gica.mosu scrie:dragostuparul scrie:Buna ziua dragi apicultori. Ma numesc Dragos, sunt din Tulcea si de vreo 2 luni tot stau si ma documentez de aceasta ramura - apicultura. Cu cat capat , zic eu, cunostinte, cu atat mai mult imi doresc sa am primul meu stup. Dar pana sa se implineasca acest lucru, am nevoie de un ajutor de la voi - exista pe forum un topic deschis despre inceputul in stuparit( achizitie stupi,......) sau , cum o gandesc eu, cu ce stupi ar trebui sa incep? verticali sau orizontali, cand sa incep? i-au prima data un stup gol cu rame si inventar apicol sa vad cum functioneaza si apoi fac popularea in primavara? sau direct stupi populati, dar treaba este ca am sa ridic capacul si ma uit la ei. Astept niste raspunsuri de ajutor din partea voastra si va salut !
Dragos,bine ai venit printre noi"GASCA BONDARILOR"=forum!!!....Serios,esti sigur,nu stii ci te asteapta!?!!!.....A raspuns tatuca meu cand i-am spus ca ma insor,si ca vreau sa plec cu stupi in pastoral(dupa 8 ani pe vatra).....Azi cand dadeam zapada de pe stupi=ma uitam in suuuus(spre....)...Vezi,Gica daca stieam.....iti spuneam atunci....Dupa 40 de ani,daca ar fi sa incep din nou cu stupii si altele(sincer nu stiu)...imi da cu virgula muuult....Ai pe forum fff multe informatii de la colegi,n pareri pro si contra=selecteaza si alege ceti cade bine....Cauta un apicultor si roaga-l sa-ti puna o rama cu albine in mana,sa-l ajuti(astfel vezi pe viu cu ce se mananca apicultura)....Daca simti ca o faci din pasiune=esti pe drumul cel bun,daca vrei doar pt afacere=sezi bland,cauta altceva
P.S-Am nepot de 14 ani si fara sa-l rog se echipeaza si vine cu mini in stupina=aschia nu sare departeee
BAFTA multa-Gica.mosu!!!
multumesc foarte mult domn Gica