Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde peterneamt » 05 Ian 2014, 00:24

Adică halesc mult......că mişună. :lol:
peterneamt

Mesajde gica.mosu » 05 Ian 2014, 00:31

peterneamt scrie:Adică halesc mult......că mişună. :lol:

Peter, si la mini o facut zbor(sporadic)....mai bini asa decit ....puiet :mrgreen: ,,,Se anuta si ceva cu + pesti 10*,N-ar strica si un pic di"c..a"...La mini mai mult ceata in fiecari za'..SPOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 05 Ian 2014, 00:38

Multam mr. Peter! :D
Mosuli, la mine-i ceata doar de cobor dealul...raul Arges si raul Doamnei. Sunt ca dincolo de nori.;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 05 Ian 2014, 00:45

Dragii mei sa intelec ca : " tot banatu-i fruncea " este adevarata ?? :lol: :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde doru c. » 05 Ian 2014, 12:10

duma scrie:Dragii mei sa intelec ca : " tot banatu-i fruncea " este adevarata ?? :lol: :lol:

DA!!....dar OLTENII sunt "mintea"... :D :D
SPOR!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde alexx » 05 Ian 2014, 12:32

duma scrie:Dragii mei sa intelec ca : " tot banatu-i fruncea " este adevarata ?? :lol: :lol:

duma cum e cu puietul a aparut sau mai asteapta temperaturi de primavara...ahh stai ca acolo e primavara de doua saptamani :D
alexx

Mesajde duma » 05 Ian 2014, 14:44

alexx scrie:

duma cum e cu puietul a aparut sau mai asteapta temperaturi de primavara...ahh stai ca acolo e primavara de doua saptamani :D

Alexx ! Dupa cate stiu din vasta mea cultura in apicultura ....duc o iarna usoara si cumpatata , 2-4 zile in ghem 1 la zbor usor . Probabil ca va inepe mai repede ca la altiti ( DJ , BC , CJ ) . Sa fie intr-un ceas bun pentru toti si sa nu dea de prin 15 - 20 ianuare una sa tina pana in aprilie !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 14 Ian 2014, 19:04

Salutare !
Cine a folosit gratie haneman plastic nicot si ce poate sa imi spuna despre ea . Ca si pret am gasit cu 9 ron fata de cea de metal care este cu 17 ron . Aici ma refer la dimensiunile pentru interior la stupul de 10 rame .
duma

Mesajde jenica67 » 14 Ian 2014, 22:56

Duma, eu luat anul trecut, ceva asemanator dar de culoare verde de la targ din Ghiroda si am dat pe ele mai putin cred ca 7 lei. Am luat si metalice, parca la 15 lei, dar pentru stup de 12 rame, de la niste cetateni veniti din Ungaria. Asa ca ai rabdare pana la targ in martie.
jenica67

Mesajde duma » 15 Ian 2014, 01:16

jenica67 scrie:Duma, eu luat anul trecut, ceva asemanator dar de culoare verde de la targ din Ghiroda si am dat pe ele mai putin cred ca 7 lei. Am luat si metalice, parca la 15 lei, dar pentru stup de 12 rame, de la niste cetateni veniti din Ungaria. Asa ca ai rabdare pana la targ in martie.

Salutare !
Astept targul de la Giroda ca si copii vacanta mare. Acum vreau sa incep sa imi fac necesarul din timp si cand vine vremea sa stiu ce este cel mai bun pentru "ale mele " , nu vreau sa patesc ca si anul trecut sa nu stiu ce sa iau si sa iau la intamplare dupa care sa le tin pe raft .
duma

Mesajde eugendragomir » 17 Ian 2014, 16:55

Salutare,

As avea si eu o intrebare la capitoul asta:

Am 4 roi facuti de anul trecut de un apicultor in varsta, si care au intrat la iernat pe 6-8 rame (cu doi iernez intrun orizontal), intentionez sa ii inmultesc cat pot de mult anul asta (nu ma intereseaza mierea pentru mine), cum sa procedez ca sa fie cel mai bine, cand si in ce fel sa obtin matcile, pentru ca nu vreau sa le cumpar si de la apicultorul de la care ii am...nu as vrea...el face matci din botci de roire...?!?

Am stupii in Izvorani, Ilfov!

As mai mentiona ca stupii vor merge ca cules de rapita, salcam, tei (este in zona) si floarea soarelui cu stupii apicultorului de la care ii am ...(are vre o 160 de familii)!
Mai intereseaza in special cum sa fac cea mai buna generatie de matci pentru ei, si cand anume!

Multumesc anticipat si astept cu interes raspunsuri clare si concrete dela cei care cred ca ma pot sfatui!
Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va duce la nivelul lui si te va bate cu experienta sa!
eugendragomir

Mesajde proapis13 » 17 Ian 2014, 17:05

eugendragomir scrie:As mai mentiona ca stupii vor merge ca cules de rapita, salcam, tei (este in zona) si floarea soarelui cu stupii apicultorului de la care ii am ...(are vre o 160 de familii)!

Raspunsurile le gasesti in fraza de mai sus :!:
Eu cind am inceput apicultura asi fi dorit sa am un asemenea mentor si sa ma mai si ia cu el in PASTORAL
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde eugendragomir » 17 Ian 2014, 17:10

Stiu...faza e ca nu pot merge in pastoral cu el...si sincer mi-as fi dorit.... Incerc sa prind cat pot de la el....si de'aia vreau sa gasesc o alta metoda sa vad care e mai buna...stiu ca se spune ca matcile de roire sunt cele mai bune...dar ma gandesc daca poate cuma eliminata tendinta lor de roire si sa beneficiezi doar de aspectul de matca "buna"!
Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va duce la nivelul lui si te va bate cu experienta sa!
eugendragomir

Mesajde un OM » 17 Ian 2014, 17:14

Pentru un an, doi ai putea merge pe matcile de roire. Sunt destul de bune in scopul maririi nr. de stupi.
Ai varianta "Anunturi apicole" pentru a cumpara matci cu oarece pedigri, sau poti face un pas avansat la transvazare.
un OM

Mesajde alexx » 19 Ian 2014, 21:35

Cum putem sti daca exista puiet in stupi fara sa deschidem??
alexx

Mesajde liviutzbogos » 19 Ian 2014, 21:38

alexx scrie:Cum putem sti daca exista puiet in stupi fara sa deschidem??

O idee ar fi ca albinele aduc polen...dar asta nu inseamna 100% ca au puiet.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR