Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2014, 15:54

BOLDY scrie:Cum pot da jos corpul de sus pentru a intervenii la cel de jos? daca ma poate ajuta cineva ,eu fiind singur si nu pot ridica greuta

Faci un apilift ca cel de la adresa de mai jos,poti transporta si ridica cu el doar catul pentru a lucra in cuib
spor la treaba :!:
viewtopic.php?f=18&t=1220&hilit=apilift&start=16#p31176
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BRUMITA » 09 Dec 2014, 16:50

Poti face pastoral si cu stupi orizontali, mi se pare mai usor de lucrat cu ei.Lucrezi cu diafragma . Eu fac pastoral de 25 de ani cu stupi orizontali dar sunt pe pavilion nu incarc nu descarc.Pentru inceput era mai bine sa-ti iei orizontali ,pana invatai secretele albinelor, aranjarea cuibului mai capatai ceva indemanare si apoi cand treceai la ME erai deja obisnuit.Daca ai probleme de coloana chiar si un cat de 1/2 iti poate pune probleme, nu te speria de o operatie de HDL,poti lucra la stupi dupa aceea,iti spun din experienta. Curaj :D :D :D
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde MIHALACHE » 09 Dec 2014, 17:22

Folosind o alta lada poti scoate ramele cate una si aseza an lada noua pana ce golesti catul apoi dai catul jos lucrezi an cuib si din nou pui catul gol peste cuib asezi ramele cate una la locul lor si anchizi stupul, timpul este mai mare dar nu mai trebuie ajutor.
MIHALACHE

Mesajde varza » 17 Dec 2014, 16:58

Am si eu o intrebare . Trantori pot trece prin goluri de 6 mm, dar matca?
varza

Mesajde joohny » 20 Dec 2014, 18:19

Va salut.De ce se face condens intre capac si podisor ?.Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde lucky5strike » 20 Dec 2014, 18:30

varza scrie:Am si eu o intrebare . Trantori pot trece prin goluri de 6 mm, dar matca?

Matca cu siguranta, trantorii, cam la limita.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 20 Dec 2014, 18:31

joohny scrie:Va salut.De ce se face condens intre capac si podisor ?.Multumesc.Sanatate.

Nu se primaneste aerul acolo, sau patrunde ploaia, etc.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde CORNEL V. » 20 Dec 2014, 18:37

joohny scrie:Va salut.De ce se face condens intre capac si podisor ?.Multumesc.Sanatate.

Ai avut multa ceata pe acolo,nu ?
CORNEL V.

Mesajde Mircea_63 » 20 Dec 2014, 18:47

Intotdeauna din cauza umezelii. :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Doru89 » 20 Dec 2014, 18:54

Sunt si sunt eu oarecum apropiat de joohny la mine doar 2 lazi o avut infiltrare masiva la 1 tot ud pernuta ziare full zici ca o turnat cineva apa in el posibil vecini tigani au furat ceva lemne cu cateva zile in urma ai suspectez si al doilea oleaca acoperisul pe o parte masiv infiltrat la anu o sa le schimb tabla cu mai lunga cu 1cm decat max grosime. Si da ceata la greu la ceilalti nici urma de infiltrare ciudat la anu cu info noi o sa schimb la toti tabla cas sh si daca o sa iernez in acelasi lazi roi probabil :D
Doru89

Mesajde joohny » 20 Dec 2014, 20:31

CORNEL V. scrie:

Ai avut multa ceata pe acolo,nu ?

Va salut.Da ,f. multa ceata.Se poate combate?Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 20 Dec 2014, 20:34

Mircea_63 scrie:

Intotdeauna din cauza umezelii. :roll:

Va salut.Corect.Cum se poate combate umezeala (din stup)daca atmosfera este saturata?Sanatate.
joohny

Mesajde marius16 » 20 Dec 2014, 20:49

Buna seara!
Am o intrebare: am vreo 3 kg de ceara si nu am topitor. Cum as putea sa o topesc?
MuItumesc !
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde nae » 20 Dec 2014, 21:09

Salut .
Daca esti insurat doar in curte .
Intr-un vas de 10 Kg pui 1-2 l de apa la fiert + ''ceara'' = cand fierbe ,cu o cana, iei din oala in care fierbe si printr-o strecuratoare ajunge intr-un vas tronconic (galeata ) , s-o poti scoate .
Maine , dupa racire, intorci vasul si ''cade'' ceara , o tualetezi si.. gata .
Am scris din ''auzite'' = sunt insurat si nu-mi permit la bloc (o face mama soacra la tara = ca pe sapun zice ea = eu zic c-o sapunifica - o degradeaza si iese mai putina ,n-o spun cu voce tare :lol: )
nae

Mesajde Florin Dobre » 20 Dec 2014, 21:16

joohny scrie:Va salut.Corect.Cum se poate combate umezeala (din stup)daca atmosfera este saturata?Sanatate.

Schimband scutecele. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde marius16 » 20 Dec 2014, 21:45

nae scrie:Salut .
Daca esti insurat doar in curte .
Intr-un vas de 10 Kg pui 1-2 l de apa la fiert + ''ceara'' = cand fierbe ,cu o cana, iei din oala in care fierbe si printr-o strecuratoare ajunge intr-un vas tronconic (galeata ) , s-o poti scoate .
Maine , dupa racire, intorci vasul si ''cade'' ceara , o tualetezi si.. gata .
Am scris din ''auzite'' = sunt insurat si nu-mi permit la bloc (o face mama soacra la tara = ca pe sapun zice ea = eu zic c-o sapunifica - o degradeaza si iese mai putina ,n-o spun cu voce tare :lol: )

Dar daca strecor cu apa cu tot are ceva? Oricum ceara o sa se ridice deasupra.
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR