Vrajitoarea de pe drumul oaselor, zisa si Scufita, poate ajusta leacul...si hacul, modificand si intensitatea si dozajul, preferential, daca se cere. Aplicarea se face dupa retete ancestrale si "using wits" (nu regurgitari contemporane din google), incet si cu blandete in situatiile de arsuri grave...daca horcaiturile lighioanelor de noapte dau semne ca vor sa se retraga in vizuina proprie...cu ultimul smoc de blana ramas din preferinta de a nu fi jupuite cu totul. *NOTA adresata tuturor creaturilor padurii, stepei samd, de la cea mai mica la cea mai mare si fara omisiuni - iepuri, popandai, soareci, tasmanieni, hiene si alte pradatoare.
CONTESTABILA IUBIREA contesta, iata un verb care, analizat, ne poate conduce la descifrarea unei intregi naturi omenesti. De ce contestam? Aici se complica.
Dandu'mi si eu cu presupusul, as putea zice ca dominanta generalizata este de a construi in jurul persoanei tale o armura sociala care sa iti asigure dominatia, forta, prestanta, ingrediente ce iti vor asigura suprematia in cadrul grupului, cu beneficii inutil de mentionat.
Nu putem spune ca priceputii contestatari nu au simtul orientarii si al selectiei. De obicei, tintele contestate se situeaza mai sus decat propria radiografie, pentru a modifica, desigur, referentialul, si mai mereu se menajeaza proximitatea bataturii, folosind antonime ca toleranta, ingaduinta, etc, adjective care, in bloc, inseamna resemnare tacuta.
Exemple - daca versi olita peste Eminescu si opera lui, poti ajunge europarlamentar la Bruxel. (deputatul Cezar Preda). Sau...
Daca cineva din adiacenta ograzii a pierdut episodul 27 din Suleiman, taman (adverb de timp folosit in momente tensionate din serial) cand era mai important, pentru a merge la o nunta la Baicoi (localitate din judetul Prahova care in anumite situatii se poate scrie si dezlegat) imbracata in rochie lunga cu imprimeuri orientale si cu sarmale in cap, tu te repezi sa contesti, selectiv desigur, pe cineva care vorbeste de logica propozitiilor, adicatelea de logica formala.
Contestatarii mai pot fi clasificati si dupa gen. De la misogini superiori si, deopotriva, la femei debordand de sindromul feminismului, cu accente frivole.
Nu in ultimul rand, eu ii mai categorisesc si dupa varsta, intelepciune si vremuri traite. Acestia sunt contestatarii cu manta, sub haina "intelegerii" varstei...stiti voi. Pai da! Daca esti fata si esti si mai mica, ai pus'o! Nu prea mai ai cum sa vorbesti despre istorie, politica, vremuri, etc...pentru ca oricum te pocesc si cu basca si fara basca (din bacul cu iepurasul).
Dincolo de oportunism, eu pot intelege sindromul contestatar.
A nu contesta inseamna a te contesta pe tine.
A contesta este o punere de acord cu ceea ce esti. In mod natural se alege varianta a doua.
Cum ziceam, eu am inceput scoala de soferite. Intr'o semantica transmisibila, ma intalnesc iar cu notiuni ca: prioritate, cedeaza, obligatoriu la stanga sau la dreapta, preselectie, stop (aici inteleg ca sunt fata).
Am sa iau o pauza si or mai fi si ceva trebi prin stupine, poate ca data viitoare am sa incerc sa zic ceva despre entropie si biologie. Daca nu e nimeni acasa si/sau se da in reluare episodul 27, accept sa vorbesc si cu verisoare de gradul II sau III.
Rame incarcate!
P.S. Pentru cei care nu au inteles de ce am ales acest titlu, pentru a ii scuti de efort, le sugerez ca l'am ales...intamplator.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.