Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

iesirea albinelor pt curatare[iarna]

Mesajde ioan badulescu » 27 Dec 2015, 15:55

astazi 27 Dec. 2015 , am 'ajutat' albinele sa iasa pt curatare [asa zic eu] ,cu doua oglinzi , care sa bata razele soarelui in stupi, deoarece, din cauza amplasamentului , sunt orientati catre nord -vest.[motive,vecini spatiul disponibil, etc.].
Dar, si cu putin aer cald de la un feon electric.
Am facut aceasta,deoarece, dupa calculele meteorologilor, in urmatorul interval de timp, [poate veni iarna ] nu ne mai intalnim cu zile de 14-15 grade in zona Bucurestiului.
Am facut si poze cu iesirea destul de mare a albinelor.[can voi invata sa le'pun' pe site , se vor vizualiza].
Sunt incepator din primavara,cand am participat la prinderea de trei roi , pe care i-i detin .[bineinteles ca am si platit pt ei ]
ioan badulescu

Re: iesirea albinelor pt curatare[iarna]

Mesajde nae » 27 Dec 2015, 18:30

In Bucuresti e iarna ?
nae

Mesajde DoarEu » 27 Dec 2015, 22:38

ioan badulescu scrie:astazi 27 Dec. 2015 , am 'ajutat' albinele sa iasa pt curatare [asa zic eu] ,cu doua oglinzi , care sa bata razele soarelui in stupi, deoarece, din cauza amplasamentului , sunt orientati catre nord -vest.[motive,vecini spatiul disponibil, etc.].
Dar, si cu putin aer cald de la un feon electric.
Am facut aceasta,deoarece, dupa calculele meteorologilor, in urmatorul interval de timp, [poate veni iarna ] nu ne mai intalnim cu zile de 14-15 grade in zona Bucurestiului.
Am facut si poze cu iesirea destul de mare a albinelor.[can voi invata sa le'pun' pe site , se vor vizualiza].
Sunt incepator din primavara,cand am participat la prinderea de trei roi , pe care i-i detin .[bineinteles ca am si platit pt ei ]

Daca nu a fost albina moarta pe jos(inghetata) atunci nu-i nici un bai.Totusi...incearca sa le schimbi amplasamentul...sa fie intr-un loc insorit..si n-ai treaba.Atunci doar le ridici capacele sa simta mai repede caldura de afara(fara sa iei si podisorul-daca ai)
Sa pui si niste paie ceva(sau cracute) daca pamantul din fata stupilor e ud sau-mai la iarna- o sa fie zapada.
Sauuu...stupii au fost in plin soare si ai incercat sa-i faci sa iasa la zbor mai repede :?: Daca da...atunci nu-i bine :!:
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde MIHAEE'E » 29 Dec 2015, 09:27

salut
cum sa folosesti feon electric ______ era mai usor cu un brener cu butelie :lol:
feonul eliberează un aer uscat = nociv
MIHAEE'E

Mesajde stefanmadalin » 29 Dec 2015, 15:04

Mai bine la parlea cu arzotorul, tot e vrremea lui.
stefanmadalin

Mesajde MIHAEE'E » 29 Dec 2015, 18:52

Daca nu ai umiditate in stup si ai si ceva papica si multa liniste ! Atunci de restu se ocupa ele ! Nu trebuie sa insisti sa le faci mai mult bine decat e nevoie !
MIHAEE'E

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR