Gigieu,scrie:mai putin ma intereseaza daca cineva stie ca 2x5=10,daca nu poate sa-mi demonstreze???Cuuuum!!?!E ff simplu ,pui intr-un stup 5 rame a cati 2kg de miere si 2kg de "goanga"=albine(cat mai stranse=compact pe rame) si da,rezulta 10 kg de miere...in lunile oct,noi, dec consm de 6-700gr/luna=aprox 2kg...in ian aprox1,5kg,in febr 2-2,5kg aprox,in martie in functie de cat puiet cresc aprox 5kg...

...Am scoos fam la "iarba verde" ,incep cu sirop si +rame la largit-spart cuibul si ...basta,astept rapita-salcamul

Din pacate,uneori 2x5=6...adica,nu ai ramele toate cu miere(1-2 goale s-au cu 1kg de miere,ai doar 1kg de albina imprastieat pe 5 rame (urmeaza o iarna f grea)...si tb pus turte devreme+deranj...concluziile le trageti fiecare !?!!! Si inca ceva...intre o doctorita tanara si o doctorrita batrana,eu GM le aleg pa'mandoua....Pt ca au"pasarici"

si mie-mi plac=cresc la tara "ciocomarle"...Si da,cele tinere sunt mai usor abordabile(de uli)...s-au "caaaard"="se'mpiedica" f usor cand vad CARDUL-o masina bengoasa(au logica cemai+ comunici mai usor(in functie de interes)....Pe cand, cele batrane sunt pacalite mai greu de "vulpoi",au experienta mai multa=fac "zama bunaaa"....

P.S-sper ca n-am deranjat-ofensat pe nimeni...cu aceiasi stima

Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!