Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde proapis13 » 06 Aug 2014, 21:22

Daca maninci in fiecare dimineata timp de o luna o lingura de capaceala pe stomacul gol si inghiti ceara o sa ai parte de un colon curat.
Odata ajunsa in colon cerii ii trabuie doua-trei saptamani sa treaca prin toate pliurile pina v-a fi eliminata :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Bambucha » 06 Aug 2014, 22:11

Descapaceala este foarte buna si la guturai, raguseala , afectiuni ale gatului in perioada rece. Si desigur ca nu se inghite! (se mesteca frumos 2-3 minute dupa care stransa intr-un vas spre topire).
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde State » 06 Aug 2014, 22:13

Va multumesc frumos baieti !
Habar n-aveam eu ce stricam... :oops:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde duma » 07 Aug 2014, 00:01

proapis13 scrie:Daca maninci in fiecare dimineata timp de o luna o lingura de capaceala pe stomacul gol si inghiti ceara o sa ai parte de un colon curat.
Odata ajunsa in colon cerii ii trabuie doua-trei saptamani sa treaca prin toate pliurile pina v-a fi eliminata :!:

Cum spune Bambucha fac Proapis .......
Anul trecut mai bine spus iarna trecută ....după mulți ani ( 5 ani ) fiul cel mic nu a fost nici o data la doctorița pentru Răcelile si Rosu in gât , dar a si băut in fiecare zi câte o limonadă făcută din lămâie stoarsa bine cu apa si îndulcit cu o lingura buna de miere , dimineața câte o lingurița de capaceala si una de polen crud , capaceala ce o mesteca 2-3 minute :) ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Ted » 07 Aug 2014, 16:29

Ted scrie:Buna seara!
Indrumati-ma va rog unde sa citesc despre unificari,cand si cum se fac?
Va multumesc!

Buna ziua!
Revin cu aceeasi rugaminte.
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde proapis13 » 07 Aug 2014, 18:45

Ted scrie:Indrumati-ma va rog unde sa citesc despre unificari,cand si cum se fac?

La prima pagina cind intri pe forum scrie mare de tot ; CAUTA IN FORUM - CAUTARE AVANSATA
viewforum.php?f=69
Dai click acolo si scrii ce te intereseaza adica ; sfaturi pentru unificare
O sa dai de topicul de mai jos;
viewtopic.php?f=11&t=588&hilit=unificarea#p9552
Lamurit ???.... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ted » 07 Aug 2014, 20:16

proapis13 scrie:
Ted scrie:Indrumati-ma va rog unde sa citesc despre unificari,cand si cum se fac?

La prima pagina cind intri pe forum scrie mare de tot ; CAUTA IN FORUM - CAUTARE AVANSATA
viewforum.php?f=69
Dai click acolo si scrii ce te intereseaza adica ; sfaturi pentru unificare
O sa dai de topicul de mai jos;
viewtopic.php?f=11&t=588&hilit=unificarea#p9552
Lamurit ???.... ;)

Buna seara!
Sunt incepatoare si in apicultura si in ale calculatorului,dar nu ma las!
Multumesc,m-am lamurit,am ce citi in aceasta seara.
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde Valy 74 » 08 Aug 2014, 09:14

pt Proapis Pana la urma este bine sa inghitim capaceala sau numai sa o mestecam???
Valy 74

Mesajde duma » 08 Aug 2014, 09:16

Valy 74 scrie:pt Proapis Pana la urma este bine sa inghitim capaceala sau numai sa o mestecam???

Eu spun ca doar sa o mestecam bine !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Aug 2014, 09:34

eu spun ca se poate inghiti fara probleme capaceala !!! doar este naturala 100% !!! nu s-a intalnit cu parafina !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde TDI » 08 Aug 2014, 09:44

FDA - Food and Drug Administration USA - spune ca e absolut inofensivă, persoanele cu alergii specifice ar putea sa o evite totusi. Nu este digerată, dizolvata, etc.
http://www.fda.gov/Food/IngredientsPackagingLabeling/GRAS/SCOGS/ucm260869.htm
TDI

Mesajde duma » 08 Aug 2014, 11:20

Pana acum eu nu am inghitoto insa am sa incerc si varianta asta !
duma

Mesajde ovidiu8403 » 08 Aug 2014, 16:23

Buna ziua ,

Sunt la a doua pregatire de iernare , am 4 roi ( naturali din mai-inceput de iunie) pe 6-7 rame in cuib din care 4-5 rame puiet full-compact . ele sunt grele(1-1.5kg) da nu au coronitele formate , stiu ca e august si ca trebuie loc de puiet , le-am pus tot la 2 seri 0.7 l -sirop 1/1 invertit (nea Gica') cu ceaiuri apicomplex si startovit.La ora asta au cam 5-6 kg miere . Cum e cel mai bine sa procedez sa le asigur rezerve ? Daca e cules , strang ele necesarul din natura sau mai trebuie sa bag sirop ? Nu am miere ,si nici rame de rezerva . Cand sa completez mai puternic sa le asigur 5 rame cu 10-12 kg necesare trecerii iernii , ma rog pana la 1 ,15 feb cand le pun o turta-n cap ... Multumesc .
Iertati-mi exprimarile insa dilema mea e daca ele strang necesarul si fara completarea din partea mea de aici incolo , numai stimulare in cantitati mici de la 20 august - 10 sept . Multumesc .

Cu stima.
Rosca-Ovidiu - Sighetu Marmatiei-Maramures
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde Florin Dobre » 08 Aug 2014, 16:38

E foarte important sa-ti cunosti baza melifera, ca sa stii ce asteptari poti avea.
Cel mai bine e sa faci completarile acum...sirop cat pot duce. Albina de acum nu prinde iarna.
Concomitent le asiguri spatiu pentru ouat.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ovidiu8403 » 08 Aug 2014, 16:50

Multumesc frumos de raspuns .

Baza melifera e saracacioasa , mai mult decat faneata care e cum e , mai mult otava si aia noroc ca ploua tot la doua zile mai sunt gradinile oamenilor cu zarzavaturi care mai au ceva flori .De umblat, umbla . Mai e porumb ici colo , razlet , cred ca de la el aduna bine polen ca se intorc prafuite albicios pe spate . Zona mea e teribil de buna la dezvoltare in februarie-aprilie unde am salcie , rachita pe malul raului Iza , flora spontana specifica . dar spre toamna e subtire rau . Ma gandesc asa ... ca daca fortez cu sirop sa nu scada spatial pentru puiet , ca daca tre sa completez prea tarziu nu e bine .Alta intrebare uni dau altii nu cu Varachet Forte in August ce spuneti ? 1 in August 2 in toamna -din care 1 fara puiet sau 3 in toamna 1 fara puiet . Acum(in August) ma gandesc sa dau cu Bee Vital ca am un Flacon , (nu stiu cat e de bun) si 3 in toamna 1 in Oct 10-15 cand nu mai e puiet .
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde Florin Dobre » 08 Aug 2014, 17:14

Eu fac 2 tratamente in august si 3 incepand cu sfarsitul lui septembrie si in octombrie.
Fumurile din august scad din populatia de paduchi si vei avea o albina tanara sanatoasa si grasa iar cel din toamna prinde varroua descoperiti pe rama...puiet putin sau deloc.
Varachet forte - clasic cu benzi. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR