Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: puiet neacoperit

Mesajde gabi bee » 05 Iul 2011, 21:42

da , incep sa mai imi revin . inseamna ca situatia nu e asa dramatica dar poate sa fie si joi cand o sa merg la albine o sa vad ce gasesc si ce e de facut . este greu pentru orice incepator, cand cauta sa-si injghebeze si el o stupina , sa se trezeasca cu o boala in stupi . practic te demoralizeaza . sper insa ca primind ajutor de la colegii si prietenii de pe forum sa pot sa indrept cat se poate problemele aparute. deci daca gasesc roiul in aceeasi stare ori il las asa ori iau stupul cu totul si il duc pe alta vatra o perioada ca sa impiedic raspandirea la celelalte familii .nu stiu, e o varianta ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde vicpo » 05 Iul 2011, 21:58

raspindirea la alte familii nu am observat desi la inceput fagurii pt iarna i-am pastrat toti la un loc.DECI boala se putea raspindi dar nu s-a raspindit .Cind am schimbat matcile a disparut boala, deci parerea mea matca e vinovata nu 10 ci 90 la suta
vicpo

Mesajde gabi bee » 05 Iul 2011, 22:11

am citit despre puietul varos si pe vechiul forum si se pare ca asa este , schimbarea matcii duce la disparitia varosului . sunt insa si altii care spun ca nu cu schimbul matcii se rezolva .eu inclin sa cred la cate am citit ca totusi schimbul matcii este esential . colegul maximus spune tot dincolo ca a scapat de puietul varos folosind o solutie de hipoclorit 20ml la 1litru de apa si a pulverizat ramele afectate si a disparut boala . e posibil sa mearga si chestia asta .a mai folosit oare cineva aceasta reteta ? nu specifica daca ramele pulverizate sunt cu tot cu albine sau fara. :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR