Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

miere de albine - degradata

Mesajde deneinvins » 07 Mai 2017, 21:57

Buna ziua !
Nu sint apicultor si nu am cunostinte de apicultura.
Incepind cu anul 2005 am cumparat de la un prieten (apicultor) cite 10-20 kg miere pe an, de diferite sortimente.
Nu am consumat-o toata, iar in prezent am 65 borcane (de cite 900ml inchise ermetic).
Saptamina trecuta am constatat ca in 17 borcane mierea are gust rau, adica s-a acrit si prezinta miros urit, acidulat, desi ca aspect este identica cu cea care s-a pastrat bine.

Va rog sa-mi spuneti ce pot face cu mierea degradata sau cum pot obtine alcool din aceasta.
Multumesc !
Metodica ridicarii gradului de cultura si civilizatie
Avatar utilizator
deneinvins
 
Mesaje: 2
Membru din: 07 Mai 2017, 21:21
Localitate: Santa Lucia de Tirajana - de Grand Canaria

Re: miere de albine - degradata

Mesajde Mircea_63 » 08 Mai 2017, 09:02

Pune un kilogram de miere la 5 litri de apa si lasa-l la fermentat. Poti accelera adaugand o boaba de drojdie cat o aluna, dizolvata si un loc unde sa ai peste 20 *C.
Daca adaugi peste alte fructe puse la fermentat, depinde de cat sunt de dulci. Orientativ poti adauga 500 g la 10 litri de material de fermentat, daca acesta nu e din fructe foarte dulci. Altfel...mai putin.
Succes!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: miere de albine - degradata

Mesajde joohny » 08 Mai 2017, 19:36

Mircea nu este chiar asa.Pt.1 grad alcool tr. sa folosesti 17 g zaharMIerea are cam 70-75 % zahar.Parerea mea este ca:250 g miere +750 ml apa=1 l vin de 10 grade.Binenteles se adauga fermenti dupa gust.
joohny
 
Mesaje: 966
Membru din: 15 Oct 2012, 22:01
Localitate: Vaslui

Re: miere de albine - degradata

Mesajde Mircea_63 » 09 Mai 2017, 10:01

Asta inseamna 4 litri de apa.OK.
Doar ca atunci cand depasesti concentratia de zahar, ce e in plus ramane nefermentat. Poate ca e mai bine cum spui...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: miere de albine - degradata

Mesajde deneinvins » 09 Mai 2017, 19:53

Mulțumesc foarte mult pentru mesaje și pentru indicații.

Cît timp durează fermentația ?
După cît timp de la inițierea fermentației se trece la distilare ?
Sau, cum se află momentul oportun pentru a trece la distilare ?
Metodica ridicarii gradului de cultura si civilizatie
Avatar utilizator
deneinvins
 
Mesaje: 2
Membru din: 07 Mai 2017, 21:21
Localitate: Santa Lucia de Tirajana - de Grand Canaria

Re: miere de albine - degradata

Mesajde Shrek » 09 Mai 2017, 20:40

Cam după 21 de zile la temperaturi peste 10 grade. Mai putin cand temperatura ambientală este peste 20 de grade. Se gusta compozitia si cand este amaruie , se poate distila . Ai mare grija sa fie oprita fermentatia altfel sare capacu'! Eu iti recomand sa pui in compozitie doua paini negre ( cam 1 kg) pentru a atenua gustul de drojdie.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3306
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: miere de albine - degradata

Mesajde teinegru64 » 10 Mai 2017, 06:22

Shrek scrie:Cam după 21 de zile la temperaturi peste 10 grade. Mai putin cand temperatura ambientală este peste 20 de grade. Se gusta compozitia si cand este amaruie , se poate distila . Ai mare grija sa fie oprita fermentatia altfel sare capacu'! Eu iti recomand sa pui in compozitie doua paini negre ( cam 1 kg) pentru a atenua gustul de drojdie.

Corect.Atunci poti trage prima sarja.Dupa ce curge dulce...Dau adunarea.La un septic. :D Borhotul il pui intro tava.Face bine la imagine.Se vor minuna toti...de cate albine ai.E bun si pentru stimulare.Dupa vreo sase luni....cand nu il mai bazie albina il pui in cazan.Si ai sa vezi minune.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64
 
Mesaje: 2459
Membru din: 08 Mar 2011, 13:06
Localitate: Vaslui

Re: miere de albine - degradata

Mesajde Mircea_63 » 10 Mai 2017, 11:06

Teoretic, dupa oprirea fermentatiei. Durata depinde de temperatura. Daca e cald, poate fi gata dupa 3-4 zile, caz in care spumeaza intens. Previi deversarea spumei folosind un vas inalt umplut pana la jumatate si daca e cazul, previi spumarea cu un pahar de ulei comestibil nefolosit. Mai la rece...dureaza. Ar trebui verificata terminarea cu un densimetru, dar mai simplu e sa gusti. Trebuie sa dispara gustul dulce semn ca s-a terminat zaharul. Nu e indicat sa intarzii distilarea deoarece se poate porni fermentarea acetica, adica se poate oteti (acri)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara


Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori