de mircea.ilie » 25 Feb 2012, 20:07
Buna seara si va salut cu stima si repect pe toti cei pasionati de albine!
In sfirsit astazi a fost un zbor de curatire ff intens. La un moment dat termometrul masinii arata 15 grade fara adiere de vint undeva in Ilfov in nordul Bucurestiului. Pe la 11.30 le-am dat capacele jos si am imprastiat un balot de paie in fata stupilor, gindindu-ma ca ulterior sa le scot si gratiile pt o mai buna miscare. Insa pe albine nu le-au deranjat gratiile prea mult iar pt mine nu a mai fost chip sa ma apropii. Am simtit o bucurie imensa cu toate ca nu m-au menajat . Intepaturile dupa ureche perfect simetrice, treca mearga , cele din frunte si coltul ochiului, suportabile,dar cea din buza a duruuttt... parca si scriu peltic. Nu e vina lor oricum, prea zburam si eu printre stupi la fel de frenetic ca albinele. Scuzati umorul dar dupa asa iarna si dupa asa zbor, le iert orice. Pe la 16 nu mai stiam cum sa pun capacele zburau si mai abitir, dar nici eu nu ma dadeam dus desi eram flamind, ud in bocanci, intepat, si pictat mai ceva ca un dalmatian.
In sfirsit a fost o zi minunata pt albine dar si pt mine. Insa greul acum urmeaza desi au raspuns toate familiile si am apucat sa le pun o turtitza de candi invertit (multumesc nea GICA), dar de care nu s-au atins intr-o sapt, stim si trebuie sa fim atenti. Acum incepe consumul si abia peste 1 luna numaram. Ca au raspuns toti e bine, macar ca am ce unifica intr-o nefericita eventualitate. Off inca o zi ca asta de zbor si la sfirsitul sapt le dau proteica.
Cu stima a doresc numai bine