Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde ro_geo » 24 Oct 2013, 18:07

Pai rama cea mai noua daca nu ma insel mi se pare ca e mai lata decat restul. Iar pe restu pe una am vazut crescute botci iar pe cealalta multe celule de trantor. Probabil vrea sa schimbe tipul de rama sau nu ii place cum a fost construita. Majoritatea ramelor sunt vechi si vrea sa le schimbe singura problema ar putea fi cu bolile care in cazul acest se transmit mult mai repede de la un stup la altul.
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!
ro_geo

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2013, 18:36

joohny scrie:....PROAPIS 13,de ce nu a-ti raspuns la intrebarea d-tra anterioara?Sanatate.

Pai a raspuns un coleg caruia i-a placut sa citeasca si pe care il apreciez ;)
Intradevar e vba despre metoda Miller de a obtine botci;
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... OZOP6ahY8w
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 24 Oct 2013, 18:58

Scuze Proapis,am gresit eu cu intrebarea.Eu ma refeream la intrebarea cea cu multe caturi suprapuse.Deci cred ca e antepenultima intrebare.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2013, 19:09

joohny scrie:Scuze Proapis,am gresit eu cu intrebarea.

Reformuleaza sau da link-ul cu pricina :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 24 Oct 2013, 19:16

Proapis,intrebarea a fost pusa de d-tra in data de 14.oct.2013 ora 23.01.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2013, 19:52

joohny scrie:Proapis,intrebarea a fost pusa de d-tra in data de 14.oct.2013 ora 23.01.Sanatate.

E vba despre un furtisag violent ce poate duce la anihilarea colonie de care nu se poate scapa cu una cu doua
viewtopic.php?f=11&t=3290&start=592#p152562
proapis13

Mesajde joohny » 24 Oct 2013, 20:01

Va multumesc pt. raspuns.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2013, 20:27

Daca de practica datul ramelor la lins pe o perioada scurta de timp,numai cat sa nu inceapa
sa roada ramele in cautarea pasturii care le innebuneste simturile totul e OK
Odata ramele date la curatat exista minime sanse ca ramele sa mai fie atacate de catre ...
.https://www.google.ro/search?q=molia+ce ... d=0CG8QsAQ
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa depozitam ramele cat mai bine;de preferinta in locuri bine aerisite racoroase si cu curenti de aer rece
proapis13

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2013, 21:42

De ceva timp ma confrunt cu situatia din foto de mai jos doar la un singur stup ce nu a fost tratat deloc in ultimii 3 ani
Zilnis imi scot pe scindurica de zbor 2-3 albine scofilcite ca cea din foto
Ce este de facut??...Vorbesc serios,e pe bune iar cu situatia asta pun pariu ca mai sunt cativa colegi
care nu stiu cum sa iasa din impas dar din mindrie nici nu intreaba

PS Sunt curios cati dintre voi aveti asa ceva...cei ce nu aveti sa stiti ca am la oferta si trimit prin curierat :lol:
Fişiere ataşate
albina bolnava.jpg
proapis13

Mesajde Closcutz » 24 Oct 2013, 21:47

Albina aptera a fost hacuita in celula de Varroa. Trist dar asta e...In coconul ei de vis sa fie torturata de bestiile paduchioase. A fost puiet la efectuarea tratamentului deaia se spune ca cel mai eficient este in lipsa puietului.
Closcutz

Mesajde Florin Dobre » 24 Oct 2013, 21:53

As sacrifica puietul care mai este capacit(l-as descapaci) si as face 2-3 tratamente cu varachet la 3-4 zile.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 25 Oct 2013, 07:23

gica.mosu scrie:
Mircea_63 scrie:Mosule, vezi ca te duci la Felix si risti sa ramai fara carnet, apoi esti rasplatit cu statul langa baba dumitale toata ziua. :lol:

Hai sa te ajut si eu sa nu pierzi carnetul:
-mai opresti la semnul agentului de circulatie
-la semafor cand se aprinde becul de sus.
Eu mai opresc cand imi face semn masina ca nu mai are benzina. :roll:

Multumesc....dar cu asa ajutor sigur devin pieton !!!!Sa va dau eu o minaaaa....E vorba de un punct de trecereeee -CAREEEE ???
Am pus ac intrbare la multi inclusiv instuctori sc de soferi siii-pauza!!!!Mirceooo mai ai o variantaaa-suna un prieten :lol:

La 1-stop, sf andrei,vama-douane!!!
LA 2-Au preotii harul pt ca au p....i cu carul iar ceilalti cu...autocarul :lol: O....GLUMA!!!!!
P.S-Mircea sa-ti traiasca prieteniii(A.I)....daaaaa "carnetul de U.T.C-ist" mi l-a luat pe hol la facultateee :lol: ...Permisul...In-38 de ani doar o amenda cu"MOBRA"..PT -oprire,iar cu masina doar un radar la mine in zona ...Bietii buni!!!!! Si inca ceva.... am luat sala cu 26 p si orasul din prima fara "S...A"!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 25 Oct 2013, 08:27

Florin Dobre scrie:As sacrifica puietul care mai este capacit(l-as descapaci) si as face 2-3 tratamente cu varachet la 3-4 zile.

De ce sa le deranjez cind ies mai ieftin daca scot albinele ,,handicapatele'' afara???
De ce tratament cu VF la 3-4 zile si nu la 7 zile si de ce NUMAI VF ???
proapis13

Mesajde ovidiu_78 » 25 Oct 2013, 08:41

dc nu a fost tratat deloc in ultiii 3 ani?!?ceva experiment?!?
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 09:07

proapis13 scrie:De ce sa le deranjez cind ies mai ieftin daca scot albinele ,,handicapatele'' afara???
De ce tratament cu VF la 3-4 zile si nu la 7 zile si de ce NUMAI VF ???

Ca sa fiu sigur ca toti acarienii sunt liberi pe faguri. Ca scot sau nu albinele afectate nu ma ajuta sa scap de paduchii din celule.

Asta e o colonie super infestata daca s-a ajuns in stadiul de albine malformate.
Tratamentul la 7 zile are in vedere surprinderea cat mai multor paduchi in functie de cum eclozioneaza puietul din celule, respectiv varroa aflati acolo.
A face tratament la 7 zile presupune 14 zile.
As concentra tratamentul pe 6-8 zile(3 fumuri) ca sa am cat mai putina populatie afectata.
In loc de 14 zile in care paduchii ar mai face inca ravagii, as reduce la jumatate ultimele lor zile de trai pe vatrai.

As folosi VF pentru ca asta imi pare eficient si la indemana acum.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 25 Oct 2013, 19:33

ovidiu_78 scrie:dc nu a fost tratat deloc in ultiii 3 ani?!?ceva experiment?!?

Persoana de la care l-am luat in ultimii 3 ani a fost student la Seminarul Teologic Craiova
Va dati seama ca nu a avut timp iar ai lui au decis sa nu-i faca tratament si astfel v-a pieri singur
Mi-a marturisit intr-o zi ca are remuscari din cauza asta si vrea sa-l vinda
Primul si cel mai tare motiv bunica lui a facut soc anafilactic de 2 ori in ultimii 2 ani
Asa ca intr-o zi i-am dat banii ceruti si l-am luat;e la al doilea antishok cu taktic
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR