Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde octavi » 20 Iul 2014, 22:53

am facut si eu operatia, scos matca batrana impreuna cu rama pe care era cu puiet in toate stadiile, plus 3 rame din alti stupi cu puiet si miere, stropite cu apa si palinca, nu au avut nicio treaba nu s-au luptat, au primit un pic siropel si gata, dincolo au ramas cu botca,sa vedem ce o iesi. :D
octavi

Mesajde duma » 21 Iul 2014, 08:19

[quote="ionionut"]
Deschide lada si vezi ce este inauntru !!!!! evenutal imortalizeaza momentul ;) si atunci poate primesti un raspuns pe masura asteptarilor !
Bafta !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde ionionut » 21 Iul 2014, 10:18

@duma, multumesc. Mi-am pregatit o costumatie artizanala de interventie si aparatul foto. Imi doresc sa se fi cazat in corpul de sus, ca sunt lipite corpurile si mi-ar trebui dalta, levier si ciocan ca sa le desprind.
ionionut

Mesajde priest » 21 Iul 2014, 20:56

Seara buna!
E primul an in care scot si eu miere. Ieri am stors tot cat-ul de la un stup (am luat 15 kg de miere). Am pus ramele la loc in cat. Intrebarea mea este: mai scot ceva miere pana la sfarsitul verii...adica mai este vreun cules? Familia este puternica cat de cat. Multumesc anticipat.
priest

Mesajde ignatov andrei » 21 Iul 2014, 21:22

priest scrie:Seara buna!
E primul an in care scot si eu miere. Ieri am stors tot cat-ul de la un stup (am luat 15 kg de miere). Am pus ramele la loc in cat. Intrebarea mea este: mai scot ceva miere pana la sfarsitul verii...adica mai este vreun cules? Familia este puternica cat de cat. Multumesc anticipat.

Iti cunoaste cineva zona?!?
ignatov andrei

Mesajde glaliona » 21 Iul 2014, 21:48

Buna seara ,am nevoie de o parere .Am stors la floare soarelui si la majoritatea am lasat mierea din cuib . Crede-ti ca v-a fi nevoie de completari ori v-or fi suficiente stimularile .
glaliona

Mesajde proapis13 » 21 Iul 2014, 22:14

Depinde de zona,de ce si cata miere ai lasat prin cuiburi,cate rame ai de puiet si de baza melifera
De ex la mine in zona nici nu se poate vorbi despre complectari pina dupa 1 septembrie
Ca termen de comparatie am puiet in toate stadiile pe 6-8 rame,cules de intretinere si vine luna august cind e pauza de cules...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde priest » 21 Iul 2014, 22:54

ignatov andrei scrie:

Iti cunoaste cineva zona?!?

Cornetu, Ilfov.
priest

Mesajde Mishu05 » 22 Iul 2014, 01:24

Daca ai padurea aproape e posibil sa mai bage ceva mana. De asemenea e posibil sa mai bage un fel de miere de la corcoduse/vie. O alta posibilitate...maracinii aia cu floarea mov. Daca familia e foarte puternica va mai urca miere de jos . La 15 kg culesul in perioada asta cred ca e miere de floare uite-te si tu daca mai stropesc ramele e posibil sa mai fie floare in zona si sa mai ciuguleasca cate ceva.
Eu sunt un pic mai la sud de tine si sper la un mic cules de mana de la stejar. Vedem..:)
Mishu05

Mesajde duma » 22 Iul 2014, 18:34

ionionut scrie:@duma, multumesc. Mi-am pregatit o costumatie artizanala de interventie si aparatul foto. Imi doresc sa se fi cazat in corpul de sus, ca sunt lipite corpurile si mi-ar trebui dalta, levier si ciocan ca sa le desprind.

Va trebuii sa faci in asa fel incat sa deschizi totul si sa iei rama cu rama sa le studiezi , pastura , mierea , puietul , aranjarea cuibului , reorganizarea cuibului pentru ca matca sa aibe loc sa depuna ponta , deblocarea cuibului daca este cazul ....si altele ....Deci apucate de treaba si desfa totul si nu ar strica sa ai langa tine si niste lazi noi in care sa muti familiile daca nu iti plac lazile sau nu corespund ( crapaturi sau nu inchide bine anumite laturi sau altele )
Bafta si vino cu pozele ;)
Apropo de tinuta daca esti alergic ai grija ...daca nu poti lua si voalul de mireasa a bunicii sal pui pe fata ca de maini si sale de te capseaza nu se vede asa tare insa de fata ....si dor si arata sod ! :lol: :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 22 Iul 2014, 18:46

Cum spune ignatov andrei si proapis13 depinde de zona , insa 'CULES ' cam gata , eventual de intretinere pentru ele si o mana ratacita de care trebuie sa scapi de ea din cuib pana la intrarea in iarna ( nu este buna pentru iernare ) cu toate ca cunosc care ierneaza la risc si pe mana ...riscul fiind acela de a nu avea momente de zbor de curatire timp mai indelungat 3-4 saptamaini sau chiar luni 1-2 . Nu vreau sa arunc gaz pe foc dar din spusele celor care au iernat si pe mana cu conditia asta , sa fie zbor de curatire si au facut asta numai sa nu bage ca si complectare sirop si doar pentru stimulare au folosit sirop . Eu vorbesc din vestul tarii unde vremea in ultimile 3 ierni nu au fost chiar asa dem reci.
duma

Mesajde igo1 » 23 Iul 2014, 00:17

e bine pt stimulare sa dau sirop cu startovit si polivit? Exista vreun risc acum in stupi am 5-6rame puiet. Peste 2sapt m-am gandit sancep stimularea.
igo1

Mesajde Albinel » 23 Iul 2014, 02:08

atunci sa incepi completarea ..restul mai tarziu..Ciolpani ..??
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde igo1 » 23 Iul 2014, 08:24

multumesc albinel. Da din ciolpani.
igo1

Mesajde joohny » 24 Iul 2014, 21:43

Va salut.Pt. tratamentul de toamna daca folosesc de 2 ori benzi de mavrirol (primul tratament incepind din 01.aug. iar al 2-lea tratament din 10 sept.)oare este mai eficient decit 3-4 tratamente cu varachet si unul cu benzi de mavrirol?Sanatate.
joohny

Mesajde Albinel » 24 Iul 2014, 22:06

Nu..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR