Nu vă puneți speranțele în politicieni, pe ei doar comisioanele îi interesează iar comisioanele nu vin de la albinari ci de la importatori. În curând toate borcanele vor fi etichetate ca ”Amestec de miere” și problema va fi închisă. Mai rău, albinarii autohtoni care-și vor eticheta mierea de salcâm ca fiind 100% salcâm pot suporta consecințele legii deoarece mă-ndoiesc că poate cineva livra miere de salcâm neprocesată de puritate 100% (toată conține cel puțin rapiță și flori de câmp).Ministrul Agriculturii scrie:...dacă pe etichetă scrie că este miere în amestec atunci nu avem ce face. Dar sigur că nu o putem interzice pentru că este comestibilă să spunem, nu pune în pericol sănătatea...”, a declarat astăzi ministrul agriculturii.
da78n scrie:Mersi gaboreugen pentru clarificări. Mie chiar îmi era neclar cu acel ”zahăr invertit”. Deci ceea ce scria în caietul de sarcini (și preluat de ProTV) ca ”zahăr invertit” ar trebui să se numească defapt ”zahăr invertit natural”.
Și încă o neclaritate: de ce spui că glucoza nu trebuia să se găsească acolo? Nu este normal ca mierea naturală să conțină glucoză?
PS: Legat de celelalte produse catalogate drept naturale eu unul pot confirma că ele nu mai există. Probabil mulți ați trecut pe la magazinele de bricolaj (sau puteți trece ca să vă convingeți) și ați observat sisteme de irigare prin picurare. La prima vedere pare un sistem foarte util pentru legume în sezonul secetos. GREȘiT. Eu unul am fost FOARTE surprins când am aflat că defapt sistemele de picurare se folosesc pentru distribuirea constantă a chimicalelor la rădăcinile plantelor! Cunosc personal 2 familii care dețin solarii și care spun că fără chimicale nu au nici o șansă să-și vândă roșiile în piață. Netratate chimic roșiile sunt mici, puține și se dezvoltă încet. Chiar dacă găsiți la tarabe roșii cu toate documentele că sunt produse în RO să știți că tot prin metode artificiale și nenaturale sunt cultivate.
Permanenta emoţie a unui om este frica: frica de necunoscut, de complexitate, de inexplicabil. Dacă teama de necunoscut n-ar fi existat, cu siguranță, am fi fost mult mai sus pe scara evolutiei.
Eu nu contest că tu personal folosești ”un plan bine stabilit” însă oare toți legumicultorii fac la fel? Și dacă într-o zi te enervezi pe o musculiță și triplezi doza de chimicale? Și când vinzi roșiile scrii pe etichetă lista completă cu chimicale aplicate? ...CristianBee scrie:Eu pentru solarul meu folosesc ... chimice ... dar cu un plan bine stabilit.
lucky5strike scrie:Schitam niste costuri, sa ne dumirim de ce isi permite sa vanda la 16,5 lei pe kg.
Avem 16,5 lei/kg, pretul produsului. Din el, tva 9% - 1,5 lei, impozit profit 16% = 2,6 lei... ambele fac 4 lei
Inseamna ca ramane cu 12,5 lei pe kg. Mai urmeaza:
- costuri cu procesarea
- costuri cu salariatii
- costuri cu desfacerea (taxa de intrare, de raft, de aranjare), cu auto, cu alte mijloace de productie...
Dupa toate astea... ca sa faca profit, nu poate lua mierea de la stupar cu 12,5 lei.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori