Salutare tuturor, am si eu o întrebare sau mai bine spus un set de întrebări , lăsând la urma faptul ca la început înainte de ami acizitiona primele 2 familii de albine si cei " bătrâni " spuneau iati ca te ajutam, venim, facem, dregem, etc, eeeeee acum mă uit în stâng și în dreapta mea si......liniște

Așa că nu mi-a rămas decât sfaturile voastre si cine știe într-o zi cu soare când am sa cresc mare am sa va invit la stupina mea sa stăm seara la înarmat rame si la una mica si sa povestim despre una si alta ..... "alta " nu fete

.Pana atunci va rog lamuritima ce nu am făcut bine sau ce fenomen se petrece in familia următoare : Dintr-o familie de 16 rame am hotărât să fac un roi si am luat 5 rame cu puiet si mâncare și am lăsat o botca pe o rama si am duso la 15 km si după o săptămână mai uit in familia de baza si vad oua de toate stadiile si nu vad matca bătrână dar dinou au apărut botci cam 15 in tot stupul si capacitate si ne capacitate ...... Le-am distrus și săptămâni trecuta dinou mă uit si vad doar oua capacitate si 4-5 bicicleta capacitate si după o atenție mărită am AUZIT un cântec și am descoperit o matca, dar se pare ca mai mica ca si cea bătrână care am stiuto, sa se fi făcut o schimbare linistita? Cum știu dacă matca este de anul acesta? Astăzi 30.06.2013 nu aveam larve proaspete si doar puet capacit si loc sa depună oua este după părerea mea, adică nu îmi este blocat cuibul. Ieri in 29.06 după un drum de 3 zile 3140km am tras tare sa mă întorc acasă la stupina si in același stup am văzut 2 matci iar astăzi bătând vântul nu am reușit să mă uit cu mare atenție dar o matca am vazuto. Ce se întâmplă ce am gresit? Ce sa fac in continuare? Poate un nr de telefon la care pot suna sa stau de vorba este mai ușor și pot explica mai bine?!?!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.