Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde BogdanU » 23 Noi 2014, 23:04

un OM scrie:In perioadele de sfarsit a toamnei sau de primavara, cand temperatura din zona orelor 12-16 atinge 14-15 grade, mai repede se efectueaza tratamentul spre seara, dar nu tarziu noaptea, decat dimineata.

Si o explicatie va rog!
Cu respect!
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde Ovidiu123 » 24 Noi 2014, 15:34

Am intrebat sa vad ce raspunsuri mi se ofera ! Cineva,de pe aici de prin zona,incepator(nu se poate numi altfel)a administrat celor 12 familii ale lui sirop din zahar 2/1 ! Chiar sunt curios ce riscuri se pot produce in ideea in care el vrea sa continue?
P.S:NU stiu ce a facut pana acum de nu a avut timp!
Ovidiu123

Mesajde Ovidiu123 » 24 Noi 2014, 15:35

+Vremea a fost ok pana mai acum 12h cand a inceput lapovita si ninsoarea si temperatura a scazut drastic :!:
Ovidiu123

Mesajde Ovidiu123 » 24 Noi 2014, 16:27

Deci ? Care sunt riscurile..
Ovidiu123

Mesajde Ovidiu123 » 24 Noi 2014, 16:28

Nu vreau sa am albinutele acelea pe constiinta cand stiu ca as putea sa il ajut! DAR NU STIU CU CE SA INCEP(Incepator sunt si eu,de asta si intreb)!
Ovidiu123

Mesajde un OM » 24 Noi 2014, 17:08

Albina va lua orice fel de sirop, indiferent de concentratie. Problema mare este uzajul. Daca vei da miere si atunci vei avea uzaj. Ce ziceai de incepatorul de langa tine?
Mai asteapta macar de la jumatatea lui ianuarie cu turtele de miere. Daca ai rame macar pe jumatate capacite asteapta pana atunci. Daca nu sari pe turte, timpul siropului trecu, bre :D .
un OM

Mesajde ovidiu8403 » 25 Noi 2014, 17:12

D-lor va salut,

Am aruncat o privire la albine, prin sondaj am ridicat capacu la 2-3, frumos , ghem mai jos sau mai sus dar la toate in partea din fata a lazii (resurse intacte). Stau bine cu morcovu :lol: la mine inca nu a rasarit ! Aum sa va intreb pe mai incolo (Sf. de ianuarie) , daca nu am miere si sunt zgarcit sa platesc apifonda tinand cont ca e 7 ron /kg , iar zaharu il prind si cu 2.29 /kg cum sa fac turtele ? [b]Macin zaharu fin prin rasnita si il amestec in ce proportie cu sirop invertit(cu infuzie de plante medicinale) ?. De asemenea siropu invertit in ce proportie sa fie 2/1, 3/1 , 4/1,5/1 ?

Cu stima,
Iernare usoara fara pierderi :)
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde Dila Daniel » 25 Noi 2014, 17:20

Ovidiu,siropul cat mai concentrat, sa folosesti cat mai putin zahar pudra.
Amestecul este simplu.La o cantitate de sirop,(aleasa de tine-sa zicem 1kg)adaugi zahar pana la obtinerea consistentei dorite.
Recomandare-foloseste daca ai,miere in loc de sirop de zahar.Si neaparat turta sa o faci intr-o incapere incalzita bine.
Daca o faci mai la racoare,ea va parea destul de tare(se intareste mai mult la frig),dar risti sa se inmoaie in stup,cand se va incalzii.
Cu miere si zahar pudra,proportia este parca de 4z/1m.Zic"parca", fiindca scriu din memorie si este posibil sa ma insel.
Cu sirop...nu am facut dar, daca siropul este aproape de consistentza mierii...cam tot acolo ajungi
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ovidiu8403 » 25 Noi 2014, 17:59

Multumesc . Aiai ca n-am miere decat ff putina pentru consumul mezinului familiei . Pt albine fac un 4 sau 5 la 1 si rezolv problema , cu umpic de infuzie de ceaiuri bune si ceva nozevit ce mai am e mai buna decat zaharoza 83% .Deci sa inteleg ca trebuie preparata intr-o camera incalzita bine ca sa ajung la consistenta turtei in conditii de temperatura similara interiorului stupului sub folie , aha , am inteles ... ms de secret ...
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde nae » 25 Noi 2014, 20:12

[quote=]In perioadele de sfarsit a toamnei sau de primavara, cand temperatura din zona orelor 12-16 atinge 14-15 grade, mai repede se efectueaza tratamentul spre seara, dar nu tarziu noaptea, decat dimineata.[/quote]

Nu stiu de unde le scoateti dar nu sunt BUNE .
''Tratamentul '' il FACI FIX atunci cand ai temperatura optima =in cazul''nostru'' intre orele 12-16 NU mai tarziu , NU mai devreme .
''Mai devreme '' e in ghem , ''mai tarziu '' intra in ghem . ;)
nae

Mesajde lucky5strike » 26 Noi 2014, 00:27

Eu nu recomand fumigatii cu amitraz sub 15 grade.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde varza » 26 Noi 2014, 09:59

Buna tuturor.Am si eu o mare nedumerire la una din familii la efectuarea tratamentului cu oxalic aum vreo 3 saptamani am constatat un ghem puternic pe 6 intervale. Ghemul era in partea din fata a stupului. Problema era faptul ca albinele se aflau la 2 palme distanta de leatul superior (vb de rama centrala) pe ramele din margine fiind mai multa miere(spre exemplu pe ramele marginase albinele se aflau la jumatatea ramei sau mai jos). Intrebarea mea este daca se vor ,,imprumuta,,, albinele din centru de la cele din margine sau in cazul in care se va termina portiunea de miere din fata se vor muta in spate unde mai au miere sau trebuie sa intervin cu turte ?
varza

Mesajde alt stupar » 26 Noi 2014, 10:24

Organizare deficitata a cuibului de iernare (din partea apicultorului, fireste) Sau despre cum sa intrii la iernare direct cu stangu` inainte :oops:

Rezolvarea ?
"secret profesional" ca sa citez o postare de zilele trecute. ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde joohny » 26 Noi 2014, 10:45

Va salut.La prepararea turtelor este indicat sa adaugam si ulei de FS.Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 26 Noi 2014, 10:49

joohny scrie:Va salut.La prepararea turtelor este indicat sa adaugam si ulei de FS.Multumesc.Sanatate.

Ce rol are uleiul,de oricare ar fi el .in prepararea turtelor ??? :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 26 Noi 2014, 10:56

proapis13 scrie:
joohny scrie:Va salut.La prepararea turtelor este indicat sa adaugam si ulei de FS.Multumesc.Sanatate.

Ce rol are uleiul,de oricare ar fi el .in prepararea turtelor ??? :?

Va salut.Nu stiu de aceea am si intrebat.Parerea mea este ca are lipide vegetale ceea ce ar face bine in primavara la puiet.Sanatate.
joohny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR