Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde thomas » 24 Mar 2016, 21:30

Hai sa acceptam pretul pe care il spui. Dar cum iti explici pretul de vanzare cu amanuntul de peste 15 ori mai mare la raft? Totusi are si adaosul comericial niste reguli si limite. E adevarat, ca Argentina si China precum si alte cateva tari au invadat piata cu miere, dar cererea e mare si totusi, conteaza calitatea. Mare mirare sa se apropie de proprietatile salcamului si sa fie la pretul asta. Ori e o facatura foarte buna, ori ori majoritatea trebuie sa ne reprofilam si sa ne apucam de alte meserii.
Eu pana nu vad nu cred. Si nu vreau sa jignesc pe nimeni prin aceasta afirmatie.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Mircea_63 » 24 Mar 2016, 22:17

thomas scrie:Hai sa acceptam pretul pe care il spui. Dar cum iti explici pretul de vanzare cu amanuntul de peste 15 ori mai mare la raft?

thomas, fii bun si da-ne un exemplu de miere cu un pret de 15 ori mai mare la raft! :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde thomas » 24 Mar 2016, 22:50

nu pot sa dau link-uri catre diferite site-uri care promoveaza produse comercial.
Dar oricine poate face urmatoarea verificare:

1. Stabiliti pretul de 1.5-2Euro/kg la engross pe miere calitativ buna.
2. Cautati magazine online italiene sau franceze si vedeti cat e un kg de miere, cu toate ca ei vand 100, 200, 350, 500 si apoi 1000g. Pretul va fi intre 15-30E/kg. Asta inseamna un pret ce tinde la valori de 10-15 ori mai mari decat pretul de achizitie. Asta in Europa.
Faceti acelasi lucru cu magazine online in SUA, Canada sau Australia.

Pasul 2: Stabiliti pretul la rapita de 7-10ron/kg la engross in Romania. Cautati pe magazinele care vand miere certificata in tara noastra si veti gasi pretul la rapita intre 30-80 ron/kg.

Bazandu-ma pe faptul ca veti gasi cu siguranta aceste dovezi, va doresc succes in managementul afacerii dvs, fiindca fiecare e liber sa vanda cu cat vrea si oricine e liber sa ofere cat doreste!
thomas

Mesajde thomas » 03 Mai 2016, 20:55

Cat merge pe piata o poliflora 50%rapita, 50% pomi fructiferi (predomina prun, cires si paducel..)?. Piata detail, nu achizitori/procesatori..
thomas

Mesajde mausica » 03 Mai 2016, 21:31

thomas scrie:Cat merge pe piata o poliflora 50%rapita, 50% pomi fructiferi (predomina prun, cires si paducel..)?. Piata detail, nu achizitori/procesatori..

Preturile difera.....clientela difera ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde thomas » 03 Mai 2016, 21:58

bre, pe forumul asta am parte numai de raspunsuri filozofice, se vede ca nu-i nimeni inginer :)) concret, ca totul e relativ in apicultura..
thomas

Mesajde Shrek » 03 Mai 2016, 22:10

thomas scrie:bre, pe forumul asta am parte numai de raspunsuri filozofice, se vede ca nu-i nimeni inginer :)) concret, ca totul e relativ in apicultura..

Nu te supara frate!.....Fii atent! Intri pe magazinele online cu miere si produse apicole! Vezi preturile, faci o medie si apoi scazi 10-16%. Apoi dai o fuga pana in piata agricola si vezi! Tot asa faci o medie si scazi tot cam atat! Suni un prieten stupar si ii spui ca vrei sa cumperi 5 kile si apoi cu acest pret, faci o medie ! Cam asa poti sa stii cum merge piata estimativ! Mai concret, cred ca 20 lei borcanul de 900 este pretul mediu cu care "se vinde" poliflora de acasa. Eu cred ca este un pret corect pentru ambele parti! Parerea mea!
Shrek

Mesajde thomas » 03 Mai 2016, 22:13

nu m-am suparat, am glumit. dar serios acum, pe forum sunt multe raspunsuri evazive. da, ai dreptate cu forumula de calcul a pretului, ms! La pretul enuntat de tine ma gandeam si eu. Facusem un interval intre 15 si 20. Dar tinand cont de faptul ca nu se va face multa miere anul asta si de faptul ca nu am prostii in ea gen zahar sau antibiotice, voi face analizele si apoi ma orientez probabil la pretul de 20 ron, probabil cu unele bonusuri pt cantitate mai mare.
thomas

Mesajde mausica » 03 Mai 2016, 22:37

thomas scrie:bre, pe forumul asta am parte numai de raspunsuri filozofice, se vede ca nu-i nimeni inginer :)) concret, ca totul e relativ in apicultura..

Pai bre asta ai cerut :lol: fara suparare.
Daca vrei sa afli cu cat merge pe piata.....dai fuguta pana la piata si iei la rand tarabele....suni la anunturi pe internet...intrebi..faci o medie si iti faci pretul pt marfa.
Daca eu iti zic ca vand mierea poliflora cu 25 ron si cu 30 ron/kg cu ce te incanta pe tine ?? Poate clientii tai nu sunt dispusi sa ofere atat....poate gasesc cu 20 ron in alte locuri .
Totul e relativ....depinde de calitatea produsului si de client.
managementul asta e greu uneori ;)
mausica

Mesajde thomas » 03 Mai 2016, 22:42

da, multi gandesc asa, adica se adapteaza la client. eu sunt altfel. adica, dau cu pretul x si unui client care stie ce inseamna mierea si apreciaza calitatea, si tot cu acelasi pret unuia care cumpara doar 1kg pe an. Clientii difera ca pregatire in domeniu, dar produsul e acelasi, adica ori bun ori prost pt toata lumea. nu schimb pretul in functie de client. ms pt info, o sa fac sondajul pietii :)
thomas

Mesajde mausica » 04 Mai 2016, 00:29

thomas scrie:da, multi gandesc asa, adica se adapteaza la client. eu sunt altfel. adica, dau cu pretul x si unui client care stie ce inseamna mierea si apreciaza calitatea, si tot cu acelasi pret unuia care cumpara doar 1kg pe an. Clientii difera ca pregatire in domeniu, dar produsul e acelasi, adica ori bun ori prost pt toata lumea. nu schimb pretul in functie de client. ms pt info, o sa fac sondajul pietii :)

Ai inteles gresit putin...nu vinzi acelasi produs cu pret diferit in functie de clienti.
Ci trebuie sa stii sa iti vinzi marfa(care presupunem ca e de o calitate superioara)si sa iti formezi o clientela buna care sa aprecieze marfa ta.Si daca e de calitate atunci fi sigur ca nu vor sucii nasu cand vei cere un pret ;)
mausica

Mesajde yulian » 04 Mai 2016, 06:29

mausica scrie:...si sa iti formezi o clientela buna care sa aprecieze marfa ta.Si daca e de calitate atunci fi sigur ca nu vor sucii nasu cand vei cere un pret ;)

Grija mare si la prezentare...ca daca te duci cu borcane cu capac de mazare (eventual si cu eticheta lipita)...o sa pierzi mai mult decat aia 30 bani cat costa un capac nou si o eticheta cu miere de... 8-)
yulian

Mesajde mausica » 04 Mai 2016, 10:07

yulian scrie:
mausica scrie:...si sa iti formezi o clientela buna care sa aprecieze marfa ta.Si daca e de calitate atunci fi sigur ca nu vor sucii nasu cand vei cere un pret ;)

Grija mare si la prezentare...ca daca te duci cu borcane cu capac de mazare (eventual si cu eticheta lipita)...o sa pierzi mai mult decat aia 30 bani cat costa un capac nou si o eticheta cu miere de... 8-)

Pai eu cred ca era de inteles ca si prezentarea produsului are un rol foarte important.Sunt legate una de alta......de multe ori un produs slab calitativ se vinde bine datorita prezentarii ;)
Crede-ma cunosc aceste lucruri foarte bine am lucrat in vanzari candva ;)
mausica

Mesajde Mircea_63 » 04 Mai 2016, 10:44

mausica scrie:
yulian scrie:

Pai eu cred ca era de inteles ca si prezentarea produsului are un rol foarte important.Sunt legate una de alta......de multe ori un produs slab calitativ se vinde bine datorita prezentarii ;)
Crede-ma cunosc aceste lucruri foarte bine am lucrat in vanzari candva ;)

Si eu am lucrat si in vanzari si confirm ce spune mausica! Un sfat in plus, pe langa tot ce tine de calitate si prezentare. Nu fa discounturi. Nu vinde ieftin! Decat sa reduci din pret, daca vrei sa fii dragut, mai bine mai da ceva in plus. Vezi in magazine 1+1 gratis, dar nu vezi: "vindem la juma de pret" desi e tot aia. Pretul e pret si reflecta calitatea, nu se fac reduceri. Calitatea are respectul si pretul ei. In schimb se pot face cadouri. Un borcanas micut, hexagonal, prezentabil cu alt sortiment de exemplu. Nu vinzi miere second hand si nici facaturi, ci soare, viata si sanatate, culese cu truda! Astea ori au pretul lor, ori sunt de sufletul tau (cadou), dar nu exista la pret redus! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mausica » 04 Mai 2016, 11:45

Perfect adevarat !!!!
Ai punctat foarte bine legat de pret.Clientii sunt foarte receptivi si atrasi de micile oferte de 1+1 sau de cate un bonus.
mausica

Mesajde thomas » 04 Mai 2016, 20:57

mi-a placut ce zice yulian cu borcanul de mazare..conteaza si partea estetica. Problema cu marketingul in Romania e dubioasa. In 90% din cazuri se vinde ambalaj frumos la produs sau prezentare frumoasa la oferta, dar in spate sunt tepe. Nici mierea nu face exceptie, aviz cea procesata din magazine de retail.
Dar asa cum spuneti, daca vindeti calitate, merita sa nu lasati la pret.
Citeam pe forum si vorbeam azi si cu un stupar, cum ca unii s-au dus la salcam1 si datorita ploilor, stupii mureau de foame ca extrasesera tot. Asa ca baietii au bagat zahar/sirop la greu si extrag ceva. Aici e problema, ca nu multi sunt cinstiti, si datorita lor esti bagat si tu ca stupar in aceeasi clica.

Revenind ontopic, stiti ceva preturi de curiozitate pe la achizitori, cat dau pe rapita si pe poliflora de fructifer?
thomas

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE