glaliona scrie:Toate ramele au fost scuturate pe cearsaf ,apoi au fost date altor familii .Nu este prea tarziu pentru formarea unui roi care va fi sustinut cu rame de puiet din alte familii slabindule pe acestea ?
glaliona scrie:Toate ramele au fost scuturate pe cearsaf ,apoi au fost date altor familii .Nu este prea tarziu pentru formarea unui roi care va fi sustinut cu rame de puiet din alte familii slabindule pe acestea ?
cornelioandanciu scrie:Inseamna ca a roit, nu este o nenorocire, ar fi fost bine sa vedeti noua matca, ar fi trebuit sa fie in stup.Matcile tinere se observa foarte greu, se ascund , sint sperioase.Oricum, ar trebui sa stimulati cate putin cu sirop de zahar sa-si dea drumul cat mai rapid la ouat.Daca ziceti ca dupa diafragma aveti albina multa, s-ar putea ca matca sa fie acolo.La stupii care au roit exista riscul sa ramana fara matca, la zborul de imperechere se poate pierde,deci ar trebui sa-l tineti sub supraveghere.In luna august este foarte importanta stimularea cu sirop de zahar, cam de trei ori pe saptamana cate 100 de grame de sirop de zahar, asta va face matca sa depuna multe oua, asa ca veti intra cu populatie multa de albina in iarna.Este foarte important ca iarna stupii sa fie puternici.Mult succes va doresc.
dragos_vintu scrie:Azi am verificat stupii sa incep reorganizarea cuibului si sa incep tratamentele cu varachet.
LA 2 stupi am gasit celule de trantori capacite langa celule de culegatoare doar ca aceste celule erau la baza ramei vs. partea de sus a ramei unde sunt de obicei.
E normal sa mai faca trantori in august sau se pregatesc de roit / de schimbare a matcii?
dragos_vintu scrie:dragos_vintu scrie:Azi am verificat stupii sa incep reorganizarea cuibului si sa incep tratamentele cu varachet.
LA 2 stupi am gasit celule de trantori capacite langa celule de culegatoare doar ca aceste celule erau la baza ramei vs. partea de sus a ramei unde sunt de obicei.
E normal sa mai faca trantori in august sau se pregatesc de roit / de schimbare a matcii?
Ma ajuta si pe mine cineva cu o lamurire
ignatov andrei scrie:dragos_vintu scrie:dragos_vintu scrie:Azi am verificat stupii sa incep reorganizarea cuibului si sa incep tratamentele cu varachet.
Ma ajuta si pe mine cineva cu o lamurire
E NORMAL sa faca trantori si in august!
Nu mai ai puiet de trantor in partea superioara, deoarece acele celule au alta destinatie (sau n-ai observat???)!
stefanos22 scrie:Uitandu-ma astazi prin stupi am vazut pe unele albine (cateva , nu multe) niste pete albe. Oare ce ar putea fi?
stefanos22 scrie:Petele nu puteau fi de polen sau faina , se vad ca cum ar fi psoriazisul la oameni , o decolorare pe spatele albinelor...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori