Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Analize miere

Mesajde vasilefi » 09 Ian 2018, 18:17

Am făcut analize pentru mine sa văd exact ce anume se analizează. Am spus când am lăsat mostra ca vreau sa văd dacă e naturala. Doamna a pus tot felul de analize pe lista.
Hmf și umiditatea știu ce sunt.
Cum îmi arata celelalte caracteristici calitatea mierii?
Mai trebuia sa cer altceva?
Fişiere ataşate
20180109_165926.jpg
vasilefi
 
Mesaje: 460
Membru din: 10 Feb 2012, 10:27
Localitate: Calinesti - Arges

Analize miere

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Analize miere

Mesajde Jean Valjean » 09 Ian 2018, 20:39

Cat au costat aceste analize si unde le-ati facut?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Avatar utilizator
Jean Valjean
 
Mesaje: 855
Membru din: 20 Sep 2011, 09:33
Localitate: Dambovița, in plina câmpie

Re: Analize miere

Mesajde vasilefi » 09 Ian 2018, 20:48

55 lei și le-am făcut la DSV Pitești
vasilefi
 
Mesaje: 460
Membru din: 10 Feb 2012, 10:27
Localitate: Calinesti - Arges

Re: Analize miere

Mesajde vasilefi » 11 Ian 2018, 12:46

indicele diastazic se refera la existenta enzimelor, in special amilaza, in miere
daca e tratata termic sau cu adaosuri indicele tinde spre zero.
valorile normale sunt peste 10. (6.5 la mierea de salcam)
nici daca e foarte mare, spre 50, nu e bine, inseamna ca mierea e fermentata si fermentii fac sa creasca mult indicele diastazic.

aciditatea se refera la prospetimea mierii.

conductivitatea electrica mica inseamna ca mierea provine din nectar, deci este miere de flori
o conductivitate mai mare are mierea de mana
Mierea are un conţinut redus de substanţe minerale (0,1% mierea de flori, maximum 1% mierea de mană). Depăşirea limitelor maxime se întâlneşte în cazul în care se lucrează neglijent la extracţie şi mierea se impurifică sau când mierea are un contact prelungit cu suprafeţe metalice neacceptate. În cazul falsificării mierii cu sirop invertit artificial, datorită neutralizării acidului folosit la invertire, conţinutul de substanţe minerale şi alcaIinitatea cenuşii depăşesc valorile normale.

in cazul meu mierea era poliflora
vasilefi
 
Mesaje: 460
Membru din: 10 Feb 2012, 10:27
Localitate: Calinesti - Arges


Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori