igo1 scrie:Catalin, iti multumesc. Nu am faguri crescuti, o sa le bag doar foite, am citit ca ar fi bine sa le stropesc cu sirop pentru a le lua in lucru, o sa incerc asa, numai sa se indrepte vremea. Vreau sa va mai spun ca am gasit pe capacul unui stup, o albina gri, parca ar fi fost data prin faina asa arata culoarea ei si era neputincioasa se zbateea cu burta in sus. Mi s-a parut tare interesanta si imi pare rau ca de atatea intepaturi nu mi-a dat prin minte sa ii fac o poza sa o vedeti si voi, apropoo, albina care eclozeaza ar putea avea aceasta culoare la inceput? eu nu cred, probabil aceea prezenta o anomalie genetica. Tot nu am primit raspuns daca acum cand e vremea destul de rece este necesar subarul. Eu nu am asaceva si stau cu grija, La albine pot merge de 2 ori pe saptamana, si pana sambata sper sa nu se intample nimic rau din cauza subarului. Astazi mi-am lipit foitele pe ramele de jumatate ce umeaza a fi introduce in stupi. va urez sanatae si numai bune realizari dragi apicultori, Doamne ajuta!
Igo....foitele le stropesti si cu suc..cel mai ieftin..insa nu baga sus numai faguri necrescusti ia din cuib unu crescut si bagai intercalati
nu vreau sa-l contrazic pe Liviu insa parerea mea e ca daca sus ai folie etans 9LA MOMENTUL ASTA nu e nici o grije sa pui subaru
cat despre stimulare mierea zaharisita o poti da asa cum e ea in pungute ca pe turte...eu in locul tau as vinde-o si as face sirop de zahar
daca o sa faci un sirop din apa cu miere acesta trebuie dat in cantitati mici pt a fi luat repede altfel se acreste
spor