Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde proapis13 » 22 Feb 2016, 21:33

Jean Valjean scrie:Mai stie cineva cat era pretul mediu pe kg de salcam in perioada 2000-2006 ?
Sunt curios cat era pretul inainte de intrarea in UE.

http://www.stuparitul.3xforum.ro/post/2 ... l_mierii_/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Jean Valjean » 22 Feb 2016, 22:46

Deci in 2005 kg de salcam era 50.000 la cursul leu/euro de 36000, iar in 2009 era 10 lei la un curs de 4.17 . Deci o crestere de la 1.3 la 2.4 euro (aproximativ). Anul trecut a atins un maxim de 4.5 (aproximativ), de trei ori mai mult decat in 2005. Sa vedem anul asta ce-o fi, ca semne bune n-are. De exemplu, stiti vreun procesator care la momentul de fata face achizitii de miere?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde un OM » 22 Feb 2016, 22:50

Am auzit, 7 lei poli si 10 tei.
un OM

Mesajde proapis13 » 22 Feb 2016, 23:03

Zilele trecute un achizitor din vestul tarii a platit 16 lei/kg....a luat 2T...voia mai mult... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde geangu » 22 Feb 2016, 23:11

Pe bursa americana mierea ucraina poli este 5lei
geangu

Mesajde geangu » 22 Feb 2016, 23:15

Uite ai aici niste date si un fel de bursa.https://translate.google.ro/translate?h ... rev=search
geangu

Mesajde lucky5strike » 23 Feb 2016, 01:46

Din rama romaneasca, pe raft nemtesc...

Chiar as vrea sa aud un procesator cum explica el "circuitul" de pret al mierii...

:D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 23 Feb 2016, 01:57

mellis scrie:da78n,

Sti cum se "vindea"mierea in '89?
Erau bucurosi cei care primeau zahar in schimb - pe care il vindeau cu pret mai mare decat mierea..
Dar era libertate - aveam miere si nu o cumpara nimeni ...
Sanatate.

Salut!

Zii pe cuvantu' tau de pionier ca nu cumpara nimeni miere.....Pai noi, ai mai bosho....ce naiba faceam cu ea, ungeam treptele la judeteana de partid?...Se vindea si atunci si la stat - (o parte mergea la export, iar o parte se ambala si ajungea in magazine) -si la privat, se traia si atunci si in multe domenii era chiar mai bine, da' acuma nu-i cool sa spui asta.....Asa ca.....
Sanatate!

P.S. Era bine si-asa rau...Stii cate case s-au construit din 1965 pana in '89 in Manastiur si cate dupa ? Cate nunti, botezuri, rugi s-au tinut, - crezi ca le tineau oamenii cu pufarin?)... :lol: :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde thomas » 23 Feb 2016, 08:12

Corect, atunci se faceau vile pe miere si traiau boiereste toata familia. Se facea si miere mai multa. Acum tare am impresia ca se face o publicitate negativa, gen vezi dom'le ca nu mai ia nimeni mierea sau gen pret in scadere.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Marius Adrian » 23 Feb 2016, 12:06

Asa e, pe timpul lui Ceausescu toti aveau de toate, Numai cine nu vroia nu-si facea vila . Daciile ,te rugau cu ele, erau aproape gratis. Ce vremuri. Tot romanul mergea la mare la munte ,basca si in strainatate. Craciunul se facea in Finlanda si revelionul in Australia.
Marius Adrian

Mesajde thomas » 23 Feb 2016, 13:22

cati ani ai?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde cucubau » 23 Feb 2016, 14:07

Marius Adrian scrie:Asa e, pe timpul lui Ceausescu toti aveau de toate, Numai cine nu vroia nu-si facea vila . Daciile ,te rugau cu ele, erau aproape gratis. Ce vremuri. Tot romanul mergea la mare la munte ,basca si in strainatate. Craciunul se facea in Finlanda si revelionul in Australia.

Timpurile acelea..Eheee! , ce timpuri.. Cu productia de miere de la 40 familii de albine iti facea-i casa, iti cumpara-i masina ,merge-ai in excursie si inca iti mai ramanea ceva. Ce timpurii....
Pacat ca tu nu ai trait in acele timpuri ca sa vezi diferanta dintre atunci si acum.
........
cucubau

Mesajde Shrek » 23 Feb 2016, 14:20

cucubau scrie:
Marius Adrian scrie:Asa e, pe timpul lui Ceausescu toti aveau de toate, Numai cine nu vroia nu-si facea vila . Daciile ,te rugau cu ele, erau aproape gratis. Ce vremuri. Tot romanul mergea la mare la munte ,basca si in strainatate. Craciunul se facea in Finlanda si revelionul in Australia.

Timpurile acelea..Eheee! , ce timpuri.. Cu productia de miere de la 40 familii de albine iti facea-i casa, iti cumpara-i masina ,merge-ai in excursie si inca iti mai ramanea ceva. Ce timpurii....
Pacat ca tu nu ai trait in acele timpuri ca sa vezi diferanta dintre atunci si acum.

Doar daca erai director de " fabrica" si nu aveai chef sa te inhate "ilicitu'"! Acum s-ar spune ' mod de a spala banii negri' ! Io' stiu unu' care la revolutie "avea" 200 de oi! Si imediat dupa aceea si-a facut firma de comert cu produse petroliere! Lumea zicea ca are oi minune! Manca iarba siiii....... fac petrol! Tipu' fusese director la " ITTIA sau cam asa ceva!
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 23 Feb 2016, 16:06

Donbazil scrie:P.S. Era bine si-asa rau...Stii cate case s-au construit din 1965 pana in '89 in Manastiur si cate dupa ? Cate nunti, botezuri, rugi s-au tinut, - crezi ca le tineau oamenii cu pufarin?)... :lol: :lol: :lol:

Stăteam odată de vorbă cu un bătrân. Amândoi aveam grijă de vaca proprie. Era primăvara devreme, înainte să fie ales văcarul în sat...
Îmi zicea el: după ce a apărut colectivul, oamenii, neavând cum să mai cumpere pământ, și-au făcut case.
Așa se explică faptul că în fiecare sat, în 10 ani s-au refăcut toate casele (case din chirpici, unele vai mama lor de case, care acum te chinui să le îndrepți).

Într-o zi veneam spre casă. Cam de la 1 km pot vedea bine casele de pe strada mea.
și zic: săracii oameni, numa case cu etaj, una mai galbenă ca alta. :lol:

Îmi amintesc că de Crăciun, mama mergea în Ungaria să ne cumpere boabe de pom.
A fost și când a venit cu mâna goală, că n-a primit pașaportul de la poliție.

Acum, tata pruncilor mei merge în piață în Oradea și ia câți saci de boabe vrea.
Dacă n-are chef, merge la magazinul de lângă și ia aceleași boabe.
Și rămân nemâncate până la Paști.
Înainte, când spărgeam bradul (de sf Ion), era gol.

Sunt un tânăr care am prins ca prunc Comunismul. L-am simțit foarte bine, chiar dacă eram mic.

Nu l-aș mai dori.

Și acum despre preț ...
Am un prieten ce vinde 2 t la borcan. Omul știe să-și facă clienți și clienții aduc alți clienți. Dă poliflora cu 20 și salcâmul cu 25.
În felul acesta, prețul lui nu scade. E de muncă, dar se merită.

Mierea de rapiță și FS am dat toată la procesator.
Cea de salcâm și polifloră am vândut-o la borcan. De Crăciun, mierea mea s-a gătat. Clienții mai vor, așa că l-am rugat pe un prieten să-mi dea miere de la el să i-o vând.
Mă pricep, nu?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Mr. Bee » 23 Feb 2016, 18:12

CV ai un like de la mine. :lol: Mi-a placut concluzia ta.
Mr. Bee

Mesajde mellis » 23 Feb 2016, 18:26

Donbazil scrie:Salut!
Zii pe cuvantu' tau de pionier ca nu cumpara nimeni miere.....

Salutari,
Cuvant de Pionier ??- nu am ajuns acolo - trebuia in '89 sau'90 ;), poate soim..
Povestea cu mierea este de la unul dintre directorii ITLului.
Poate nu avea el relatiile facute..
Casele nu s-au construit cu/din miere, poate cu balega, dar tot naturale erau.
Adevarul este ca oamenii munceau si cine a dorit sa faca ceva a facut - ca si in zilele acestea.
Pe la sat circula o vorba - "pai ce sunt prost sa merg sa muncesc pe banii aia?!?, mai bine stau in birt.."
Ce case se fac pe langa TM in zilele acestea, vorba lui Dorian - cetati nu case..
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE