Mergi la pagina mea si o sa intelegi
george_axente scrie:Buna ziua....astept cu interes raspunsuri de la cei cu mai multa experienta.
ghitacusman scrie:george_axente scrie:Mentionez ca nu a fost folosita nici o substanta chimica in interiorul stupilor (antivaroua, antibiotice, etc), s-a mers pe ideea de stup bio. (care se pare ca nu a functionat).
si daca-i bio nu are nevoie de tratamente ?
proapis13 scrie:george_axente scrie:Buna ziua....astept cu interes raspunsuri de la cei cu mai multa experienta.
1. 2. 3. acelasi raspuns,pui mana pe o carte despre apicultura si o sa descoperi unde si cu ce ai gresit
Daca NU o sa repetati aceleasi greseli si tu si meseriasul care te-a invatat ...apicultura..
TDI scrie:Din pacate problema e una comuna.
...
Strange cuibul doar la numarul de rame acoperit de albina.
Dupa primul zbor de curatire din momentul in care aportul de polen din natura incepe sa fie semnificativ, da-le sirop caldut zilnic, in cantitate de 50 ml sirop 1:1 pe rama de albine acoperita 100%.
In functie de zona in care ai stupii, pune folia, eventual mai fa un tratament antivarroa.
Mierea cristalizata nu e o problema decat in momentul in care ai albina pentru 2 rame si in stup ai 7 - solutia e sa o strangi pe 2 sau 3 rame, nu mai mult. Familia nu poate pastra caldura si datorita fluctuatiilor de temperatura ghemul nu se mai poate strange in timp util si ... sucomba, de obicei in martie.
george_axente scrie:1. Ce trebuie sa fac ca sa pun alte familii in interior si cand trebuie facuta operatiunea asta?
2. Trebuie efectuata vreo operatiune de curatire a stupilor / ramelor avand in vedere ca au murit albinele acolo si cum se face?
3. Aveti idee de unde pot cumpara 3 familii de albine si la ce pret?
proapis13 scrie:george_axente scrie:Buna ziua....astept cu interes raspunsuri de la cei cu mai multa experienta.
1. 2. 3. acelasi raspuns,pui mana pe o carte despre apicultura si o sa descoperi unde si cu ce ai gresit
Daca NU o sa repetati aceleasi greseli si tu si meseriasul care te-a invatat ...apicultura..
Florin Dobre scrie:george_axente scrie:1. Ce trebuie sa fac ca sa pun alte familii in interior si cand trebuie facuta operatiunea asta?
2. Trebuie efectuata vreo operatiune de curatire a stupilor / ramelor avand in vedere ca au murit albinele acolo si cum se face?
3. Aveti idee de unde pot cumpara 3 familii de albine si la ce pret?
1. Când cumperi familiile, muti ramele cu albine din lazile vanzatorului in lazile tale deja curatate. Lada se aseaza pe pozitia stupului vanzatorului. Seara le duci acasa.
2. Cureti bine lazile cu spaclu/dalta si apoi le flambezi. Ramele le poti refolosi daca esti sigur ca doar foamea a fost cauza mortii albinelor. Sa nu aiba pete de diaree, mucegai, alte minuni. Trebuie vazute de un apicultor.
3. http://stuparitul-anunturi.com/
BotaPaul scrie:proapis13 scrie:george_axente scrie:Buna ziua....astept cu interes raspunsuri de la cei cu mai multa experienta.
Esti un pic cam dur ...nu uita , ai fost incepator candva si tu .. si ai facut prostii, " posibil sa te expediat si pe tine cineva la lectura cand ai cerut anumite raspunsuri la greselile tale " si de aceea reactionezi asa.?..cred ca era mai ok , daca ii ziceai omului caci a gresit ca nu a facut tratament, cel putin atat .
george_axente scrie:Multumesc mult de raspuns!
Nu stiu care este cauza mortii, se pare ca varoua nu au avut(au avut montat fund antivaroua), de foame nu stiu daca au murit (au ramas rame cu miere), cred ca au murit inghetate din pacate(din cauza metodei de iernat "in fundul gol") cred ca nu au fost izolati bine stupii. O sa inspectez impreuna cu un apicultor!
Multumesc si BotaPaul pt raspuns! O sa am timp sa ma documentez cum si cand se face tratamentul...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori