Prima pagină TARGURI APICOLE SI INTALNIRI TARGURI SI EVENIMENTE APICOLE

Aceasta rubrica se vrea a fi un altfel de calendar apicol...adica unul scris de catre apicultori. Evenimente apicole, targuri de apicultura, simpozioane...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Targul Apicol CRAIOVA

Mesajde StupinaBIA » 27 Ian 2014, 20:09

Stupina BIA organizeaza impreuna cu Primaria Municipiului Craiova, Consiliul Judetean Dolj si Asociatia Apis Oltenia Craiova prima editie a Targului Apicol Craiova 2014; beneficiem in acest proiect de sprijinul firmei AGSIRA Craiova, Fabrica de Stupi Craiova si Cooperativa Euro Apis Oltenia, precum si a partenerilor media Radio Oltenia Craiova, KissFM Craiova, Radio Horion Craiova, Digi 24 Craiova, TVR Craiova si GDS.

In ultimii ani se observa la nivelul judetului Dolj, tendinta valabila la nivelul intregii tari, o crestere semnificativa a numarului apicultorilor, tineri in special, si a numarului familiilor de albine, un rol determinant in acest sens avandu-l sustinerea financiara a domeniului apicol prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, precum si fonduri publice de ajutorare alocate prin programul national apicol.

Asadar, luand in calcul si faptul ca la momentul actual judetul Dolj (ca intreaga Oltenie, dealtfel) reprezinta o zona cu potential apicol ridicat, ocupand locuri onorabile in clasamentul national (conform ultimului recensamant INS din anul 2010, la nivelul judetului existau 1.277 exploatatii apicole cu un efectiv de 39.522 familii de albine), apreciem necesitatea si oportunitatea organizarii unui targ apicol la Craiova, eveniment care sa se desfasoare anual si care sa devina in viitorul apropiat un reper national si, de ce nu, international recunoscut ca atare de catre comunitatea apicola si publicul larg.

Evenimentul se va desfasura pe parcursul a doua zile, in week-end, 8-9 Februarie 2014, locatia fiind noul Centru Multifunctional Craiova situat in zona Romanesti, inaugurat la sfarsitul anului 2013 (fiind comparabil ca marime si dotari cu Romexpo), dupa urmatorul proiect de program:

8 Februarie 2014
- Incepand cu ora 06,00 se permite accesul in zona de expunere pentru amenajarea standurilor (la cerere, acest lucru se poate realiza incepand din seara precedenta);
- 09,00 – 18,00 – Expozitie cu vanzare de utilaje si echipamente apicole, stupi/rame si faguri artificiali, produse apicole, apiterapeutice si apicosmetice
- 10,00 – 11,00 – Deschiderea oficiala a targului (Centrul Multifunctional Craiova)
- 11,00 – 14,00 – Sesiuni de comunicari si dezbateri (Centrul Multifunctional Craiova)
- 19,00 – Cina festiva (Hotel ”Green House” Craiova)

9 Februarie 2014
- 09,00 – 18,00 – Expozitie cu vanzare de utilaje si echipamente apicole, stupi/rame si faguri artificiali, produse apicole, apiterapeutice si apicosmetice

Detalii pe http://www.e-mierealbine.ro ; persoana de contact: Costi Bodescu, tel. 0744699789, contact@e-mierealbine.ro.

Film de prezentare: http://www.youtube.com/watch?v=trmwQmdKQQ0

Starea vremii Craiova, 8-9 Februarie 2014 - Targul Apicol

Datorita ultimelor evolutii a vremii in tara noastra, cu precadere in zona de sud-est a tarii, raspunzand semnalelor primite de la expozanti si potentiali expozanti in legatura cu acest aspect, va comunicam faptul ca nu sunt motive de ingrijorare privind accesul si desfasurarea in bune conditii a primei editii a Targului Apicol Craiova 2014, din urmatoarele considerente:
- in zona Olteniei nu s-au manifestat si nici nu sunt preconizate fenomene meteo extreme (caderi mari de zapada, viscol, etc.)
- toate drumurile din zona Olteniei sunt in stare buna, practicabile
- conform celui mai important si de incredere site international de prognoza meteo (http://www.AccuWeather.com), atat in saptamana anterioara cat si in zilele de desfasurare a evenimentului, este preconizata vreme buna, chiar cu soare si temperaturi pozitive (vezi aici: http://www.accuweather.com/ro/ro/craiov ... 2F1%2F2014)
- mai mult, chiar si in cazul unor evolutii negative a vremii, acestea sunt contracarate de faptul ca standurilor expozitionale sunt amplasate in interiorul pavilionului Centrului Multifunctional Craiova (mai putin cei care doresc sa expuna si sa vanda din masini, in exterior).

Asadar, consideram ca sunt create toate premisele unei prime editii reusite din toate punctele de vedere a Targului Apicol Craiova 2014.

Va asteptam cu drag!
Fişiere ataşate
Afis targ C.jpg
"Omul frumos în ziua de azi e cel ce urcă invers pe scară, înfruntând nu numai turma care coboară, dar şi insultele ei!" - Dan Puric
Avatar utilizator
StupinaBIA
 
Mesaje: 76
Membru din: 30 Dec 2013, 13:41
Localitate: Targu Jiu

Targul Apicol CRAIOVA

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Înapoi la TARGURI SI EVENIMENTE APICOLECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori