Deci cand cumperi - alegi - din cei care ti recomanda mai puternici , asta vezi tu mai exact la urdinis sa fie multa albina in circulatia urdinisului care intra - iese : ideal ar fi sa ai matca 2014 , dar cum nici nu prea stii tare ma tem ca te-a tepuii unu . Multi ce fac , la fam 7-8 rame mai baga 2 rame mai golute de pe la altii de aia tu te uiti sa fie albina sa curga de pe rame , , sa nu vezi puietu prea bine,nu te lua numa dupa numarul de rame cum zic uni 10 rame 6-7 puiet .Si cand cumperi incearaca sa iei de pe la apicultori de varsta medie nu babalaci , ca multi nu trateaza, sunt zgarcani , numa ar stoarce miere da nu ar cheltui pe stimulente si tratamente si au numa matci roitoare ...(e o parere - STOP - nu sariti !).Sa fie ordine in stupina , rame medii nu albe nici negre de TOHANII

albinele cand ridici podisoru , si cand desparti ramele,sa fie linistite , e greu ca incepator sa ai rele, sa vezi oua de 1 zi si matca sa nu fie rahitica sa fie oleaca obeza ca mine

... Tine mult si de cum le-a pastorit stuparu .
Daca te prinde microbu ... esti pe val in sus cu ele , zau , de nu ... am avut cateva ocazii sa ma gandesc ca le-as lichida dar am trecut peste . E greu , da musai mentor , fa drumuri cu masina si unde vezi stupina meri cu nerusinare " Salut eu sunt , vreau sa fiu si sa invat " una e youtube alta e prima rama in maini ...fascinant!
De nu-I avea de unde cumpara hai intr-un weekend pan la mine la Sighet si iti fac 2 familii de-ti dau pe dinafara pana acasa
PS : Nu mai umbla dupa informatii usoare , citeste minim 1 carte de apicultura cap - coada sa intelegi minimorum cu ce se papa apicultura asta, pe urma intrebari .Hai ca mai ai timp . Ia-ti ech. protectie pe cat consideri ca te vrei proteja,dalta ,afumator,perie, doua lazi ,ceva rame , sarma, faguri , un afumator si intra in hora...Sa ai macar o lada goala de rezerva sa faci un roi din ele sau sa culegi din pom de-ti scapa ...
Spor!
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...