Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde nicu has » 17 Feb 2012, 19:34

buna stie cineva cat mai tine vremea aceasta de temp. tot cu minus?
nicu has

Mesajde proapis13 » 17 Feb 2012, 19:59

La mine maine o sa fie frumos,se lasa cu pus turte
salve :D
, 18 feb.
Sunt şanse de ninsoaredimineaţa devreme, cer parţial noros în restul zilei.
Detalii... Max.: 3 oC
Min.: -2 oC V cu
12 km/h
http://www.freemeteo.com/default.asp?pi ... gid=678817
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Geangu Cristian » 18 Feb 2012, 00:32

Am mers astazi sa ajutam ceva sinistrati cu inca ,cativa amici voluntari la BZ loc Sageata sat Beilic dezastru ma itreb daca sunt apicultori cu vatra in acea zona ce sanse mai au albinele lor app de pariu sa nu facem niciodata Dumnezeu sa ne fereasca de asa ceva si pe dujmanii nostri
Fişiere ataşate
Imagine0671.jpg
Geangu Cristian

Mesajde Geangu Cristian » 18 Feb 2012, 00:39

Oare cand se va topi si cum??
Fişiere ataşate
Imagine0622.jpg
Imagine0620.jpg
Geangu Cristian

Mesajde Geangu Cristian » 18 Feb 2012, 00:48

Soarta?!
Fişiere ataşate
Imagine0670.jpg
Geangu Cristian

Mesajde cristi_vidican » 18 Feb 2012, 11:55

Felicitari pentru initiativa. Daca poporul roman ar sari asa sa ajute, am iesi mult mai repede din criza. Domnul sa va rasplateasca!
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Geangu Cristian » 18 Feb 2012, 12:35

cristi_vidican scrie:Felicitari pentru initiativa. Daca poporul roman ar sari asa sa ajute, am iesi mult mai repede din criza. Domnul sa va rasplateasca!

Acolo erau si cei cu ajtor social adusi de la primarie din 7 persoane unul muncea constiincios ,ceilalti se invirteau unul dupa altul ca sa-si faca orele necesare pentru aceasta luna iar alti fii ai satului pazeau pe la colturi asteptau poate iar masini cu ajutoare ,NU GENERALIZEZ, nu vreau sa ma laud sau sa arat ca sunt eu ... dar am batut 130 de km dus +intors in conditii extreme de iarna dura sa ajut cumva, ca putea sa mi se intample si mie si la oricine si cei de acolo sa nu sara in ajutorul conlocatarilor?? DE laudat era Dna Primar ("Primarita"ii spuneau batranii satului)care era la al 3-lea mandat si intradevar isi dadea tot efortul pentru toti locuitorii mai rar am auzit asa multa lume sa fie multumita de edil ,eu de al nostru nu as mai vrea sa aud in veci.
Sanatate si noroc la toata lumea ca sanatate au avut si cei de pe Titanic dar nu au avut noroc!
Geangu Cristian

Mesajde mac72ro » 18 Feb 2012, 12:41

Cunosc si eu situatii dintre acestea.
Statu Roman, decat sa dea bani la asemenea persoane mai bine plateau mai putine persoane dintre cei harnici si avea mai mult de cistigat.Se lucra.
Este cea mai proasta masura ajtor social.Ala nacajit si puturos daca nu e in stare sa faca ceva la casa sa,apoi la stat nici atit. Cunosc multi puturosi de asemenea fel.
mac72ro

Mesajde indy_smd » 18 Feb 2012, 18:35

am fost astazi la stupina iam controlat pe toti au iernat binisor se putea si mai bine.....am bagat 25 de turte a cate 400 de grame pierderi inca 2 se facura 8 iarna asta mai sunt 128 ce vreau sa zic astia 2 cu matci de anu trecut aveau pe 2 rame puiet au papat tot acum om vedea ce urmeaza ....
indy_smd

Mesajde Badea Alin » 18 Feb 2012, 21:03

am fost și eu azi prin stupină. unul a murit de foame, iar unul avea mortalitate de 90%. atașez o poză. cel de-al treilea învelit în zăpadă este cel cu mortalitate de circa 90% (au murit sufocate). cei doi din plan apropiat au fost printre cei mai slabi roi, cutiile sunt făcute din polistiren, anul trecut. Vreau să vă spun că roii care i-am iernat în aceste cutii se prezintă f. bine, mult mai bine decât ceilalți. Anul acesta o să încerc să fac astfel de cutii în sistem intensiv, să mut o parte din familii.
Fişiere ataşate
18feb2.jpg
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde Badea Alin » 18 Feb 2012, 21:04

alta
Fişiere ataşate
18feb1.jpg
Badea Alin

Mesajde Badea Alin » 18 Feb 2012, 21:06

ultima
Fişiere ataşate
18feb3.jpg
Badea Alin

Mesajde Nebunu_R » 25 Feb 2012, 17:41

din pacate nu au avut zbor de curatire astazi. 10-11 grade la soare, 6 la umbra. a adiat vantul. cred ca in stup ghemul s-a desfacut.
Nebunu_R

Mesajde costinelblagniceanu » 25 Feb 2012, 19:34

Azi cald,frumos,zbor de curatire.
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde mircea.ilie » 25 Feb 2012, 20:07

Buna seara si va salut cu stima si repect pe toti cei pasionati de albine!
In sfirsit astazi a fost un zbor de curatire ff intens. La un moment dat termometrul masinii arata 15 grade fara adiere de vint undeva in Ilfov in nordul Bucurestiului. Pe la 11.30 le-am dat capacele jos si am imprastiat un balot de paie in fata stupilor, gindindu-ma ca ulterior sa le scot si gratiile pt o mai buna miscare. Insa pe albine nu le-au deranjat gratiile prea mult iar pt mine nu a mai fost chip sa ma apropii. Am simtit o bucurie imensa cu toate ca nu m-au menajat . Intepaturile dupa ureche perfect simetrice, treca mearga , cele din frunte si coltul ochiului, suportabile,dar cea din buza a duruuttt... parca si scriu peltic. Nu e vina lor oricum, prea zburam si eu printre stupi la fel de frenetic ca albinele. Scuzati umorul dar dupa asa iarna si dupa asa zbor, le iert orice. Pe la 16 nu mai stiam cum sa pun capacele zburau si mai abitir, dar nici eu nu ma dadeam dus desi eram flamind, ud in bocanci, intepat, si pictat mai ceva ca un dalmatian.
In sfirsit a fost o zi minunata pt albine dar si pt mine. Insa greul acum urmeaza desi au raspuns toate familiile si am apucat sa le pun o turtitza de candi invertit (multumesc nea GICA), dar de care nu s-au atins intr-o sapt, stim si trebuie sa fim atenti. Acum incepe consumul si abia peste 1 luna numaram. Ca au raspuns toti e bine, macar ca am ce unifica intr-o nefericita eventualitate. Off inca o zi ca asta de zbor si la sfirsitul sapt le dau proteica.
Cu stima a doresc numai bine
mircea.ilie

Mesajde mircea.ilie » 25 Feb 2012, 20:30

asta este o poza facuta azi
Fişiere ataşate
25 feb3.jpg
25 feb3.jpg
25feb2012.jpg
oie_25182339C7d5iUP9.jpg
zbor 25 feb
mircea.ilie