Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde cobi » 26 Dec 2012, 18:36

Au zburat cateva ieri si azi, dar destul de timid..nu pot spune zbor de curatire, desi ...una s-a curatit pe mine :) Cota 585m.
cobi

Mesajde nae » 26 Dec 2012, 19:22

5/8*, s-a umflat ghemul,bine si atat .Maine !?
nae

Mesajde balu » 26 Dec 2012, 19:51

9 gr ,au zburat vreo 2, la un stup am scos 2 rame aproape goale (anul acesta la citiva stupi am patit acelasi lucru, cuibul format pe rame goale, le-am scuturat de albine si neavind unde le depozita le-am bagat inappoi in stup, le-am lasat mai distantate, oblic, degeaba albina a migrat inapoi pe acestea- invatare pt la anu)
un stup pat cald, n-am scos prima rama si albinele,destul de multe care erau spre perete,caput,am dat-o si pe aceasta afara
La 18.00 erau 3 gr
balu

Mesajde Hropaciov » 26 Dec 2012, 22:51

Maine vreau sa le bag cateva turte.E ultima zi mai calda 7-8 grade, sper sa nu fie prea frig????
Hropaciov

Mesajde livas » 26 Dec 2012, 23:47

.....ieri 25 dec. -1'C, da un vant aspru de crapa pielea pe fatza,
am vrut sa pun o poza din stupina, da imi zice ca pagina web...tralala... sa mutat temporar, o sa mai incerc!! :x
La zbor nu ma gandesc nicicum ca la mine bate vantul de 2 doua ori pe an, 6 luni din jos si 6 luni din sus... :lol: :lol: , chiar daca azi au fost 2'C cu plus, ...da vantu.. .. :twisted: vantu asta :twisted:
livas

Mesajde livas » 27 Dec 2012, 00:02

...am reushit sa pun pozele :D :D
Fişiere ataşate
Photo0254.jpg
....mai vretzi zbor :lol:
..da cand ma gandesc la Bunka ca el e cu " 2 etaje'' mai sus , mori de ras nu alta!!!!!
Photo0250.jpg
inca una....
Photo0249.jpg
poze din 25 dec... ora 14
livas

Mesajde genutzu » 27 Dec 2012, 01:03

Mai colegilor fiti normali la cap si mai terminati-o acum cu pusul turtelor daca vreti sa aveti stupi cu albine in ei si la primavara!
genutzu

Mesajde alx1978 » 27 Dec 2012, 17:16

alx1978

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2012, 18:20

cea mai nasoala prognoza posibila pentru albinarii din vestul tarii :twisted:
valori peste media multianuala in ianuarie, sub medie in martie :mrgreen:
in fine, faca-se voia Lui !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Arhivistu » 27 Dec 2012, 18:45

genutzu scrie:Mai colegilor fiti normali la cap si mai terminati-o acum cu pusul turtelor daca vreti sa aveti stupi cu albine in ei si la primavara!

De ce spui asta,poti venii si cu argumente? Si eu ma gandesc sa le pun o turta la vreo 2 3 ca am vazut ghemu sus, sus dar inca nu sunt foarte sigur ce sa fac.Rezerve le.am lasat in toamna,poate nu suficiente dar ar trebui sa le ajunga pana in februarie macar dat fiind faptul ca in aceasta perioada consumul este mai scazut.
Am ridicat azi podisoarele la cativa si cand la unii nu vezi nici urma de albina si la altii multa albina sus,lipita de podisor chiar te gandesti un pic... e necesara turta, sau nu? :geek:
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2012, 18:49

:lol: fi sigur ca poate...
Din pacate pe Genutu il prinzi mai rar pe forum... insa daca-ti spune o treaba poti sa fi convins ca o poate sustine cu argumente solide !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Arhivistu » 27 Dec 2012, 18:57

O sa astept,sper sa nu moara albinele de foame pana vine :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde proapis13 » 27 Dec 2012, 18:58

In jurul orasului Turnu -Severin zbor frumos de curatenie dupa spusele colegilor intestinul incarcat
In jurul orei 17 zburau liliecii,chiar ca azi a fost cald;in oras temperatura a fost peste 10 grade
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde CristiTm » 27 Dec 2012, 19:16

desi nu cred in prognozele mai mari de 10 zile am vazut azi la tv o aproximare pe 3 luni si mau scos rau din sarite spuneau de luna martie 0-6 * sper ca al de sus sa-i contrazica puternic cu soare ghiocei si pomi fructiferi infloritii fara ploi multe, vreau oare prea mult :?:
CristiTm

Mesajde Albinel » 27 Dec 2012, 19:57

proapis13 scrie:In jurul orasului Turnu -Severin zbor frumos de curatenie dupa spusele colegilor intestinul incarcat
In jurul orei 17 zburau liliecii,chiar ca azi a fost cald;in oras temperatura a fost peste 10 grade
salve :D

Salve Mariane !!azi ..am facut pariu cu Dumnezeu ,desi CINEVA ne-a spus sa nu facem..Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!! ..si am pierdut .. :oops:
iesise cateva albinute ..era destul de cald si m-am apucat sa deschid larg urdinisurile..in cateva minute a inceput vantul si munca a fost in zadar ..raman cu speranta zilelor urmatoare..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde mircea_tm » 27 Dec 2012, 22:45

CristiTm scrie:desi nu cred in prognozele mai mari de 10 zile am vazut azi la tv o aproximare pe 3 luni si mau scos rau din sarite spuneau de luna martie 0-6 * sper ca al de sus sa-i contrazica puternic cu soare ghiocei si pomi fructiferi infloritii fara ploi multe, vreau oare prea mult :?:

privitor la prognoza ai mare dreptate....nici eu nu cred in prognoze date pe mai multe zile...nimeni nu a prognozat/stiut din timp pe zona banatului si a moldovei ce cant de precipitatii v-a cadea si temperaturi negative destul de scazute, decat cu 1-2 zile inainte! totusi s-au inregistrat -21 de grade la banloc, timis! nu au stiut de treaba asta...ramane de vazut...dupa cum ai zis "AL DE SUS"...le stie mult mai bine! ;)
CARPE DIEM !
mircea_tm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE