Vă salut stimați colegi!
Deci vedeți și singuri cât de multe în Biblie există (aluzii) cuvinte, expresii, fraze prin care se face o referire la apicultură. Pentru mine această descoperire a fost foarte impresionantă la timpul ei.
gigibecalul scrie:Iacă preferatul meu:
”Sătulul calcă în picioare fagurele de miere,
dar pentru cel flămând toate amărăciunile sunt dulci”.
Proverbele lui Solomon, capitolul 27, versetul 7
p.s. Nu sunt bisericos și nu cunosc biblia în întregime, dar m-ai provocat să caut...
Dacă v-am provocat să cauți prin Biblie și să găsești un așa verset frumos, atunci mă bucur.

Iată pentru voi un mic dar, poza de mai jos cu inscripția versetului vostru preferat.
Majoritatea versetelor unde găsim în Biblie scris despre miere, ceară, albini, roi nu au o așa mare învățătură în spatele lor, nu sunt folosite pentru a da o pildă sau a exprima un gând în formă metaforică ș.a. ca acest verset.

Cât de mult adevăr conține el!

- Proverbe 27:7
cristi_vidican scrie:Psalmi 19:9 Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie; judecăţile Domnului Sunt adevărate, toate Sunt drepte.
10 Ele Sunt mai de preţ decât aurul, decât mult aur curat; Sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri.
Deci, există ceva mai dulce ca mierea
După cum vedem există. Conform Cuvântului lui Dumnezeu judecățile lui sunt mai dulci decât mierea și decât picurul din faguri!

Mai jos am încercat să redau într-o imagine tabloul imaginat în urma citirii versetului dat.

- Psalmul 19:9-10
Brumita, nu aveți idee cât de mult mă bucur că ați postat acest verset. Mulțumesc!
Multă sănătate!
Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13