mellis scrie:Cu doi am patit asa.
Unul a fost bagat in beci cateva zile si s-a linistit.
Roii i-am pus pe foite in lazi noi sa rupem lantul posibilelor boli - dar ghemul in fac in coltul opus lazii

.
Probabil le place "ceara", dar exista modalitati sa fie convinsi.
Daca a plecat era foarte hotarat si a facut recunoastrerea in alta parte.
Am unul mic pe un trunchi de copac de doua saptamani - acela nu pleaca.
Pana la urma il conving sa intre intr-un warre.
Sanatate
Salutare,
am gasit postarea asta si ma intrebam, fiind in aceeasi situatie, daca ma puteti sfatui sa fac lucrurile mai bine:
am pus o roinita la o margine de padure si desi vremea a fost cum a fost pana acum (foarte multe ploi) ieri am verificat roinita - doua corpuri de stup warre/japonez - si am gasit ceva ce parea sa fie un roi tarziu. Era ora 18,30.
Cand m-am uitat mai bine, "roiul" de fapt era o familie de albine care s-a stabilit pe fundul roinitei incepand sa construiasca faguri.
Am reusit sa scutur albinele cu tot cu matca in stup si sa il duc in beci. Acum asteapta acolo linistit.
Intentia este, dupa ce am citit ce a spus Mellis, sa il mai tin 3 zile (unii spun ca si 2 ar fi suficient) sa il pun in locatia finala. Roiul l-am gasit cam la 300 m de stupina mea.
Sunt sanse sa plece daca aplic metoda asta, tinanad cont ca pare plecat doar de cateva zile? (nu stiu de unde a plecat si nici la ce distanta de locul de plecare se stabilizeaza un roi fata de stupul din care a plecat)