Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde FLORINELU » 06 Iul 2015, 08:05

eu zic sa nu dati mierea de salcam,mana,poliflora,tei fara 30 de lei kg,vanzare cu amanuntul,cam asta ar fi pretul corect acuma dupa parerea mea ,cu exceptia celei de mana la care ma mai gandesc. problema e ca exista miere si miere si de aia isi permit unii sa vanda miere de anumit tip la preturi mici si la care doar eticheta respecta calitatea si felul de miere.
FLORINELU

Mesajde lucky5strike » 06 Iul 2015, 09:26

Problema cu cloramfenicol in mierea chinezeasca s-a pus masiv in 2003-2004. In 2011, a fost problema cu contaminare mierii chinezesti cu polen de porumb modificat genetic, ba chiar cu metale grele. In chestii d-asta se pronunta laboratorul de la Bremen. Problema e ca, in vreme ce in Europa, cu toata extinderea, nr de stupi e in usoara scadere, iar productia stagneaza, chinezii merg tare pe banda cu semi-mierea lor...
Cata vreme consumatorii nu sunt bine informati in ce priveste ceea ce mananca, pretul mic ii va atrage ca un magnet fix catre ce nu avem nevoie.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde vasilefi » 09 Iul 2015, 00:36

la Kaufland mierea poliflora de M** ******* in borcan de 900 grame este 15 lei, redusa de la 17 lei ca e promotie.

tare as vrea ca cineva de pe forum sa-i faca niste analize, o fi miere sau ce-o fi?
vasilefi

Mesajde mellis » 09 Iul 2015, 01:02

Salut,
M-am uitat acum câteva săptămâni pe eticheta unui borcan de la Moș C..
Scria ceva de genul, glucidic 80 %.
Am să-i fac o Poza curând, era si cred ca este la lidle pe raft..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde thomas » 09 Iul 2015, 07:29

Chiar daca i se fac analize, exista specificatii in codex alimentarius care permit adaugarea in miere a diferitilor produsi necesari prelucrarii si livrarii pe piata. Am vazut cu ochii mei procesator care dubleaza mierea cu o substanta transparenta si vascoasa si nu are nici o problema la vanzare. Analizele sunt facute la ICDA. Deci probabil tot ce e in magazine, nu e pur natural, mai ales in Ro. Bineinteles, nu cred ca are adaos de substante interzise, asta e mai greu. Stiu insa si apicultori care incercau sa vanda miere contaminata cu antibiotice si zahar catre persoane care nu cereau analizele.
Dar cum se amintea mai sus, nu cred ca mierea poliflora sau orice alt tip, vandut la pret mic in supermarket, nu cred ca este naturala. Nu are cum la pretul acesta.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde mircea_tm » 09 Iul 2015, 15:22

thomas scrie:Chiar daca i se fac analize, exista specificatii in codex alimentarius care permit adaugarea in miere a diferitilor produsi necesari prelucrarii si livrarii pe piata. Am vazut cu ochii mei procesator care dubleaza mierea cu o substanta transparenta si vascoasa si nu are nici o problema la vanzare. Analizele sunt facute la ICDA. Deci probabil tot ce e in magazine, nu e pur natural, mai ales in Ro. Bineinteles, nu cred ca are adaos de substante interzise, asta e mai greu. Stiu insa si apicultori care incercau sa vanda miere contaminata cu antibiotice si zahar catre persoane care nu cereau analizele.
Dar cum se amintea mai sus, nu cred ca mierea poliflora sau orice alt tip, vandut la pret mic in supermarket, nu cred ca este naturala. Nu are cum la pretul acesta.

substanta respectiva, este sirop din orez, importat din Argentina si copiaza foarte bine salcamul!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde thomas » 10 Iul 2015, 10:51

Cat se ofera la procesatori pe kg de miere de tei si poliflora?
La salcam am primit mail-uri de la ei si pretul variaza intre 17 si 21 ron.
thomas

Mesajde andrei_calinescu » 11 Iul 2015, 13:54

"Chiar daca i se fac analize, exista specificatii in codex alimentarius care permit adaugarea in miere a diferitilor produsi necesari prelucrarii si livrarii pe piata."

Thomas, care sunt acele specificatii? Negru pe alb.
Multumesc
andrei_calinescu

Mesajde thomas » 11 Iul 2015, 15:56

In Ro nu se face mare zarva, dar in ue si sua precum si in tarile dezvoltate care nu fac parte din aceste comunitati, multa lume ia initiativa si lupta impotriva lucrurilor impuse. In fine, codex alimentarius permite ca in diferitele tipuri de alimente sa fie incluse substante daunatoare, dar pana la un prag maxim admis. Astfel, mierea poate contine 50% sirop de porumb si in legislatie i se permite procesatorului sa foloseasca titlulatura de miere. Fast.food.urile contin mult periculosul monoglutamat de sodiu, dar FAO permite aceasta pana la un anumit prag. Painea contine zeci de compusi proveniti din ierbicidarea si imbogatirea cerealelor, compusi periculosi pt sanatate, dar acceptati in anumite limite de codex alimentarius.
Va atasez un link cu o parte din aceste substante, e in engleza, dar cine vrea, intelege:
codexalimentarius.net/pestres/data/pesticides/index.html
Care e scopul? FaO, prin codex alimentarius spune cam asa: oameni buni, in ziua de azi, datorita evolutiei, poluarii, stiintei, blblablabla, mancam si rahaturi. Nu mai e aliment nealterat chimic, dar noi am cercetat si daca mancam minim din otravurile asstea, n.avem nimic. Personal eu zic ca nu e asa, si ca prostiile astea ne afecteaza.
O sa postez si substantele introduse in miere, care sunt daunatoate, dar permise de codul alimentar. Acum sunt plecat si nu le am pe telefon..
Si sa revenim ontopic, cat ar fi teiul si poliflora la procesator?
thomas

Mesajde thomas » 13 Iul 2015, 19:55

Dupa principiul "cucu face, cucu trage" eu postez, eu raspund: pretul mierii de tei la centrele de colectare ale celei mai mari asociatii din tara e de 12 ron. Poate foloseste cuiva.
thomas

Mesajde luci » 13 Iul 2015, 20:56

Se ofera si 13 da astea sunt preturi pt. falimentarea apicultorului.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde Dragos2006 » 14 Iul 2015, 07:54

Traim intr-o piata concurentiala , rezista cine poate , restul la ... filatelie.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dan Paşca » 14 Iul 2015, 08:22

Oare pe Floare cat ofera procesatoriii anul acesta,daca pe tei dau numa 12?
Dan Paşca

Mesajde Dragos2006 » 14 Iul 2015, 12:28

la prima strigare e 11 lei.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde sorin_horezu » 14 Iul 2015, 12:37

La cat de "multa" miere de floarea soarelui se va face anul asta nu cred ca nu o sa creasca pretul la poliflora. Pacat ca nu intelegem ca pretul il putem face si noi daca nu dam mierea la pretul mic pe care il ofera procesatorii. Ei au contracte pe care trebuie sa le onoreze. A fost un procesator aici, in Valcea, care a incercat marea cu degetul si a zis ca el ia salcam cu 18 lei/kg dar dupa o saptamana si-a revenit si a mai pus un leu. Acum e 19, dar tot mi se pare putin.
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Mesajde Dan Paşca » 14 Iul 2015, 13:18

Bataie de joc,la salcam e Ok , sa zicem da la restul 11 lei??!!!! ,hai sa fim seriosi,un pret corect si pt.noi si pt ei cred eu ca ar fi 15,16 lei Fl.S
Dan Paşca

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE