Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Am nevoie de niste sfaturi!

Mesajde Ovidiu123 » 12 Iul 2014, 01:31

Intrebarea e : e de bine sau de rau ?
Ovidiu123

Mesajde ignatov andrei » 12 Iul 2014, 14:53

Toate botcile sunt de salvare, dar niciuna nu va da indivizi viabili!
Solutia...?!?

DESFIINTAREA, sau o matca imperecheata!
ignatov andrei

Mesajde paul » 13 Iul 2014, 09:16

ignatov andrei scrie:[color=#FF0000]Toate botcile sunt de salvare, dar niciuna nu va da indivizi viabili!

Hai zi ... zau !!!
Daca o sa treci vreodata prin zona mea, o sa te rog sa-ti rapesti putin din pretiosul timp si sa-ti arat ce pot face 2 regine obtinute din botci de salvare !
LE ... drept e ca doar 2 din 6 ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde TDI » 13 Iul 2014, 09:26

Cam ala-i procentul-25/33% din total.
TDI

Mesajde Ovidiu123 » 14 Iul 2014, 14:01

Salutare din nou ! As mai avea o nelamurire,este normal sa vad prin fata urdinisului cate 3-4albine moarte,3-4 trantori morti?Din cate stiu eu nu ar fi o mare problema "ce se naste,mai si moare",dar mai bine sa fiu sigur!Multumesc anticipat! :D
Ovidiu123

Mesajde ignatov andrei » 14 Iul 2014, 18:59

paul scrie:
ignatov andrei scrie:[color=#FF0000]Toate botcile sunt de salvare, dar niciuna nu va da indivizi viabili!

Hai zi ... zau !!!
Daca o sa treci vreodata prin zona mea, o sa te rog sa-ti rapesti putin din pretiosul timp si sa-ti arat ce pot face 2 regine obtinute din botci de salvare !
LE ... drept e ca doar 2 din 6 ! :oops:

Domnule "Siguranta in afirmatii", botcile din poza erau pe puiet de trantor, dar dorinta dumneavoastra de a.... ;) , va "orbit un picut"!

Cea mica, din stanga, se cheama... SARCOFAG, deci nu va iesi decat un fel de..., mult mai mica ca albina, dar va muri in cel mai scurt timp!
ignatov andrei

Mesajde proapis13 » 14 Iul 2014, 22:18

ignatov andrei scrie:....Cea mica, din stanga, se cheama... SARCOFAG, deci nu va iesi decat un fel de...

In prima faza m-a pacalit si pe mine deoarece am incadrat-o la ultima cel de albina pina la cele de trecere... ;)
Poti sa dezvolti ideea cu ,,sarcofagul''...nu am mai intalnit expresia...?????
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 14 Iul 2014, 23:08

proapis13 scrie:
ignatov andrei scrie:....Cea mica, din stanga, se cheama... SARCOFAG, deci nu va iesi decat un fel de...

In prima faza m-a pacalit si pe mine deoarece am incadrat-o la ultima cel de albina pina la cele de trecere... ;)
Poti sa dezvolti ideea cu ,,sarcofagul''...nu am mai intalnit expresia...?????

Asa le spun botcilor care abia se vad pe o rama cu puiet (alea de zici ca au fost turtite cu degetul)!
Acum vreo 35 de ani, la desfiintarea nucleelor, toamna tarziu, i-am zis partenerului meu: parca-i un sarcofag si asa a ramas!
Foarte rar iese ceva de acolo, iar ce iese... moare!
De multe ori eclozioneaza tot puietul, iar din botca aia tot nu apuca sa iasa ceva!
ignatov andrei

Mesajde Ovidiu123 » 14 Iul 2014, 23:14

Sa inteleg ca din acele botci nu va iesi nimic viabil ? :?: :cry:
Ovidiu123

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR