Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Am cumparat albinele... acum ce fac?

Mesajde antal_bee » 12 Mar 2011, 22:53

Salutare! Dupa ce i-au albinele as vrea sa stiu care ar fi primul lucru pe care trebuie sa-l fac? binenteles in functie de perioada in care ii cumpar. :)
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Re: Am cumparat albinele... acum ce fac?

Mesajde alt stupar » 13 Mar 2011, 11:03

Sa storci mierea :D
glumesc, binenteles... sa bagi stimulare la greu daca le iei acum, in primavara!
Si incearca sa mai citesti cate ceva pe aici:
http://stuparitul.com/
merita!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde antal_bee » 13 Mar 2011, 11:53

Am Deschis acest topic pt o seama de apicultori, adica pt apicultorii din intamplare. Cati dintre noi nu s-au intalnit cu cate un roi in timpul unei plimbari in natura? cunostinte despre apicultura...pauza, cei care au fost mai indrazneti s-au servit l-au dus acasa si iarasi...pauza. Se mai intampla sa primesti cate un stup ori sa ramai cu o stupina mostenire ori cine stie prin ce metode sa ai parte de albine dar sa nu sti ce sa le faci prima si prima data. :D :D :D
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde MyBees » 13 Mar 2011, 21:26

Tragi aer in piept.

Cred ca ar fi mai bine sa asteptam pana vine cineva cu o intrebare reala. Asa putem anticipa tot felul de bazaconii si umplem forumul in trei zile :D
Daca cineva va avea problema asta, DACA, oricum va deschide un alt topic... tii un pariu?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde jenica67 » 13 Mar 2011, 23:51

Citeste ce trebuie facut la albine in fiecare luna si faci in functie de timpul, in care i-ai luat. Cine crezi ca iti descrie, in functie de cand le iei ipotetic, ce sa faci ? In primul rand e cald acum afara cateva zile, dute si ia-le acasa. Dar daca le iei daca nu ma insel, de la un vecin, care parca povesteai ca sta langa tine, ai o problema, intai trebuie duse undeva, la peste 3 km. ;) :)
jenica67

Mesajde antal_bee » 14 Mar 2011, 11:46

NU le i-au de la vecini asa ca nu voi avea probleme cu orientarea lor. Trebuie sa anunt la primarie ca posed albine? Si veterinarul? :?:
antal_bee

Mesajde proapis13 » 15 Mar 2011, 08:23

Da trebuie sa le declari la primarie iar la amplasarea stupinei
trebuie sa tzii cont de reglementarile legii 131/2010 pentru
a nu avea litigii cu vecinii shi autoritatzile ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde antal_bee » 15 Mar 2011, 12:34

in principiu stiu legea e destul de clara si transparenta. sper sa nu am probleme cu vecinii. multumesc pt. informatie.
antal_bee

Mesajde antal_bee » 13 Iun 2011, 00:25

Ok. De curand am cumparat si eu 2 roiuri. Si pt astea trebuie sa merg la primarie? :roll:
Albinele sunt ale mele dar vatra nu-i a mea si nici domiciliul meu nu e acolo !!!!!!! Daca stie cineva ceva...oricum dau o fuga pana la primarie. 8-)
antal_bee

Mesajde dorindafi » 13 Iun 2011, 19:33

antal_ stai linishtit. la primarie te potzi duce oricand dar lasa stupii in pace
dorindafi

Mesajde Yojen » 14 Iun 2011, 13:39

la primarie obligatoriu daca mergi in pastoral, daca nu anunti cand ai timp ca ai albine. Grija sa pastrezi insa distanta minima de 5 m intre locul unde ai amplasat stupii si drumurile publice sau anexe gospodaresti ale vecinilor. in rest toate cele bune.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde adycnst » 14 Iun 2011, 20:31

antal, daca nu se stropesc culturile pe la tine, daca nu vrei sa accesezi diverse fonduri...chiar nu are sens sa te incurci cu primaria!!!
adycnst

Mesajde dorindafi » 14 Iun 2011, 21:07

adycnst scrie:antal, daca nu se stropesc culturile pe la tine, daca nu vrei sa accesezi diverse fonduri...chiar nu are sens sa te incurci cu primaria!!!

:mrgreen: shi ca o complectare fatza de ce a spus colegul=declarandui la primarie fara a avea un folos e posibil sa nu mai beneficiezi de alte drepturi [ in cazul in care le ai ] , adica cine are mai mult de 15 fam. de albine este socotit ca venit
dorindafi

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR