Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde pab » 25 Feb 2012, 23:36

Bine mai Mircea si tu ai impresia ca te-a crezut nevasta-ta ca te duci la albine sa le pui paie, ce tu ai albine sau crescatorie de porci?
Am glumit, sunteti cativa baieti pe forum, tu, Balanescu Adrian de care sunt mandru ca tineti de albine, altii care au inceput ca voi ,au abandonat pe parcurs, albina nu-i pt toata lumea.
Vad ca nu prea te cunosc de stapan, te-au cam luat la intrebari. :lol: E cazul sa vin sa le dau nana?
Bai ai muncit acolo, treaba ca la carte. Felicitarile mele sincere.
Daca au zburat la tine, sigur si la mine. Pacat ca nu am fost prezent azi la fete, da...recuperez eu
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde mircea.ilie » 26 Feb 2012, 13:08

Multumesc de apreciere Bogdan. Venita de la un profesionist ca tine ,ma maguleste. Insa in afara de pasiune, am avut si am un profesor excelent si-ti multumesc inzecit!!! Pe linga faptul ca esti un mare pasionat si profesionist , esti si un bun prieten si mare OM. Cunosc oameni deosebiti ce activeaza in domeniu si pot spune ca albinele ne-au facut pe toti mai buni.
Nana nu le-am putea da albinelor ci doar ele ne taxeaza . Ele si nevestele cind uitam sa mai venim de la stupina. Iar eu m-am lasat special intepat sa pot avea certitudinea ca ma crede.... (zic eu mijind singurul ochi valid).
mircea.ilie

Mesajde Gabysgg » 27 Feb 2012, 13:35

mircea.ilie scrie:Multumesc de apreciere Bogdan. Venita de la un profesionist ca tine ,ma maguleste. Insa in afara de pasiune, am avut si am un profesor excelent si-ti multumesc inzecit!!! Pe linga faptul ca esti un mare pasionat si profesionist , esti si un bun prieten si mare OM. Cunosc oameni deosebiti ce activeaza in domeniu si pot spune ca albinele ne-au facut pe toti mai buni.
Nana nu le-am putea da albinelor ci doar ele ne taxeaza . Ele si nevestele cind uitam sa mai venim de la stupina. Iar eu m-am lasat special intepat sa pot avea certitudinea ca ma crede.... (zic eu mijind singurul ochi valid).

Pe unde prin ilfov nord dl mircea?? :)
Gabysgg

Mesajde mircea.ilie » 27 Feb 2012, 15:55

prin Afumati dl. Gabi. Ok am gresit , este nord-est, recunosc. In nord esti tu ;) . Cunosc un Gabi in Tamas tot cu albine si nu putine.

toata stima
mircea.ilie

Mesajde paul » 27 Feb 2012, 21:03

La ora asta ..." ninge ca-n Esenin si Poema Rusa ...
..........................................
ninge ca la moartea ...ultimului orb !!!"
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde LUCIAN AVRAM » 27 Feb 2012, 22:20

la noi bate vantu de rupe , zici ca au scapat toate ielele pamantului pe afara ............nasol , dar cat o sa mai tina , primavara e aproapeeeeeeeeeeeeee ;)
LUCIAN AVRAM

Mesajde Geangu Cristian » 04 Mar 2012, 00:59

Din pacate prognoza urmatoarelor zile lasa de dorit ptr primele 5zile se anunta temperaturi scazute noaptea -10 grade in zona mea deabia de pe 17-18 martie ar fi cca 7-8grade ziua ce ne-o mai astepta?? bagam turte in aprilie,Domnii cei mai in varsta cu multa experienta a vietii si apiculturii ce ne sfatuesc in asa vremuri?? k sigur au mai prins timpuri asemanatoare! noi le multumim ptr orice sfat !
Geangu Cristian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 04 Mar 2012, 01:04

la Vaslui ...............ninge :shock:
LUCIAN AVRAM

Mesajde jenica67 » 04 Mar 2012, 08:37

La Resita, dupa o zi insorita, cum a fost ieri, azi soarele a rasarit de la prima ora si speram, ca va fi ceva mai cald decat ieri, cand a fost 9-10 gr, dar batea un vant rece.
jenica67

Mesajde doruuu » 04 Mar 2012, 09:30

La Vaslui bate vantul si cu toate ca e senin , sunt 0 grade.... :( Unde a fugit primavara , cand o sa avem un zbor de curatire ? Hai vara , haiiiiiiii......
doruuu

Mesajde doruuu » 04 Mar 2012, 09:41

Ce spuneam ca e senin?... A inceput o ninsoare si un vant .... Babele isi fac de cap. N-o sa tina mult si vine ea si primavara (speram )
doruuu

Mesajde Bee Happy » 04 Mar 2012, 12:06

S-a cam dat peste cap vremea, iarna asta.
Un vecin, are in gradina un alun cat casa. Din 27 feb. il caut de polen, in fiecare zi. Zilele trecute, au fost si 12 grade, dar alunul nu mai infloreste.
Astazi, m-am uitat mai de aproape si matzisorii erau uscati. Alunul a inflorit deja, dar pe la sfarsitul lui Ianuarie :x
Albinele, din lipsa de polen (afara, dar si in cuiburi) aduc in stup... rumegus. As putea sa pun chiar si colectoarele de polen :lol: . Sursa rumegusului, este tot vecinul cu alunul. Are si o tamplarie, iar albinele se strang pe masa masinii de slefuit si se incarca. Nu cred ca ati vazut asemenea frenezie. Aduna rumegus de parca vine sfarsitul lumii.
Sa vedeti ce explozie de puiet o sa fie in stupi, in urma aportului de rumegus :x

Dar maine le dau turte proteice.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde paul » 04 Mar 2012, 13:20

Pt. Bee Happy ...
Parerea mea ... pune in fata stupilor ,cam la 5 m ,tavite cu lapte praf pentru vitei ! Daca mai pui si niste sirop in hranitoare ... la salcam rupi !
Esti un fericit !!! Ale mele nu au avut nici macar un zbor de curatire ! La ora asta ... ninge viscolit !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gabi bee » 04 Mar 2012, 13:31

Bee Happy scrie:S-a cam dat peste cap vremea, iarna asta.
Un vecin, are in gradina un alun cat casa. Din 27 feb. il caut de polen, in fiecare zi. Zilele trecute, au fost si 12 grade, dar alunul nu mai infloreste.
Astazi, m-am uitat mai de aproape si matzisorii erau uscati. Alunul a inflorit deja, dar pe la sfarsitul lui Ianuarie :x
Albinele, din lipsa de polen (afara, dar si in cuiburi) aduc in stup... rumegus. As putea sa pun chiar si colectoarele de polen :lol: . Sursa rumegusului, este tot vecinul cu alunul. Are si o tamplarie, iar albinele se strang pe masa masinii de slefuit si se incarca. Nu cred ca ati vazut asemenea frenezie. Aduna rumegus de parca vine sfarsitul lumii.
Sa vedeti ce explozie de puiet o sa fie in stupi, in urma aportului de rumegus :x

Dar maine le dau turte proteice.

ce bine ca la tine pot iesi albinele afara , chiar daca aduc rumegus in loc de polen ! la mine temperatura bate intre 4-7 grade si mai iese razlet cate o albina , si saracele au abdomenul plin ca imediat cum am umblat si iese cate una cum ma face de cacao ! si previziunile meteo nu aduc nici o veste buna pt urmatoarele 10 zile ! si ne tine si pe loc cu stimularile proteice sau cu sirop ! cel putin pe mine ma dispera vremea asta , asa calduta ,dar care nu vrea sa treaca de 7-8 grade , dar asta e , cu Dumnezeu nu ne putem pune ! nu avem decat sa fim optimisti , ca mult nu mai poate fi pana vin si zile cu 16-17 grade ! numai bine ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde nicu has » 04 Mar 2012, 14:17

mai dureaza putin pana vine temperaturi de 15 grade pana pe 12 martie temp.nu sunt chiar asa de ridicate dar asteptam primavara cu totii
nicu has

Mesajde iulyan_milo » 04 Mar 2012, 14:28

Le randuieste Dumnezeu oe toate, vine ea si primavara, deja ce a fost greu pare ca e pe sfarsit. E mai nerabdator cand sti ca se apropie venirea ei.
iulyan_milo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE