Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inregistrare stupina DSV

Mesajde proapis13 » 19 Feb 2014, 09:34

kiloz scrie:Productia se da estimativ.Oferit ptr.vinzare trebuia trecut la toata pozitii "0"Certificatele totdeauna se elibereaza de 1iulie,an agricol,deci nu ai de unde sa stii cit o sa produci in perioada 1ianuarie-30 iunie.Fiind vorba de toate produsele agricole!Nu sa procedat corect!

esti gresit informat sau nu ai inteles
Certificatul se elibereaza la 1 iulie valabil pe un an calendaristic unde se scriu cantitatea si produsele valorificate
Certificatul se poate elibera si trimestrial,in cazul de fata se poate cere eliberarea certificatului incepind cu data de 1 Aprilie
acolo se scrie productia de miere,de rapita in cazul de fata,de realizat si cat se v-a comercializa :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde akmm » 19 Feb 2014, 12:46

proapis13 scrie:Autorizarea DSVSA pentru cresterea si comercializarea materialului biologic se elbereaza dupa ce faci dovada ca ai peste 50 fam de albine :!:

Sa zicem ca se indeplineste aceasta conditie.Noua autorizare se elibereaza doar in baza dovezii de la primarie? Sau mai trebuie o caruta de acte.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde proapis13 » 19 Feb 2014, 16:55

akmm scrie:
proapis13 scrie:Autorizarea DSVSA pentru cresterea si comercializarea materialului biologic se elbereaza dupa ce faci dovada ca ai peste 50 fam de albine :!:

Sa zicem ca se indeplineste aceasta conditie.Noua autorizare se elibereaza doar in baza dovezii de la primarie? Sau mai trebuie o caruta de acte.

Conform legii 383/2014 incepi de la primarie,doctor zonal,asociatie de profil,identificare stupina,inregistrare APIA,autorizare DSVSA - pe scurt ... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde akmm » 20 Feb 2014, 09:15

Eu credeam ca e ca la CI, faci poza si o iei pe cea noua.
Adica mi se pare firesc, din moment ce esti deja autorizat, sa fii crezut ca anumite criterii le-ai indeplinit.
Pe de alta parte sunt sigur ca exista oameni suficient de destepti la nivel de tara, in stare sa decida ce trebuie si ce nu.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde un OM » 20 Feb 2014, 19:31

Doar apropo de oameni "destepti" la nivel de tara, de judet, raion sau ce regiune ar mai fi impartit tara.
Sunt in anul V de masura 141. Am fost chemat zilele trecute la APDRP Giurgiu sa semnez o instiintare ca trebuie sa fac cursurile Managementul Exploatatiei, sau altfel spus 111. Mentionez ca acest curs a fost facut de mine si de toti beneficiarii masurii 141 din judet de cel putin un an, un an si jumatate. Avem si diplome! Care diplome sunt fix in copie in dosarele noastre, ca si ale...lor.
Intreb si io: pen ce mai trebuia sa fiu instiintat sa fac aceste cursuri? I-am si intrebat care este logica? Asa au fost instiintati! De, noi executam, nu gandim!
un OM

Mesajde proapis13 » 20 Feb 2014, 20:20

un OM scrie:Intreb si io: pen ce mai trebuia sa fiu instiintat sa fac aceste cursuri? I-am si intrebat care este logica?

Se face o centralizare la nivel national cu cei ce au facut cursurile si cu cei ce trebuie sa le faca
30% din cei ce au accesat M141 au renuntat fie la anul doi,trei sau patru...
la noi la Mehedinti situatia e hilara in sensul ca multi din cei ce trebuiau sa acceseze transa a - IV - a
au fost pusi sa faca cerere de amanare pina cind fac cursurile prin M111 :?
proapis13

Mesajde un OM » 20 Feb 2014, 22:10

TOTI cei anuntati aveau diplome de absolvire a acestor cursuri!
un OM

Mesajde talex » 24 Feb 2014, 15:04

azi am fost cu adeverinta la Aca pt crotalii, dar mi-au zis ca imi elibereaza crotalii dupa ce ii aduc autorizatie de la dsv. La dsv m-a "sfatuit" sa ma inscriu ca PFA, nu ca PF, caci ca PF trebuie sa fac o declaratie pe propria raspundere ca nu efectuez/nu intentionez sa efectuez activitati de comert.

Mi-a spus ca in calitate de PF nu platesc inregistrarea la DSV, ca PFA costa 258 ron. Ce presupune PFA-ul. impozit banuiesc.

