Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 15:11

MIHAEE'E scrie: anul trecut fiind primul iernat la mine...
anul acesta nu mai folosesc folie .... ei anul asta au crapat si la imbinare, da la unii si pe fibra ....
tind sa cred ca varianta lui rihmond este mai apropiata de adevar ( lemnul verde si de proasta calitate )

Sa presupunem ca lemnul a fost verde - anul TRECUT :D , acum e TOT verde ?
nae

Mesajde rihmond » 04 Ian 2015, 15:14

Pai dar nu se usca in 5 zile . :lol:
rihmond

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 15:18

rihmond scrie:Barcile se fac tot din lemn uscat.

Dulapul din casa adaposteste izmene uscate ; stupul FIINTE care vietuiesc (respira, condens) ; vopseste stupul TOTAL (interior) si ''lipsa condensului'' va curge pe urdinis fara sa mai crape ''barca'' ;)
nae

Mesajde petru71 » 04 Ian 2015, 15:27

nae scrie:Dulapul din casa adaposteste izmene uscate ; stupul FIINTE care vietuiesc (respira, condens)...

Nae,
m-ai spart... :lol: :lol:
La multi ani sanatosi !!
Cu drag,
Pitar
petru71

Mesajde State » 04 Ian 2015, 15:30

MIHAEE'E scrie:cu ce pot sa astup acele crapaturi ?

Aceeasi problema am avut-o/o am si eu.

Varianta de urgenta:
Eu am amestecat faina cu apa(o coca mai tare, de consistenta plastilinei) si am bagat in crapaturi. Pana acum au tinut asa. Mai ai varianta batraneasca cu lut. Alegi ce crezi ca ti se potriveste mai bine.

La primavara/vara, gasesti o ladita din aia de fructe de la piata.
Bagi niste aracet in crapatura apoi indesi bucati de placaj din ladita. In functie de marimea crapaturii, bagi una sau mai multe bucati una langa alta.
Lasi sa se usuce , tai la fata si dai cu chit.

Uite aici sa intelegi exact:
Imagine
Imagine

nae scrie:Dulapul din casa adaposteste izmene uscate ; stupul FIINTE care vietuiesc (respira, condens)

Trebuie sa-mi iei un tricou nou. Mi-a sarit cafeaua din gura! :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 15:39

Cam verzi cutiile tale :lol: (probabil tamplarul nu mai traieste :( )
Trag cutiile TINCUITE apa de o ia cantarul ''la vale''= eu acum am cantar pe + ;) , n-au consumat nimic :lol:
Imi fac si eu o cafea (sper ca nu te-a ars ) ...
Salut .
nae

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 15:42

nae scrie:Nu vand stupi .
Sunt si tamplar .
Tamplarul nu-i vinovat ca stupii lui sunt FLEASCA , data viitoare comandati barci sau renuntati la sauna ;)

Cutiile de la cei 2 producatori au stat iin aceleasi conditii ! Si au fost cumparati in acelacelacelacacela. Acelasi sezon ! .... cei 2 producatori se diferentiaza prin crapaturi.
MIHAEE'E

Mesajde State » 04 Ian 2015, 15:46

nae scrie:Cam verzi cutiile tale :lol: (probabil tamplarul nu mai traieste :( )

Cu siguranta nu. Sunt mai batrane decat mine...insa mai rezista inca 30 de ani.

nae scrie:Imi fac si eu o cafea (sper ca nu te-a ars ) ...

Daca erai mai aproape, aveam eu gata facuta. La vara o faci tu sigur. ;)

Mihaita, din ce zona ai luat cutiile ? Alexandria?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 15:53

Am mai scris ca nu vreu sa fac nici un fel de reclama ( nici pozipiva nici negativa ) . nu din alexandria ! Multumesc de informatie ! Am sa incerc si eu cu aluat sau cu rumegusi cu aracet !
MIHAEE'E

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 15:57

MIHAEE'E scrie: Cutiile de la cei 2 producatori au stat iin aceleasi conditii ! Si au fost cumparati in acelacelacelacacela. Acelasi sezon ! .... cei 2 producatori se diferentiaza prin crapaturi.

Te cred :?
Scandura verde in vara cum s-a comportat ?
Colegul State a pus ,mai sus, poze cu un model de imbinare ''coada de randunica''+grosimea scandurii = facuti ~'80 ; ma gandesc ca n-au crapat de verzi !?
Scandura mai lata de 15 se corfeste/indoaie ... ; afara e vopsita si uscata de ger sau soare in INTERIOR e APA ...
Usa la intrare in apartament e din stejar stratificat in doua straturi = facuta de mine la ...''pe plantatie'' , dupa 10 ani s-a adus spre interior<coltul stanga -sus> cu 3-4 mm= nu mai apasa chiederul (vopsita poliuretanic in 4-5 straturi-fita ,contra fungi si alte dude= la vopsit nu ma bag ), n-a fost verde .
Daca nu o montam la bloc ci la casa cu o fata in contact direct cu exteriorul la ora asta era casata .
nae

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 16:48

De unde am luat stupii care au crapat , normal nu trebuia sa aiba scandura verde, ca se lauda ca are uscator profesional
Daca ai citi reclama pe care o are pe diverse site-uri de anunturi , vei crede ca este cel mai tare tamplar din romaniromaniromaromaniromaniroromaniromaniromaniroman . am probleme cu tel momentan nu am acces la calc decat la tel .
MIHAEE'E

Mesajde balu » 04 Ian 2015, 17:47

spuma polistiren, sau mai buna, baliga de vaca proaspata :D
balu

Mesajde Mihnea 97 » 04 Ian 2015, 19:26

MIHAEE'E scrie:De unde am luat stupii care au crapat , normal nu trebuia sa aiba scandura verde, ca se lauda ca are uscator profesional
Daca ai citi reclama pe care o are pe diverse site-uri de anunturi , vei crede ca este cel mai tare tamplar din romaniromaniromaromaniromaniroromaniromaniromaniroman . am probleme cu tel momentan nu am acces la calc decat la tel .

Ar fi trebuit sa ii faci "reclama " ca nu cumva sa mai intepe si pe altcineva . Poate asa vor invata sa faca lucrurile cum trebuie iar pretul cerut sa fie conform cu calitatea oferita (pret care de multe ori e exagerat).
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 20:10

eu nu am deschis subiectul sa arat ce teapa mi-am luat !
oricum sunt primii mei stupi cumparati si fiind nemultumiti de ei vroiam sa ii dau pe jumatate sa-i fac pentru roi . stupii sunt pe 12 rame pat cald.
nici de pret nu am zis ca este mare, ci doar ca la pretul acela meritam ceva mai bun.
tot la stupii astia mai am o problema la capace... tabla de pe capac ( la 6 stupi din 15 ) este din 2 bucati si se scurge apa pe foaia de pfl de sub tabla ....
nu am de ce sa fac "reclama", ca pana la urma o sa cumpere unul si altul... o sa se mai vorbeasca pe colo si pe colo... si nu o sa fiu eu cel care are de pierdut.... si chestia cu teapa are si ea o limita..... o prinde la incepatori, da dupa lucrurile se mai schimba.
numai bine!
MIHAEE'E

:mrgreen:
balu scrie:spuma polistiren, sau mai buna, baliga de vaca proaspata :D
MIHAEE'E

:mrgreen:
MIHAEE'E scrie::mrgreen:
balu scrie:spuma polistiren, sau mai buna, baliga de vaca proaspata :D

balu asa procedati voi pe valea oltetului :lol:
Ultima oară modificat de MIHAEE'E pe 04 Ian 2015, 20:20, modificat 1 dată în total.
MIHAEE'E

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR