Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 10:34

va salut !
am si eu o ?
de ce mi-au crapat stupii dupa ultimul ger ?
ieri am fost la ei si au crapaturi de 3-4 mm . crapaturile sunt si la imbinare si pe .... nu stiu cum sa ma exprim ( pe blana intreaga? adica la jumatea unei blani! :cry: )
MIHAEE'E

Mesajde rihmond » 04 Ian 2015, 11:49

Ai crapaturi pe fibra lemnului,lemnul a fost verde sau sa imbibat cu umezeala fiind lemnul de proasta calitate.
rihmond

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 12:32

mersi de informatie !
mai am o a doua ?
cu ce pot sa astup acele crapaturi ?
o scurta paranteza ( stupul cel mai crapat se prezinta cel mai bine... m-am uitat la el .... e pe 7 rame - pat cald- si erau albine pe toate intervalele, inclusiv dupa ultima rama..... temperatura afara apx 4-5 gr..... iar ele in interior aveau activitate si erau destul de linistite ) crapatura e la 10 cm deasupra urdinisului..... oare sa ii fi facut bine crapatura aceea ?
crapatura e asa de mare ca la o poza, pe care am facut-o cu telefonul, se vedeau albine pe prima rama!
MIHAEE'E

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 12:34

MIHAEE'E scrie:mersi de informatie !
mai am o a doua ?
cu ce pot sa astup acele crapaturi ?
o scurta paranteza ( stupul cel mai crapat se prezinta cel mai bine... m-am uitat la el .... e pe 7 rame - pat cald- si erau albine pe toate intervalele, inclusiv dupa ultima rama..... temperatura afara apx 4-5 gr..... iar ele in interior aveau activitate si erau destul de linistite ) crapatura e la 10 cm deasupra urdinisului..... oare sa ii fi facut bine crapatura aceea ?
crapatura e asa de mare ca la o poza, pe care am facut-o cu telefonul, se vedeau albine pe prima rama!

ca o solutie de avarie le-am tras niste fasii de scoci sa le protejez de vant.
arata stipii mei acum ca in desenele acelea cu Pif si Hercule
MIHAEE'E

Mesajde rihmond » 04 Ian 2015, 13:17

Ai putea sa folosesti chit de lemn,dar mai bine lasale pina la primavara,iar atunci le muti in alt stup,iar cel crapat il chitui cu chit de lemn sau faci rost de rumegus foarte fin si amesteci cu adeziv (aracet)3D si astupi crapaturile plus vopsea.
Sper ca acele crapaturi nu suntmai mai mari decit diametrul unei albine,caci in caz de furtisag ai toate sansele sa dea buzna hoatele prin acea crapatura. :)
rihmond

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 13:23

rihmond scrie:Ai putea sa folosesti chit de lemn,dar mai bine lasale pina la primavara,iar atunci le muti in alt stup,iar cel crapat il chitui cu chit de lemn sau faci rost de rumegus foarte fin si amesteci cu adeziv (aracet)3D si astupi crapaturile plus vopsea.

cu siguranta o sa le las pana la primavara.
partea proasta e ca din din 28 de stupi cati am... doua seturi de cate 10 stupi au crapat si numai ultimii 10 stupi achizitionati din alta parte nu au crapat.
mersi de informatie ! rumegusi fin am ramane sa mai iau niste aracet!.
MIHAEE'E

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 13:25

nu are 3-4 mm .... nu au loc albinele... si le-am pansat cu scoci.
MIHAEE'E

Mesajde lucky5strike » 04 Ian 2015, 13:25

Poate ai mutat stupii tarzu in sezon si nefiind poleiti, trag umiditate la interior ?
Lemnul n-a fost uscat cum trebuie?
Sau n-au imbinare corecta?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 13:35

lucky5strike scrie:Poate ai mutat stupii tarzu in sezon si nefiind poleiti, trag umiditate la interior ?
Lemnul n-a fost uscat cum trebuie?
Sau n-au imbinare corecta?

L5S anul trecut fiind primul iernat la mine, am folosit folie si aveam mult condens multa umiditate in stup si din 11 stupi la 3 au inceput sa apara crapaturi mici
anul acesta nu mai folosesc folie ( am foaie de sac de ciment, ziare si o mocheta ) si nu mai am nici 1 gram de condens...... ei anul asta au crapat si la imbinare, da la unii si pe fibra ....
tind sa cred ca varianta lui rihmond este mai apropiata de adevar ( lemnul verde si de proasta calitate )
MIHAEE'E

Mesajde alt stupar » 04 Ian 2015, 14:08

MIHAEE'E scrie:va salut !
am si eu o ?
de ce mi-au crapat stupii dupa ultimul ger ?
ieri am fost la ei si au crapaturi de 3-4 mm . crapaturile sunt si la imbinare si pe .... nu stiu cum sa ma exprim ( pe blana intreaga? adica la jumatea unei blani! :cry: )

de ce, de ce, de ce...
de ce cele mai bune vanzari le au firmele de tamplarie apicola specializate in "oferte" de lazi sub 100 de lei... de ce o firma cu un banner de genul "stup nou la 60 de lei" inca mai exista pe piata, de ce (fara absolut nicio legatura cu situatia de fata) mintea romanului de pe urma a descoperit vorba cum ca lenesul mult alearga iar scumpul mai mult pagubeste ?

De aia !!!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 14:23

nu am facut si nu voi face referire, de unde am achizitionat stupii.
ce e interesant, ca au costat destul de mult 140 ron / 12 r cu cat de 1/2
am achizitionat 15 odata si nu a facut si el nici un mic discont!
ultimii 10 pe care i-am achizitionat din alta parte sunt mult mai buni au fost si mai ieftini si pe deasupra i-am primit si vopsiti..... eu sa zic ca am pierdut ca am acei stupi de o calitate mai slaba; dar si cel care mi i-a vandut cred ca a pierdut destul..... ultimi 10 ii cumparam tot de la el daca erau buni..... si urmatorii 30 pe care o sa-i comand in 2-3 zile tot de la el i-asi fi luat .... in total sunt 40 de stupi pe care putea sa mi-i vanda!!!!!!!!! si nu numai .... eu sunt in stadiul de dezvoltare si o sa tot am sa cumpar ... plus ramele aferente plus....
MIHAEE'E

Mesajde TDI » 04 Ian 2015, 14:47

Asta-i Romania.
Unii o sa reziste pe piata, altii nu.
Bun si interesant ar fi ca cei care fac treaba de calitate la preturi bune sa reziste pe piata si sa fie cunoscuti, altfel... - sunt mii de oameni care fac lazi si accesorii apicole in Romania.
TDI

Mesajde ignatov andrei » 04 Ian 2015, 14:52

TDI scrie:Asta-i Romania.
l... - sunt mii de oameni care fac lazi si accesorii apicole in Romania.

Din pacate, mai mul succes la vanzari au cei cu marfa proasta !!! :shock:

Salut Daniele !!!
ignatov andrei

Mesajde rihmond » 04 Ian 2015, 14:52

Fai reclama celui cu stupi naspa. :evil:
rihmond

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 15:05

Nu vand stupi .
Sunt si tamplar .
Tamplarul nu-i vinovat ca stupii lui sunt FLEASCA , data viitoare comandati barci sau renuntati la sauna ;)
nae

Mesajde rihmond » 04 Ian 2015, 15:10

Timplari sunt toti care au un cicular si un abric,acum ca se gasesc pe toate drumurile toata lumea sa apucat de timplarie,dar nu stiu sa faca diferenta intre o bucata de lemn uscata sau uda(verde). ;)
Barcile se fac tot din lemn uscat.
Ultima oară modificat de rihmond pe 04 Ian 2015, 15:12, modificat 1 dată în total.
rihmond

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR