5rame scrie:ignatov andrei scrie:5rame scrie:As dori sa intreb.
Stim ca regina ouata circular pe rama, incepand din mijloc si pastreaza un echilibru stanga-dreapta fata de rama din mijloc.
In plus, parca pe forum am citit, ca in functie de ora din zi regina se afla in stanga sau in dreapta cuibului ( va rog sa imi explicati asta mai bine)
Si acum intrebarea: Daca cele de mai sus sunt corecte in dezvoltarea de primavara nu este gresit sa adaugam rame la ouat doar intr-o parte a cuibului?
Sau mai mult, chiar daca dam o rama intr-o parte si peste o saptamana in cealalta parte asiguram oare spatiul optim pentru dezvoltarea armonioasa si eficienta a cuibului?
De ce, vrei sa treci de la "5 rame" la mai multe...?!?![]()
![]()
In general, matca se afla in partea opusa soarelui. Apoi, matca nu oua in mod continuu.
Daca intelegi aceste lucruri, vei adauga rama pentru ouat atunci cand matca va ajunge acolo in mod normal! E de laudat ca-ti pui astfel de intrebari! Cand vei gasi raspunsul, o mare parte din motivele blocarii cuiburilor este eliminata!
Domnul Ignatov, puteti sa imi spuneti mai multe despre modul in care oua regina? Ma intereseaza in mod special partea aceasta in care ati spus ca nu oua in mod continuu.
Multumesc!
Cu cea mai mare placere, dar numai la telefon! Este ultima data cand "mai scot ceva din casa"!
Ca nivelul de pregatire este la pamant, asta stiam, dar faptul ca stimatii "special man" contrazic aiurea, fara sa aiba bunul simt sa intretina discutia in asa fel incat sa inteleaga de ce afirm ceea ce afirm... ma face sa am o jena la stomac si o mancarime la calcaie! Voi relua stilul de postari, ala de aiurea si cat mai mult off topic!
P.S. La cat stiti, e foarte normal sa va conduca clima si vatra si sa nu intelegeti de ce se blocheaza cuiburile, mai ales primavara, pe trend ascendent al dezvoltarii!