Iti doresc mult succes !
Cristinel H. scrie:.Întrebarea mea e cînd pun foiţa cu ramă la crescut?
Am ceva,ceva cunoştiinţe despre creşterea albinelor de la bunicul meu dar nu îndeajuns.
Cristinel H. scrie:Pt ce oare mai există forumul acesta? Indiferent de orice întrebare în privinţa apiculturii cît de prostească ar fi,aştepţi un răspuns cît de cît,dar aici se vede că eşti mai mult luat la miştocăreală. Hmm,ciudaţi apicultori.
MIHAEE'E scrie:Pe un alt topic, se vorbeste de albinele agresive de anul trecut !/
O situatie ciudata s-a intamplat la mine anul trecut !
......... am extras mierea in curtea casei, fara nici o protectie ( nu cort, nu fum, nu nimic )/si asta mai multe zile (cate 2 zile pt fiecare cules) .
Aveam in gradina la 100 m 8 fam. Un vecin la 250m inca 10/fam.
Are cineva idee de ce nu m-au vizitat decat 5-6albine pe zi?![]()
In urma cu un an umplusem curtea cu albine (/in 2015) si nu dadusem nici macar o tura la centeifuga !
petru71 scrie:Cum sa extragi mierea in curte, langa stupi, fara nici o protectie ?
Daca in timpul extractiei te-au vizitat 5-6 albine pe zi, ceva nu-i in regula.
Cei 8 stupi ai tai si cei 10 ai vecinului aveau si albine in ei ?
Nu vreau sa-ti imaginezi ca-s pus pe mistocareala, da' asa ceva nu se poate. Chiar de-ar fi culesul culesului.
Albina simte tot. Mai ales mierea. Indiferent de luna in care ne aflam.
Shrek scrie:Cristinel H. scrie:Pt ce oare mai există forumul acesta? Indiferent de orice întrebare în privinţa apiculturii cît de prostească ar fi,aştepţi un răspuns cît de cît,dar aici se vede că eşti mai mult luat la miştocăreală. Hmm,ciudaţi apicultori.
T-i se par ciudați apicultorii? Nu m-ai cunoscut pe mine, încă!
Si zaci ca al' de ti-o vândut stupii o zas tie ca nu i-o murit nici o albina? Sa-i spui ca minte! Mai este unu' care zace ca nu i-o murit nici un stup in cinzeci de ani! Dup-aia s-a pus geru' si-o ingetat apa! Nici acu' nu s-a mai dezghetat!
Dila Daniel scrie:Eu nu as exclude culesul...Cum afirma si colegul Jonny,numai un cules le tine departe de centrifuga in lucru.Poate ca nu culesul la care te astepti tu,dar ele aveau cules...
Petru 71,cand este cules bun in natura,lasi rama cu miere jos langa stup si nu o baga albinele in seama.Poate vreo ametita doua...
Shrek scrie: Nici macar [...] un familie de albine! Până atunci, pot sa dau sfaturi?!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori