...e ...asta zicem si eu...Shrek scrie:Nu este nici un amestec en-gros și la borcan. Prețul de referință este cel oferit de procesatori/achizitori. Vânzare en-detail sau la borcan presupune o marja de profit ,costuri de ambalare, transport, marcheting șamd, adăugate la costul en gros. Contextul internațional nu este favorabil mierii românești, în condițiile arătate de dv. Dar se poate pedala pe creșterea consumului intern. Chiar dacă acest consum nu poate absoarbi întreaga producție de miere autohtona, ar oferi o cale de reducere a stocurilor. Dar cantitățile enorme de miere existente la producători, vor inunda la un moment dat piata ,ducând prețul mierii la preturi umilitoare.
inseamna ca ala care face 24 t a devenit peste noapte ...(pe langa producataor) si comerciant/vanzator...deci are 2 joburi si automat face mai multi baniBalian scrie:Āla cu 24tone destinatā pentru engros, aştepta un preț de 17lei/kg, dar i-a oferit numai 14. Atunci spune omul nu mai vãnd engros vând la borcan şi voi cere 27lei/kg ambalat cu tot şi încarcă piața la borcan care este formatā la 30lei/kg. Mâine şi eu care am vândut cu 30 voi fi nevoit sā vând la 27. Şi tot aşa. Nu vā luați la cifre absolute cā āla poate fi doferite în funcție de loc, numai la tendința difetențelor.
yuonyuon scrie:....cred ca si domnul nu a inteles termenul de piata libera . vrea sa traiasca in trecut cand era pretul mare cu productiile de astazi
yuonyuon scrie:....i..odata ce dai la borcan esti cometciant...nu mai are nici o legatura ca ai si produs mierea personal sau ai luat o de la altcineva
nu dadeam eu mai mult de 12 lei cand vindeam de la altii dapai proscesatorii...
Shrek scrie:yuonyuon scrie:....Mai degrabă, as zice ma miere în cauza( cele 24 t) au fund bai! Antibiotic, reziduuri chimice interzise, semne de sirop.
mierea nu dispare ...prea curand...doar o sa apara fermele mari care (deja apar) care vor controla productia....Balian scrie:Exact aşa gândeau fabricanții de cāruțe la începutul secolului trecut. Nu dādeau 2 lei de automobile. Care face zgomot pute ca dracu. Nu va fi nimic din rāspândirea lor. Azi nu mai existā breazlă de fabricanți de cāruțe. Sau şi dacā existā la un procent infim. Nu ne vom întoarce niciodatā sigur!
nustiu cum e la voi invest dar la noi lumea inca da cu stangul in dreptul...e loc de dezvoltare cat vezi cu ochii...Balian scrie:De asta spun cā trebuie sā fie f calculat un producātor de orice fel sā sincronizeze producția la puterea ficāruia de vânzare. Socotelile de acasā însā de f puține ori se potricesc cu cea de pe piațā. În prezent nu este valabil deloc indrumarea " miere sā fie cât mai multā". Nu de altceva dar nimic nu se dā pe gratis. Pânā la "multā" este f mult de lucru.
yuonyuon scrie:...mierea nu dispare ...prea curand...doar o sa apara fermele mari care (deja apar) care vor controla productia....
asemanator cu fierarii /potcovarii/si ce a ami fost in trecut ..as putea sai numesc pe cei cu orizontali si apicultura de tip pavilionar...vad da dispar pe banda....masiv...aproape ca nu mai sunt deloc prin unele sate....si aici unde am eu vara la salcam ...nu mai vine nimeni(cred ca 5)...si in trecut erau 50 de pavilioane pe putin..la braila nu mai zic "celebrii orizontali" au disparut complet....
deja ma simt eu depasit ...si ca informatie si ca metode....lucrurile evoluiaza rapid in domeniile unde se fac bani...
deci albinaritul inca e pe bune.....dar nu pentru conservatori
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 44 vizitatori