Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde nae » 01 Feb 2014, 20:15

BogdanU scrie:Seara buna !
In momentul de fata, coloniile din batatura mea au fiecare cate o turta de apifonda sus pe rame din care sigur consuma.
Data fiind aceasta situatie, turta unde se duce ?
- in consum imediat pentru asigurarea tuturor celor necesare familiei ;
- o parte este consumata direct si alta este stocata in faguri in interiorul ghemului;
- este stocata toata in faguri pentru a fi prelucrata si dupa aceea consumata.
Va multumesc !

Buna dilema !
1-daca-i invertita (folosesti termenul de turta ) o cara in cuib si-o consuma _ aici sunt cateva variabile .
2- daca-i apifonda , nu-i invertita = glucoza , o cara + o inverteste = uzura+ pt producerea caldurii are nevoie si de grasime _ apifonda n-are = ia din corpul gras (vitelogenin- sa se bucure si doc. scriitori de randuri :lol: ), ... , = nu-i BUNA ___ dar , din practica , o ''IA'' mai repede decat rapita / serbet/ dulcofruct/.../ = unde gresesc ?, ce stie albina si eu NU ?
MORALA ?
Turta, in Dec-Ian ,nu stimuleaza NIMIC (nu sunt DOCTOR si pot spune prostii ), poate salva o MORTACIUNE = ATAT .
nae

Mesajde proapis13 » 01 Feb 2014, 21:06

Vad ca de ceva timp de cand a aparut pe piata un produs ce se numeste Turta invertita acest termen s-a impamantenit
Intreb acum in calitate de incepator,asta referindu-ma la vechimea mea in apicultura; exista asa ceva si daca DA cum e posibil....?????... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 01 Feb 2014, 21:31

proapis13 scrie:Turta invertita... exista asa ceva si daca DA cum e posibil....?????... :?

''sarpe'' :lol:
Nu vrea muschiul meu sa ma ''prinzi'' ..., turta invertita e ''placa candi '' pe care o faci matale (reteta lu' nea Gica = 5/1 ) sau serbetul - invertit + HMF din dotare = e bine ? :?
UPS !, te referi la Apifonda /Dulcofruct ?, aste sunt purtatoare de TVA = SUNT legale - INVERTITE :lol:
nae

Mesajde BogdanU » 01 Feb 2014, 22:10

Eu am pus intrebarea pentru a obtine un raspuns la alta intrebare si anume :

Ce perioada de timp trebuie sa treaca de la o administrare la alta a turtei (de apifonda de ex.) ?

Deci ?!? :?:
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde nae » 01 Feb 2014, 22:14

Ai pus turta .
Se termina =pui alta .
Se termina = pui alta .
Se termina si temperatura nocturna e + pui sirop ; se termina pui sirop , ..., ai cantar + = opresti sirop .
nae

Mesajde BogdanU » 01 Feb 2014, 22:58

Mda, intelesei, multumesc frumos!
BogdanU

Mesajde Bambucha » 01 Feb 2014, 23:03

:lol: :lol: eh, se aude prin targ ca Dulcofruct combate si varroa. Deci e foarte bun! :D
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde BogdanU » 01 Feb 2014, 23:07

Bambucha scrie::lol: :lol: eh, se aude prin targ ca Dulcofruct combate si varroa. Deci e foarte bun! :D

Aaaaa ... daa ? :o si cum o face asta oare ?
Se imbiba albina cu fructe dulci si varroa prefera sarea :lol: :lol: !
BogdanU

Mesajde BogdanU » 01 Feb 2014, 23:09

Acum pe bune, nu l-am incercat, tot ce e posibil. Ca in ziua de aaazi ... :?
BogdanU

Mesajde liviutzbogos » 01 Feb 2014, 23:19

Bambucha scrie::lol: :lol: eh, se aude prin targ ca Dulcofruct combate si varroa. Deci e foarte bun! :D

Cica combate si cancerul... Parerea mea, tot ce e in ziua de azi in comertul alimentar, nu doar in domeniul apicol, e boala curata cu efect in timp... daca nici pita nu mai e ce-a fost...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 01 Feb 2014, 23:24

Eu am folosit un singur bidon de 5 L constrans de situatie si pot spune ca la tras mai epede decat siropul meu .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 01 Feb 2014, 23:27

duma scrie:Eu am folosit un singur bidon de 5 L constrans de situatie si pot spune ca la tras mai epede decat siropul meu .

Duma, zicea cineva odata ca a scos albinele din iarna cu dropsuri (bomboane). Nu e vorba ca nu il trage, ele saracele trag tot ce e dulce, dovada sta mierea mov si verde de pe net, de la deseurile M&Ms. Treaba e ca nu sunt ele sanatoase in sine, siroapele astea. Una scrie pe prospect, alta contine produsul. Sfant e siropul ori turta ce-o faci tu cu mana ta. Pai nici foitele nu-s 100% ceara, atunci...despre ce vorbim?
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde nae » 01 Feb 2014, 23:33

BogdanU scrie:Aaaaa ... daa ? :o si cum o face asta oare ?

Informatia nu are legatura cu varroa ci cu vanzarea ;o albina hranita bine -voinica- se apara mai bine impotriva bolilor si pradatorilor :D ..., e ca pretul 0.99 - platesti tot un leu dar ai impresia ca ai luat mai ieftin :lol:
Mor datorita placebo :lol:
nae

Mesajde BogdanU » 01 Feb 2014, 23:37

Sau poate ca, cu cat e albina aia mai grasa si bengoasa cu atat si paduchele o boiereste mai bine in carca ei ... sau poate nu !?! :D
BogdanU

Mesajde duma » 01 Feb 2014, 23:58

liviutzbogos scrie:
duma scrie:Eu am folosit un singur bidon de 5 L constrans de situatie si pot spune ca la tras mai epede decat siropul meu .

Duma, zicea cineva odata ca a scos albinele din iarna cu dropsuri (bomboane). Nu e vorba ca nu il trage, ele saracele trag tot ce e dulce, dovada sta mierea mov si verde de pe net, de la deseurile M&Ms. Treaba e ca nu sunt ele sanatoase in sine, siroapele astea. Una scrie pe prospect, alta contine produsul. Sfant e siropul ori turta ce-o faci tu cu mana ta. Pai nici foitele nu-s 100% ceara, atunci...despre ce vorbim?

Liviu in vremea toamnei am folosit inainte de ami da reteta de sirop , eu imi permit sa fac sirop si turte dar cei cu 150-200 cam greu . Cum am incercat '' dulcofructul '' ca si turte voi incerca si Apiluk-ul .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde pin » 02 Feb 2014, 18:24

nae scrie: ..., e ca pretul 0.99 - platesti tot un leu dar ai impresia ca ai luat mai ieftin :lol:
Mor datorita placebo :lol:

Din experienta proprie: am luat un an de zile placebo fara sa stiu si ma simt foarte bine. Eu chiar traiesc datorita placebo. Punem prea mare accent pe medicamente. De fapt creierul e cel care comanda organismul si-i spune sa se vindece. Restul e marketing.
pin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR