Recent am făcut o comparație a mierii de salcâm.
Ce am eu și ce are un prieten.
Amândoi am fost în aceeași zonă la salcâm.
Mi-a adus o mostră din a lui.
Am gustat. Imediat ce am gustat din a lui mi-am dat seama că e puțin mai fadă decât a mea.
A gustat și el și mi-a dat dreptate.
A venit repede cu explicația - ramele lui de recoltă sunt albe
E adevărat că la mine mai scapă și negre prin corpurile de strânsură.
Nu-l bănuiesc că de lucruri necurate - îl cunosc și știu.
Cât de mult influențează fagurii negri gustul mierii și culoarea?
Recent am luat magaziile de pe stupi și am sortat ramele una câte una: cele albe, cele în care a fost puiet, cele cu miere și cele care trebuie reformate.
S-au strâns ceva din cele mai negre. Având rama unică, se amestecă rău, mai ales dacă nu folosești hanneman.
P.S. Un client a luat recent miere de salcâm. Mi-a zis: gustul acesta nu l-am mai simțit decât înainte de 90 (Asta e ca atunci când nevasta îți zice că tu ești cel mai extraordinar bărbat din lume)
Încetați cu siropurile în miere, că omul nu mai știe ce e mierea adevărată!