Atasez modelul de cerere pe care mi l-a dat pt PF. As cere un sfat. ce sa aleg pf sau pfa?
Fişiere ataşate
imageedit__9100933544.jpg
talex

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2014, 15:33

Daca te angajezi sa faci PF si te prinde ca vinzi un borcan de miere pe piata amenda este de 6000 ron,
iar daca esti PFA si te prinde ca vinzi fara casa de marcat este 8000 ron amenda :lol:
Daca intentionezi ca pe viitor sa accesezi fonduri europene e mai bine sa te inregistrezi la ORC ca PFA :!:
proapis13

Mesajde talex » 24 Feb 2014, 15:45

nu, nu ma intereseaza fondurile europene.
talex

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2014, 16:53

Pina anul trecut conform ORD nr. 28/1999, erau exceptati de la folosirea casei de marcat
atat apicultorii cat si agricultorii ce faceau comertul ocazional cu produse agricole...
Chiar in urma cu putin timp am aflat ,,pe surse'' ca amenda a crescut si este intre 8000 si 40 000 RON
pentru incalcarea dispozitiilor in ceea ce priveste vinzarea de produse agricole/apicole..
proapis13

Mesajde talex » 24 Feb 2014, 17:20

In legea apiculturii nu se face distinctie intre pf si pfa. art.2 spune asa -

Art.2 Activitatea in apicultura poate fi practicata de orice persoana fizica sau juridica ale carei familii de albine sunt inscrise in Registrul agricol, inregistrate/autorisate la Directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, detine carnetul de stupina, si are familiile de albine identificate in sistemul unic de identificare a stupinilor si stupilor.
talex

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2014, 17:26

Perfect de acord insa autorizarea este conf noii legi de la 50 fam in sus iar inregistrarea este sub 50 :!:
una faci ca apicultoro inregistrat si alte activitati poti efectua autorizat ; e o mare diferenta ...
proapis13

Mesajde Jean Valjean » 24 Feb 2014, 17:58

talex scrie:azi am fost cu adeverinta la Aca pt crotalii, dar mi-au zis ca imi elibereaza crotalii dupa ce ii aduc autorizatie de la dsv. La dsv m-a "sfatuit" sa ma inscriu ca PFA, nu ca PF, caci ca PF trebuie sa fac o declaratie pe propria raspundere ca nu efectuez/nu intentionez sa efectuez activitati de comert.

Mi-a spus ca in calitate de PF nu platesc inregistrarea la DSV, ca PFA costa 258 ron. Ce presupune PFA-ul. impozit banuiesc.

Atasez modelul de cerere pe care mi l-a dat pt PF. As cere un sfat. ce sa aleg pf sau pfa?

Asta mi se pare culmea aberatiei.
Adica cum vine asta mai nene, inregistrare sanitar veterinara pentru consumul familial?
Pai daca e asa hai sa ne inregistram sanitar veterinar si pentru mancarea pe care o gatim in propria bucatarie, ca tot pentru consum familial este si pentru laptele pe care-l mulg de la vaca mea pentru consum familial.
Daca e vorba de supravegherea starii de sanatate a animalelor, atunci din punctul asta de vedere ar trebui sa fim obligati sa ne inregistram pentru toate animalele din curte, inclusiv caini si pisici.
De ce pentru a avea 5 stupi (ca si asta tot apicultura este) in curte trebuie sa fiu asociat, inregistrat, crotaliat dar pentru a avea in curte 50 de gaini, 5 porci, 2 vaci si 2 cai nu am nevoie de nimic?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde talex » 24 Feb 2014, 17:59

ultima versiune a legii apiculturii e nr. 383/2013. nu e specificat nimic in legatura cu 50 de familii. La ce lege va referiti cand spuneti ca de la 50 in sus - autorizat, de la 50 in jos - inregistrat ?
talex

Mesajde rihmond » 24 Feb 2014, 18:06

Jean Valjean scrie:
talex scrie:azi am fost cu adeverinta la Aca pt crotalii, dar mi-au zis ca imi elibereaza crotalii dupa ce ii aduc autorizatie de la dsv. La dsv m-a "sfatuit" sa ma inscriu ca PFA, nu ca PF, caci ca PF trebuie sa fac o declaratie pe propria raspundere ca nu efectuez/nu intentionez sa efectuez activitati de comert.

Asta mi se pare culmea aberatiei.
Adica cum vine asta mai nene, inregistrare sanitar veterinara pentru consumul familial?
Pai daca e asa hai sa ne inregistram sanitar veterinar si pentru mancarea pe care o gatim in propria bucatarie, ca tot pentru consum familial este si pentru laptele pe care-l mulg de la vaca mea pentru consum familial.
Daca e vorba de supravegherea starii de sanatate a animalelor, atunci din punctul asta de vedere ar trebui sa fim obligati sa ne inregistram pentru toate animalele din curte, inclusiv caini si pisici.
De ce pentru a avea 5 stupi (ca si asta tot apicultura este) in curte trebuie sa fiu asociat, inregistrat, crotaliat dar pentru a avea in curte 50 de gaini, 5 porci, 2 vaci si 2 cai nu am nevoie de nimic?

Cit de curind vom plati impozit pe:pisica ,ciine, pasarici,ciorile de pe gard si aerul del respiram. :evil:
rihmond

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE