daffid mihailov scrie:Degeaba educat daca Înșelat. Sau sa își ia laborator de analize? Aiurea! Sigur ca putem schimba. Mici...dar mulți!
Bambucha scrie:Suntem mult prea mici, in sensul ca atitudinea noastra de producatori nu va muta prea multi munti din loc. Singurul care poate schimba ceva e Consumatorul (care prin educatie si nivelul de trai va boicota Fake-ul).
da78n scrie:»
Din păcate ce se întâmplă cu mierea se întâmplă și cu toate celelalte produse naturale: lapte, brânză, cașcaval, unt, bulion, etc.
Uitați-vă la eticheta unei sticle de bulion sau ketchup la raft: roșii max 20%. Și restul? Cred că toată lumea știe cum se prepară bulionul de casă (100% roșii).
Suc natural 100% obținut din concentrat de fructe ?!
Lapte = apă colorată cu adaos de grăsime vegetală (mi sa plâns un crescător de vaci că procesatorul îi oferă 0,8 lei/litru).
Cașcavalul e și el o plastelină...
Dacă-mi amintesc bine, prima victimă a fost untul care a pierdut bătălia cu margarina încă de pe timpul lui Ceaușescu.
proapis13 scrie:Fratele meu locuieste in Paris si are o dilema si o intrebare...DE CE...???
La cel ami apropiat magazin de el,200g miere din Romania,5 euro,iar 1 kg miere chinezeasca...
8 euro....normal ca omul de rand sa cumpere ieftin si mult...nu bun...???...
Precizez ca mananca miere doar de ACASA...
Marius Adrian scrie:proapis13 scrie:Fratele meu locuieste in Paris si
Precizez ca mananca miere doar de ACASA...
Frate-miu imi da rosii din solar stropite si se jura ca sunt naturale.
Si aici vorbim sa ne aflam in treaba.
Conform reportajului de la ProTV mierea trebuie să conțină minim 70% zahăr invertit. Așa reiese și din caietul de sarcini al PEAD 2013.
Scuzați-mi naivitatea, deci mierea nefalsificată trebuie să conțină minim 70% zahăr invertit?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori