanda,mai putin rândul din fata, care e in bătaia vântului.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde irina » 07 Apr 2016, 12:01

Si eu mi-am cautat ieri manusile,dar n-a fost nevoie;cuminti si harnice albinutele;e drept ca si cantarul e pe plus;
irina

Mesajde csaa » 08 Apr 2016, 17:25

irina scrie:Si eu mi-am cautat ieri manusile,dar n-a fost nevoie;cuminti si harnice albinutele;e drept ca si cantarul e pe plus;

Nu ma mai iau eu dupa dvs........ Am fost azi sa le mai bag o rama la ouat sau, la care era cazul, sa le pun magazia. Daca nu aveam bluza de trening pe sub combinezon si doua perechi de pantaloni ma nenoroceau. Chiar si asa tot au gasit cateva calea spre glezna mea si am dansat putin.
Telefonul era in buzunarul pantalonului de dedesupt si nu am avut cum sa fotografiez cum se asezasera ciorchine pe afumator.
De adunat, adunasera, altele chiar au si construit faguri si i-au umplut cu nectar. deci aveau cules.
Pana la rapita au fost cuminti...... Nu stiu de ce le inebuneste rapita.
csaa

Mesajde gica.mosu » 08 Apr 2016, 23:15

Nu doar de la rachita sunt rele(agresive).....la mine de cand a inflorit papadiea sunt asa(o iau la"geole" chiar fara sa umblu in ei) rele cred ca are legatura cu asta....nu am rachita'n zona deci,altele sunt cauzele :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Shrek » 09 Apr 2016, 11:41

Avand in vedere ca albinele sunt de genul........feminin, este posibil sa aiba acele zile din luna mai neplacute!
Shrek

Mesajde csaa » 09 Apr 2016, 11:43

Shrek scrie:Avand in vedere ca albinele sunt de genul........feminin, este posibil sa aiba acele zile din luna mai neplacute!

Sa fie de la SPM?????
csaa

Mesajde Shrek » 09 Apr 2016, 11:44

Posibil! Daca nu cu certitudine!?
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE