Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: sfaturi pentru unificare

Mesajde balu » 06 Oct 2011, 17:44

Eu ,gasit un stup cu botci de salvare, de fapt matca tinara prinsa in ghem, botcile roase,pe la inceputul lui septembrie, zic ia sa mai iau din albina, sa intaresc un roi, iau 10 rame cu albina, pun 3 foi de ziar peste roi , dau ceapa si sus si jos , cartea zice sa intepi cu un cui , eu am uitat, si am luat un bat, si de sus printre rame am intepat ziarul,cred ca au fost gaurile prea mari, ca a doua zi sa vezi ce razboi, si cite victime, am luat o plasa am pus-o intre corpuri , tinut 24 ore asa, dat si sus si jos miere in punga, unificat din nou ,iar cu ziarul, iar victime etc, ... alta data, luat rama cu albina , pusa linga alta rama cu albina unde vrei sa unifici, fara nici-o pregatire, nici-o problema, cred ca n-am vazut 10 albine moarte, depinde de multe..., matca este omorita mai repede de hoate, de tine, sau alte cauze, decit de albinele unificate
balu

Mesajde gabi bee » 09 Oct 2011, 19:14

ieri am facut unificarea de care am vorbit mai inainte ! am prins matca batrana cu doua albine intr-un bigudiu si am bagat-o lipita de o rama cu miere,dupa diafragma unui stup populat. m-am uitat mai tarziu si era pe bigudiu o mare adunatura de albine foarte agitate .revenind la unire , dupa 30 de minute am dat cateva pufuri cu tuica simpla si apoi am ridicat diafragma ce despartea roii , am pus podisorul , capacul si gata ! saptamana viitoare fac un control si sper sa gasesc matca cu bine . :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde gabi bee » 15 Oct 2011, 21:50

a venit ziua sa verific ce a iesit din prima mea unificare . unificarea a reusit , matca tanara am gasit-o teafara si apicultorul este f multumit [adica eu] . metoda am expus-o mai sus si o voi utiliza si pe viitor ,mai ales in cazul roilor ! o singura problema este in toata treaba asta si anume , am ramas cu o matca batrana pe care o tin intr-un bigudiu lipit de o rama cu miere si nu stiu ce sa fac cu ea . mi-e mila s-o omor ! numai bine ! ;)
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 21:54

ai vazut pozele pe care le-am facut la alt stupar ??? le-am pus pe pagina personala !!! unificare cu ziarul !!! eu inca nu am facut asa ceva inca !!!
ca sa vezi !!! albinelor le place SUDOKU !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviu1965 » 15 Oct 2011, 21:55

Gabi , ma bucur ptr. reusitele tale
Cu putin zambet, .... aia batrana ... bag-o pat langa tine si da-i drumul....
liviu1965

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 21:58

gabi bee scrie:a venit ziua sa verific ce a iesit din prima mea unificare . unificarea a reusit , matca tanara am gasit-o teafara si apicultorul este f multumit [adica eu] . metoda am expus-o mai sus si o voi utiliza si pe viitor ,mai ales in cazul roilor ! o singura problema este in toata treaba asta si anume , am ramas cu o matca batrana pe care o tin intr-un bigudiu lipit de o rama cu miere si nu stiu ce sa fac cu ea . mi-e mila s-o omor ! numai bine ! ;)

la pomi cea mai mare durere a incepatorului este SA TAIE !!!
la noi , apicultorii incepatori , mila ne caracterizeaza !!! ne este greu sa omoram matcile !!! trebuie sa ne obisnuim si cu asta !!!
prinde-o in mana , inchide ochii si zdrobeste-o !!!
a doua oara va fi mai usor !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 15 Oct 2011, 22:32

niciodata n-o sa omor o matca cu mana mea !nu tai pasari, nu tai animale , nu omor insecte sau vietati nevinovate ,asta sunt ,ce sa fac ! prefer sa o arunc pe undeva sa isi dea sfarsitul singura ! asta e ! ;)
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 22:36

cineva imi spunea odata ca , virgula , cu mila nu mananci !!!
daca ai de taiat un porc , ce faci ??? platesti pe cineva ???
ce fericit as fi acum daca as avea atatia stupi cati porci am injunghiat !!!
am taiat si miei , si iezi !!!
cu iezii este putin mai greu , pentru ca plang ca niste copii !!!
DAR CINEVA TREBUIE SA FACA SI LUCRURILE ASTEA !!! NU PUTEM TOTI !!! ASTA ESTE !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 15 Oct 2011, 23:03

lucian , nu numai ca nu tai pasari si animale dar nici macar nu ma uit cand sunt sacrificate ! viata [oricui ai apartine ] trebuie protejata , atat cat se poate si cum poate fiecare . de mancat, mananc dar las pe altii sa taie ! nu pot sa fac asa ceva , constructia mea interioara nu imi permite . eu ma mir cum tu poti sa faci asa ceva si in acelasi timp sa fii si un bun credincios , asa cum reiese din semnatura ta si din pozele cu manastirile si bisericile vizitate ! :?:
gabi bee

Mesajde paul » 15 Oct 2011, 23:22

gabi bee scrie:lucian , nu numai ca nu tai pasari si animale dar nici macar nu ma uit cand sunt sacrificate ! viata [oricui ai apartine ] trebuie protejata , atat cat se poate si cum poate fiecare . de mancat, mananc dar las pe altii sa taie ! nu pot sa fac asa ceva , constructia mea interioara nu imi permite . eu ma mir cum tu poti sa faci asa ceva si in acelasi timp sa fii si un bun credincios , asa cum reiese din semnatura ta si din pozele cu manastirile si bisericile vizitate ! :?:

Salut Gabi si scuze ca ma bag !A fi sau a nu fi un bun credincios ,nu are legatura cu sacrificiul animalelor .Sacrificiul ritualic s-a practicat la toate religiile si in toate timpurile .Marii preoti savarseau ei insisi acest ritual .Inger din cer a indemnat la aceasta cand l-a sfatuit pe Moise ,inainte de fuga din Egipt ,sa jertfeasca la fiecare casa unde locuiau evreii cate un miel si cu sangele lui sa stropeasca usorii usii de la intrare pt. ca atunci cand ingerul mortii se va abate asupra intai nascutilor egiptenilor ,sa evite prin aceasta sa se pogoare si asupra intai nascutilor evreilor .Acest obicei a fost si pe timpul Mantuitorului ,care nu l-a combatut cu nimic ,asa cum a facut cu alte obiceiuri ale evreilor (vezi lucrul in ziua de Sabat ).
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde balasbebe » 16 Oct 2011, 08:28

gabi bee scrie:niciodata n-o sa omor o matca cu mana mea !nu tai pasari, nu tai animale , nu omor insecte sau vietati nevinovate ,asta sunt ,ce sa fac ! prefer sa o arunc pe undeva sa isi dea sfarsitul singura ! asta e ! ;)

Mai bine sa omori o matca decat un stup. Ma refer la 2-3 rame cu albine, cu mancare putina. Incearca si vei reusi.
balasbebe

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Oct 2011, 08:37

esti simpatic , Gabi !!! daca nu ar fi altineva sa-ti taie animalele pe care banuiesc ca le consumi , ar trebui sa fi aproape un vegetarian convins !!! aproape pentru ca poti sa fi ovo-lacto-vegetarian fara sa omori nimic !!! esti un baiat finut si milos , probabil de aceea nu poti sa omori animale !!!
nu la toata lumea ii place sa faca asa ceva !!! nu-ti fa probleme !!! daca ai vreun porc si nu are cine sa ti-l taie , daca am timp vin eu sa ti-l briscalesc !!!
felii il fac !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2011, 08:53

balasbebe scrie:Mai bine sa omori o matca decat un stup. Ma refer la 2-3 rame cu albine, cu mancare putina. Incearca si vei reusi.

Off topic
Nea Balasbebe,pui te rog cand ai timp o foto cu lisa matale
la topicul cu lisele??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 16 Oct 2011, 10:43

ves.lucian.zabrani scrie:esti simpatic , Gabi !!! daca nu ar fi altineva sa-ti taie animalele pe care banuiesc ca le consumi , ar trebui sa fi aproape un vegetarian convins !!! aproape pentru ca poti sa fi ovo-lacto-vegetarian fara sa omori nimic !!! esti un baiat finut si milos , probabil de aceea nu poti sa omori animale !!!
nu la toata lumea ii place sa faca asa ceva !!! nu-ti fa probleme !!! daca ai vreun porc si nu are cine sa ti-l taie , daca am timp vin eu sa ti-l briscalesc !!!
felii il fac !!!

criminalule ! :lol: .vrei sa-mi omori si porcul din cotet ! :twisted:.
gabi bee

Mesajde bonzo » 16 Oct 2011, 11:29

Propun sa se schimbe numele topicului in "Sfaturi pentru sacrificare" :lol:
Lasand gluma la o parte nici eu nu tai pasari si animale si nu stiu ce voi face cand voi fi pus in situatia de a omora o matca.
Gabi, eu te inteleg.
bonzo

Mesajde paul » 16 Oct 2011, 12:09

Se spune ca ,orice sfarsit este ...un nou inceput !Precizez ca ,pana in momentul de fata nu am fost pus in situatia de a trimite o matca in paradisul matcilor .Cred ca ar fi mult mai usor pentru constiinta daca ne propunem sa facem din matca ucisa ...feromon de atragere a roiurilor .Deci ,un sacrificiu pentru ...o noua renastere ...si mai puternica ...sau mai lumeste spus ... "nimic nu se pierde ci totul se transforma !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR