yo cred ca....daca exista o sursa de venit(salar,pensie,alta activitate...) + sursa din apiucultura= nu se simte nici criza...nici...nimic
popik50 scrie:Multa invidie si nervozitate pe aici. Stati linistiti ma oameni buni ca nu va fura nimeni meseria.
Am sa incerc si eu marea cu degetul si pe viitor voi vedea ce va mai fi
Numai bine va doresc si daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele ii rog sincer sa ma ierte
popik50 scrie:Vreau sa intreb pe cei care au ceva experienta in domeniu , daca se poate trai decent doar din apicultura? Cam de cate familii de albine ar fi nevoie pentru un profit sa zicem de 200 milioane(vechi) / an . Si aici ma refer la un an obisnuit in apicultura. Deci sa ramai undeva cu 15 mil / luna . Astept raspunsuri mai ales de la cei cu experienta dar si pareri de la incepatori... Si cred ca sunt pe aici si din cei care traiesc doar din apicultura ...astept si parerea lor. Multumesc
Ioan Guist scrie:popik50 scrie:Vreau sa intreb pe cei care au ceva experienta in domeniu , daca se poate trai decent doar din apicultura? Cam de cate familii de albine ar fi nevoie pentru un profit sa zicem de 200 milioane(vechi) / an . Si aici ma refer la un an obisnuit in apicultura. Deci sa ramai undeva cu 15 mil / luna . Astept raspunsuri mai ales de la cei cu experienta dar si pareri de la incepatori... Si cred ca sunt pe aici si din cei care traiesc doar din apicultura ...astept si parerea lor. Multumesc
Pentru 1500 ron net pe luna, an de an ,este nevoie de 5-6 ani de invstitii si strans cureua.Dupa aceasta perioada se poate ajunge la 200 de famili si cunostinte necesare stapanirii acestora.
Adi Hodis scrie:popik50 scrie:Multa invidie si nervozitate pe aici. Stati linistiti ma oameni buni ca nu va fura nimeni meseria.
Am sa incerc si eu marea cu degetul si pe viitor voi vedea ce va mai fi
Numai bine va doresc si daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele ii rog sincer sa ma ierte
Invidie ?... e cazul ?
... pai atunci trebuie sa intoarcem foaia ... punem noi intrebarile.
Nervozitate ? ... nici vorba ... sintem cat se poate de linishtiti, mai ales in privinta furtului de meserie ... dimpotriva, chiar am ajutat ( noi toti ) destui incepatori dar ei vorbeau altfel si au inteles ... au pus mana si mintea la contributie.
Poti si dumneata, numai sa vrei ... ma.
alexandrucucu scrie:D-le Popik chiar nu intelegi ce scriu toti aici. Stii dece nu intelegi ? Dvs nu aveti cunostinte despre apicultura si de aceia tot insistati sa garanteze cineva ca ai sa te inbogatesti. Parerea mea sa pui burta pe carte sa inveti apoi sa experimentezi si dupa 3 ani sa pui iar aceiasi intrebare . La final asculta un sfat cauta sa jignesti mai putin si vei cistiga mai mult decit crezi.
smady scrie:sa intelegem ca de la 200 familii ( nu roi nuclei ) se scot ca si profit doar 1500 lei /luna . Domnilor mai rectificati la calcule ca da cu virgula .
popik50 scrie:Deja te crezi super experimentat asa ca nu doresc lamuriri.
smady scrie:sa intelegem ca de la 200 familii ( nu roi nuclei ) se scot ca si profit doar 1500 lei /luna . Domnilor mai rectificati la calcule ca da cu virgula .
Dragos2006 scrie:La ora actuala apicultura a devenit un El Dorado romanesc unde foarte multi tineri entuziasti sunt orbiti de fondurile europene alocate si de eventualele sume de bani obtinute din vanzarea produselor apicole.
Multi tineri au pus osul la munca si au aplicat pe o anumita masura fara a avea in proprietate familiile declarate . Acum dupa ce au incasat prima transa alearga ca disperatii sa-si procure familii. Aici intervin eu , la primavara cu 30000 lei cumpar 100 de familii care dupa 20 zile sunt sparte in trei rezultand 300 de roi care vor fi vanduti cu 300 lei bucata la tinerii intreprinzatori . Eu investesc 30000 lei in material biologic si 10000 lei in hrana si ceva inventar , vand si obtin 90000 lei cu un profit de 50000 intr-o luna de zile . In acest timp tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni acum are 100 de roi in proprietate si buzunarele goale !
Cine a castigat mai mult ??? tanarul entuziast sau apicultorul ruginit in meserie ?
De ce un tanar entuziast NU poate sa faca ce fac eu ?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 54 vizitatori