rocco76 scrie:DSCN1385 (Copy).JPG
astazi am gasit la 2 stupi pe polita de zbor aceste nimfe. par sa mai aiba nevoie de 2-3 zile pana la maturitate. interesant este ca erau inca vii. stupii sunt de putere medie iernati pe 5 rame actuatmente pe 7 cu puiet pe 4,5-5 rame cu puiet ponta fiind in proportie de 75-80%. acum 3 zile am efectuat largiri de cuib unde a fost cazul. un amanunt ar mai fi ca pe peretele catre exterior al cuibului am avut o diafragma din pol expandat pe care am inlocuit-o cu o rama care continea miere cam 50% la ambii stupi existand puiet capacit pe prima rama catre polistiren. ramele sunt bine acoperite cu albina dar totusi pare sa fie puiet racit ? sau altceva?
liviutzbogos scrie:proapis13 scrie:rocco76 scrie:astazi am gasit la 2 stupi pe polita de zbor aceste nimfe. par sa mai aiba nevoie de 2-3 zile pana la maturitate.
Infestare masiva cu varooa,ia masurile ce se impun![]()
Si eu am gasit astazi dar nu stiu daca e din cauza infestarii cu varooa, le-am facut trei tratamente. Eu as merge pe varianta ca e puiet pe care albina nu il acopera...sau gresesc? Ieri noapte au fost sub 0 grade.
popik50 scrie:Rocoo76, din umila mea experienta vreau sa spun ca, in situatia de fata este vorba de puiet care nu a mai putut fi acoperit de albine, deci puiet racit, matca, in zilele cu temperatura ridicata a pontat mai mult decat puteau albinele acoperi. Cand temperatura de afara era buna, nu existau probleme, acum cavremea s-a racit brusc, se vad si efectele. Oricum nu e o problema grava. Personal nu cred ca este din cauza paduchilor, sper sa nu se supere Proapis ca nu sunt de acord cu el.
liviutzbogos scrie:popik50 scrie:Rocoo76, din umila mea experienta vreau sa spun ca, in situatia de fata este vorba de puiet care nu a mai putut fi acoperit de albine, deci puiet racit, matca, in zilele cu temperatura ridicata a pontat mai mult decat puteau albinele acoperi. Cand temperatura de afara era buna, nu existau probleme, acum cavremea s-a racit brusc, se vad si efectele. Oricum nu e o problema grava. Personal nu cred ca este din cauza paduchilor, sper sa nu se supere Proapis ca nu sunt de acord cu el.
Vremea s-a racit destul de bine, la noi au fost sub 0 grade acum vre-o trei zile. Eu chiar aveam o rama cu ceva puiet chiar la margine si era despartita de cuib de vre-o trei rame cu miere...asta e, altadata am sa grupez puietul.
ignatov andrei scrie:Si daca nu ti-as fi spus, Liviule, dar tu (ca si multi altii) nu mai dovedeai cu intrebarile privind largirea cuiburilor si introducerea fagurilor la cladit!
Alta data sa fiti mai atenti!
Cand aveti de la cine lua informatie, e mare pacat sa "capatati experienta pe pielea voastra"!
Acum, odata cu frigul, se dezvolta vertiginos si "cumatra gaselnita"!
Tot timpul, dar tot timpul, sa nu uitati de cele 35 de grade!
antal_bee scrie:la fel ca mine sunt multi altii in domeniul apicol, adica incepatori. problemele voastre strict de incepatori postatile in continuarea acestui topic.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori