Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bezna Zorilor in Stuparit

Mesajde cristian bh » 18 Oct 2017, 00:27

Bezna Zorilor scrie:
Aplecarea si interesul meu fata de barbatii inteligenti si cu simtul umorului vin din faptul ca...asa am crescut. De cate ori ma duc acasa, beau cu tata pana la 5 dimineata. Imi pot numara prietenii pe degetele de la o mana si iubitii pe degetele de la cealalta mana...cu ai caror tati am baut mai mult decat cu ei. Toti au trecut prin testele coloanei vertebrale de le'a venit acru pana sus.

Posibil ca interesul doar fata de barbatii inteligenti,...si aplecarea care se subintelege si ea,..un fel de mers calare ,pe situatie binenteles,(ca iar o sa zici ca astia mai prichindei ne cocotzam pe axioma lu taica Freud) ;) ,..vine din dorinta de a-ti demonstra mai decuseama tie ca urcarea piscului de munte scorburos ,pe care sa il urci de sus in jos,..e tot o axioma,..de data asta minulesciana,..si ca de fapt nu esti nicidecum,...acea viespe-ntaratata pe un tort de ciocolata.
Acu,stam asa si cujetam,....la ce-o fi visat oare maica ficiorului ce o daduse pe apa plata cu lamaie,in timp ce taicasu cujeta si el la axiomele lui Freud la un pahar cu vin,alaturi de o presupusa iubita a fiului sau.
Ca parerea dumneaei ,clar nu conta,cata vreme iubitul ei ficior cu coloana vertebrala desirata,acrit pana la maduva de aceasta ascensiune pe spinarea-i avea o mama......de fapt, :)

Ca despre iubire in toata tarasenia asta,io nu cred sa fi existat,.zic asta cu riscul de a fi catalogat la modul artistic binenteles,...de imposibilitatea de a intelege actul acesta artistic ce se desfasoara in toata valenta lui.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Bezna Zorilor » 18 Oct 2017, 01:04

Pentru ca cineva pariaza pe mine ca m'as incadra corespunzator pentru adoptie datorita firii mele specific umane de categorie selecta si mult prea justa pentru aceste vremuri grele, m'am hotarat sa schimb macazu'.

Si...pentru ca s'a anuntat competitia de iarna la categoria momentan medie dintre lighioane si hiene, doresc sa ma inscriu cu urmatorul text, caruia trebuie sa ii fac mentiunea ca a fost gandit in ideea ca pe orice comunitate, cei care nu reusesc sa se supuna regulamentului sufera de amigdalita nefolosirii cuvintelor gandite si nerostite.

Centimetrul.

Nu incetez sa ma intreb ce ne stimuleaza in realitate sa vorbim "urat", iar faptul ca nu am gasit un raspuns satisfacator nici pentru a o face, dar nici pentru a nu o face, iar prin raspuns satisfacator vizez acea insiruire de idei care sa ma ajute sa imi sustin comportamentul si trairile printr-un limbaj adecvat, am decis ca pana la gasirea solutiei sa ma abtin de la a ma exprima astfel.

Bine, "urat" in cazul de fata e un termen general, iar sensurile particulare pe care le concentreaza in el tin cu precadere de educatia si mai ales de bunul simt al utilizatorului. As putea sa mai adaug si gradul de frustrare, dar din motive subiective prefer sa ma abtin momentan. Fara a ma simti lezata de felul in care unii aleg sa-si exprime ideile sau mai degraba lipsa lor facand apel la cel mai scurt si cel mai putin utilizat membru al fiintei lor, m-am hotarat ca nu vreau sa ma mai exprim in centimetri.

Si nu ma intelegeti gresit, faptul ca ii oferiti atat de multa incarcatura, il personalizati, il stimulati intr-un fel sau altul si ii atribuiti sarcini pe care uneori nu le poate duce, pe noi, beneficiarele stradaniei voastre, nu poate decat sa ne bucure, insa felul in care o faceti nu va slujeste deloc. Si asta, pentru ca din motive necunoscute, cel putin mie, va loviti cu stangu-n dreptul, si in timp ce in sufletul vostru va agatati de el ca de unica salvare a speciei voastre ..., in realitate reusiti sa il umpleti de sensuri negative si sa il folositi mai degraba ca o arma decat ca un scut. Ce e cel mai trist, e ca ajutate de voi, si intr-un mod absolut penibil si lipsit de eleganta, va sustinem sa il desfiintati de la baza pana la varf, in cel mai dezgustator mod posibil. Singura diferenta e, ca in timp ce noi il folosim, voi il detineti. Daca prostia, frustrarea, neputinta, incultura, lipsa de intelegere si toate imperfectiunile atasate se masoara in centimetri, atunci o defilare ar fi binevenita. Voi numara la sfarsit participantii si voi desemna castigatorul.

Nu vreau sa fiu acuzata ca fiind misandrina. Textul nu se adreseaza numai barbatilor. Insa, pe aceasta comunitate, interventiile femeilor nu au lasat de dorit. Poate ca, in alt context, as fi invitat la participare si utilizatoarele, care, in lipsa obiectului de interes central ar fi fost posibil sa nu se afle printre finalisti, dar incercarile ar fi fost intotdeauna recompensate.

Bezna Zorilor

P.S. Textul se adreseaza mai mult cititorilor mei care spera sa ma intalneasca in apropierea soselei de centura...cu tarif normal spre redus, dupa posibilitatile detinatorului...
Pentru LU'...e doar o chestiune literara (oferita de o participanta la viata fara acte la primarie)...servita pe tava la micul dejun.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 18 Oct 2017, 12:01

Da' umorul doamna, umorul, unde e umorul, umorul ?!?!?...
Ca dincolo era mai ieftin!... ;) :D
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde peterneamt » 18 Oct 2017, 18:53

"Nu incetez sa ma intreb ce ne stimuleaza in realitate sa vorbim "urat", iar faptul ca nu am gasit un raspuns satisfacator nici pentru a o face, dar nici pentru a nu o face, iar prin raspuns satisfacator vizez acea insiruire de idei care sa ma ajute sa imi sustin comportamentul si trairile printr-un limbaj adecvat, am decis ca pana la gasirea solutiei sa ma abtin de la a ma exprima astfel." de Bezna Zorilor » Astăzi, , 00:04 ......

- Şi lupii pot vorbii frumos......dar să crezi în pacifismul lor e absurd.....că doar : Lupu-şi schimbă părul, dar năravul, ba!

Aud mereu, în special pe băieţi, că vorbesc extrem de spurcat. Folosesc tot felul de expresii înlocuind numele fetelor cu termeni vulgari – sexual explicit -, nemulţumirile şi neînţelegerile cu o înşiruire de înjurături şi blesteme, nume proprii cu termeni anatomici, etc.

Ce se întamplă cu Romania asta? S-a dezvoltat limbajul de jargon în aşa măsura încât cuvintele pe care le ştiau şi le foloseau numai o categorie de oameni (cei din închisoare, sau băieţii de cartier) au ajuns să devină auzite în plină stradă, la televizor s.a. . Ce înseamnă asta? Înseamnă degradarea societăţii! Înseamnă că oamenii au devenit obsedaţi sexual şi extrem de vulgari. Peste tot numai termeni sexuali, peste tot numai anatomie, peste tot numai blesteme.

O astfel de societate vă doriţi? Poate aveţi deja copii – vreţi să vină de la grădi’ vorbind porcos? sau să vă înjure când nu le convine ceva? Dar chiar dacă nu aveţi copii – vreţi să vă înjure copiii altora pe stradă?, sau să auzi observaţiile neruşinate ale unui puştan de 13-14 ani la adresa prietenei/logondnicei tale?

Întreb şi eu ca să mă aflu în treabă, aşa crezi? DEJA SE ÎNTAMPLA CHESTIILE ASTEA, ca să nu mai zic că limbajul vulgar trădează intenţii vulgare şi auzim despre băieţaşi de 13-16 ani care violează copile minore. Trist!

Bun şi, dacă v-am convins, ce este de făcut?

Celor pe care îi auziţi tot timpul că înjură şi vorbesc spurcat, întrebaţi-i:

“Aşa vorbeşti şi cu sora ta?

Aceiaşi termeni îi foloseşti şi pentru numirea lui bunica şi mama ta? Aşa vorbeşti în prezenţa lor?

Crezi că este respectuos să vorbeşti aşa despre o femeie?

Ai vrea ca viitoarea ta fiică să umble cu un băiat spurcat la vorbă? – care nu o respectă?

Ţi-ar plăcea ca prietena ta/soţia ta să-ţi vorbească în felul acesta?

Te-ar încânta dacă prietenii tăi ar vorbi în felul acesta despre prietena ta?”

Ştiţi ce? Majoritatea dintre cei care vorbesc aşa au învăţat din familie moda asta! Alţii vorbesc aşa doar de dragul anturajului (ceea ce mi se pare stupid). Ar trebui să ne fie milă de ei şi să-i învăţăm puţină decenţă (a se aplica multă blândeţe). Totuşi mulţi aleg ca mod de viaţă, în mod intenţionat, asemenea limbaj şi comportament vulgar, nerespectuos faţă de femei şi faţă de oricine, în general. Doamne ai milă de ei!

Iar tu, cel care eşti decent, ştii cât de mult rău faci când accepţi ca cei din jurul tău să vorbească spurcat? Le oferi “şansa” să facă acelaşi lucru şi altă dată în prezenţa ta şi chiar vor considera tot mai normal limbajul lor. Unii chiar cred că daca nu îi corectează nimeni este corect ceea ce fac dânşii. Nu faci bine! Spune-le prietenilor tăi, familiei tale, colegilor tăi de şcoală/servici că nu ţi se pare normal limbajul lor, că ai prefera să nu vorbească în felul acesta de faţă cu tine.

Dacă eşti un om decent în vorbire şi totuşi le permiţi, fără sa le spui părerea ta, EŞTI UN LAŞ!! Te provoc să nu mai fii!:) Şi eu mai am momente de laşitate şi nu sunt mândru de asta.

Îmi dau seama că unii dintre voi nu lucraţi într-un mediu în care se vorbeşte asa, dar puteţi să încurajaţi pe cei care lucrează printre asemenea oameni să aibă curajul de a vorbi! MUUULTA ÎNCURAJARE!!!:)

Poţi spune un simplu “Te rog frumos să nu mai vorbeşti în felul acesta când sunt şi eu de faţă” şi ştii măcar că ai facut ce ţine de tine. Încearcă! Şi mă anunţi şi pe mine dacă reuşeşti o schimbare!:) – experienţa ta poate încuraja şi pe alţii să reuşească. :roll:
peterneamt

Mesajde kiloz » 18 Oct 2017, 20:15

Vreti exemple unde so ajuns cu educatia:
http://mobil.bihon.ro/mobilenews/detail/1914442
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Shrek » 18 Oct 2017, 20:22

Sunt convins ca intentia ta a fost cu totul alta si nu de a promova vulgaritatea. Totusi , sa faci trimitere la altfel de stiri , nu reusesti decat sa starnesti curiozitatea adolescenților. Nicidecum promovarea unui limbaj decent in societate. Parerea mea!
Shrek

Mesajde Bezna Zorilor » 18 Oct 2017, 20:23

Dragi cititori si ascultatori apicultori,

Bine ati venit la Scufita cu doi tati...virtuali, parintii psihanalizei de forum!...capitolul care urmeaza, ca nu mai stiu cat, doar ce am trecut de inscrierea in competitia de categorie medie momentan...adica frectie cu vin de afine la picior de lemn de cuc...sau pe par de coada de lup.

Capitol care nu a inceput inca, pentru ca vrand sa ma ocup de sufletul lui Anton Pann...m'am impiedicat de niste sticle si am ramas sa trag un vin, ca se apropie sarbatorile de iarna, vremea spagilor, plocoanelor si atentiilor...in asociatia "comunitatea publica stuparitul" si in particular.

Anton Pann zis si LU' indeLUng investigatu', un baiat neconventional si adanc...in privire, gandire si simtire - toate din aceeasi categorie si deloc descrescator...pe a carui poezie m'am uitat inca o data...pentru a ma convinge ca e mai mult de bine decat de rau, ca a dres'o asa la final...frumusel.

Din pacate pentru literatura de specialitate...contemporana si in direct, baiatu' tine o lichioare in propriile labe, la o sindrofie privata de barlog...in prezenta LU'...lupuleasa...si se bucura, deci, de lucruri mai mult banale si mai putin tainuite...ale vietii. Asa ca nu se poate prezenta la emisiunea spirituala...mai sus mentionata.

Intrebari offtopic adresate ascultatorilor:

Mircea, rebelele tale s'au maritat? Ca daca nu inca, sa'i zic si io lu' tata sa ma mai scuteasca...de actele legarii de glie. Bineinteles, intrebarea este retorica, asa ca nu trebuie sa raspunzi.

Am sa fac un studiu in ceea ce priveste casatoriile si recensamantul in zona Moldovei in comparatie cu alte zone ale tarii si ale...Europei, pentru a sublinia directia spre care merge si tinteste emanciparea femeii masculinizate care a luat destinul in propriile...ratiuni, iesind deci, de sub asuprirea patriarhala.
Fişiere ataşate
396473_417180231674885_2120495402_n.jpg
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 18 Oct 2017, 21:57

Shrek,

Sa stii ca nu trebuie sa ma respecti. Eu nu iti impun asta. Respectul se "impune" prin alte chestii prin care nu toti oamenii pot fi "subjugati" impotriva vointei lor, mai ales daca nu sunt facuti pentru asta. Eu nu fac parte dintre acele femei care claxoneaza inspre barbati "respecta'ma pentru ca merit". Uite, eu am incredere in tine si iti dau decizie libera, oricare ar fi aceea.
Bezna Zorilor

Mesajde Shrek » 18 Oct 2017, 22:07

Cred ca avem definitii diferite pentru respect. Dar asta este cea mai mica problemă in viață. Eu nu jedec pe nimeni. Din cand in cand, mai comentez cate o postare. Atât!
Shrek

Mesajde Bezna Zorilor » 18 Oct 2017, 22:17

Fie cum zici. Ca totusi mie'mi placi si nu pot sa ma lepad de tine. :roll:
Bezna Zorilor

Mesajde Shrek » 18 Oct 2017, 22:25

Pana la primu' cântat cocosilor mai e!
Shrek

Mesajde mircea » 19 Oct 2017, 00:11

Mircea, rebelele tale s'au maritat? Ca daca nu inca,.....

Fiind posesorul a doua rebele, un pic narcisiste si tari in fleanca , e mai complicat . Situatiile speciale cer masuri speciale....
Deci si prin urmare acum ceva vreme, e vorba de ani (deci din timp).....am decretat ca nimeni nu vine la usa mea cu actele in geanta inainte sa implineasca 26 de ani, ca le hingheresc de nu se vad.
Trecand vremea am facut un amendament la regula si am marit cifra la 28, cu precizarea ca la 26 pot sa vina cu o cerere la aprobare daca o fi cazul si simt nevoia. In consecinta.... dupa 28 de ani e ok sa vina cu actele la posesor....sau cand or vrea ele dupa, ca nu tin neaparat la asta .
Oricum ar fi.....aia doi crocodili care vin la pachet....nici nu stiu ei ce ii asteapta....le plang de mila. Anticipat....

Pana acum au respectat graficul .... raspunsul este NU .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Bezna Zorilor » 20 Oct 2017, 14:08

Io'i zic lu' tata sa'si planga de mila mai intai lui, ca dupa aia mai vede el. Dar stai linistit, studiile au aratat ca fetele cu stiinta de carte se marita mai tarziu. De maritat se marita, pentru ca intotdeauna invinge fiinta...in defavoarea ratiunii. Dar pana acolo invinge ratiunea in defavoarea tatilor. :lol:

Imagini din Cararea Oaselor! Nu va uitati in ochii vrajitoarei!

Va urma.
Fişiere ataşate
10168176_1524226551161977_7229640066678464629_n.jpg
Bezna Zorilor

Mesajde cristian bh » 20 Oct 2017, 14:15

Probabil bostanii nu-s copti destul,. ..pt a fi sfaraiti cum se cuvine pe jar! :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Bezna Zorilor » 20 Oct 2017, 15:02

Vrajitoarea de pe drumul oaselor, zisa si Scufita, poate ajusta leacul...si hacul, modificand si intensitatea si dozajul, preferential, daca se cere. Aplicarea se face dupa retete ancestrale si "using wits" (nu regurgitari contemporane din google), incet si cu blandete in situatiile de arsuri grave...daca horcaiturile lighioanelor de noapte dau semne ca vor sa se retraga in vizuina proprie...cu ultimul smoc de blana ramas din preferinta de a nu fi jupuite cu totul. *NOTA adresata tuturor creaturilor padurii, stepei samd, de la cea mai mica la cea mai mare si fara omisiuni - iepuri, popandai, soareci, tasmanieni, hiene si alte pradatoare.

RED-jumbo.jpg

fig-jam.jpg

CONTESTABILA IUBIRE

A contesta, iata un verb care, analizat, ne poate conduce la descifrarea unei intregi naturi omenesti. De ce contestam? Aici se complica.

Dandu'mi si eu cu presupusul, as putea zice ca dominanta generalizata este de a construi in jurul persoanei tale o armura sociala care sa iti asigure dominatia, forta, prestanta, ingrediente ce iti vor asigura suprematia in cadrul grupului, cu beneficii inutil de mentionat.

Nu putem spune ca priceputii contestatari nu au simtul orientarii si al selectiei. De obicei, tintele contestate se situeaza mai sus decat propria radiografie, pentru a modifica, desigur, referentialul, si mai mereu se menajeaza proximitatea bataturii, folosind antonime ca toleranta, ingaduinta, etc, adjective care, in bloc, inseamna resemnare tacuta.

Exemple - daca versi olita peste Eminescu si opera lui, poti ajunge europarlamentar la Bruxel. (deputatul Cezar Preda). Sau...

Daca cineva din adiacenta ograzii a pierdut episodul 27 din Suleiman, taman (adverb de timp folosit in momente tensionate din serial) cand era mai important, pentru a merge la o nunta la Baicoi (localitate din judetul Prahova care in anumite situatii se poate scrie si dezlegat) imbracata in rochie lunga cu imprimeuri orientale si cu sarmale in cap, tu te repezi sa contesti, selectiv desigur, pe cineva care vorbeste de logica propozitiilor, adicatelea de logica formala.

Contestatarii mai pot fi clasificati si dupa gen. De la misogini superiori si, deopotriva, la femei debordand de sindromul feminismului, cu accente frivole.

Nu in ultimul rand, eu ii mai categorisesc si dupa varsta, intelepciune si vremuri traite. Acestia sunt contestatarii cu manta, sub haina "intelegerii" varstei...stiti voi. Pai da! Daca esti fata si esti si mai mica, ai pus'o! Nu prea mai ai cum sa vorbesti despre istorie, politica, vremuri, etc...pentru ca oricum te pocesc si cu basca si fara basca (din bacul cu iepurasul).

Dincolo de oportunism, eu pot intelege sindromul contestatar. A nu contesta inseamna a te contesta pe tine. A contesta este o punere de acord cu ceea ce esti. In mod natural se alege varianta a doua.

Cum ziceam, eu am inceput scoala de soferite. Intr'o semantica transmisibila, ma intalnesc iar cu notiuni ca: prioritate, cedeaza, obligatoriu la stanga sau la dreapta, preselectie, stop (aici inteleg ca sunt fata).

Am sa iau o pauza si or mai fi si ceva trebi prin stupine, poate ca data viitoare am sa incerc sa zic ceva despre entropie si biologie. Daca nu e nimeni acasa si/sau se da in reluare episodul 27, accept sa vorbesc si cu verisoare de gradul II sau III.

Rame incarcate!

P.S. Pentru cei care nu au inteles de ce am ales acest titlu, pentru a ii scuti de efort, le sugerez ca l'am ales...intamplator.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 25 Oct 2017, 12:00

CONTESTABILA IUBIRE II

Da! Si da'i si trage'i, si trage'i si lupta!

Recunosc, aseara am ramas o vreme bulversata. Nu eram foarte sigura daca aveam ochii umezi si/sau un zambet de o natura usor nefireasca in coltul gurii. Mi'a mai luat o vreme sa'mi dau seama ca purtam o masca.

Ma urmareau doua notiuni. Verbul a contesta, pe care am considerat ca l'am expediat intr'o formulare mult prea sintetica. Si notiunea de umor.

Pentru a ma ancora si eu intr'un inceput, reiau zicerea. "a nu contesta inseamna a te contesta pe tine insuti. si a contesta inseamna a te pune de acord cu ceea ce esti".

Cateva precizari. O notiune cu aspect moral, o formulare de orice natura, fizica, filosofica, religioasa, politica, etc, trebuie sa fie perfect solubila in intimitatea ta, pentru a fi acceptata, altfel, ea va ramane doar o vreme atasata, usor imponderabila, si in cele din urma va fi respinsa. Uneori, chiar daca ea (notiunea) poate fi solubila in ceea ce esti, ramane o vreme neasimilata, in functie de provenienta ei. Nu este aici locul pentru a dezvolta.

Umorul. Mai pe scurt, eu nu cred ca este un atribut dominant al inteligentei, ci, mai degraba el exprima diferenta dintre lume si structura ta, cu precadere morala...impachetata in vesmintele vorbirii (ca sa citez din clasici) si in intelegere.

Cele doua notiuni - contestare si umor - pot avea uneori un punct comun in manifestare, violenta (l'am precizat pe cel mai rau, ca or mai fi si altele).

Inca o precizare in adiacenta introducerii. Eu nu am facut afirmatia ca fratricidul initial ar sta la baza pentru a justifica crimele comunismului. Doamne fereste! Am spus numai ca, a'ti pune acest gen de intrebare te expediaza direct in tabu (da' urgent!).

As ruga autorii, sa imi explice ce inseamna formularea "dumnezeu a privit mai favorabil catre Abel".

As ruga parintii, care au doi copii...sa faca un "exercitiu" (nota bene - doar imaginativ!), sa priveasca mai favorabil catre unul din cei doi copii. Hai ca nu e greu, doar usor reflexiv!
Totusi, daca autorii isi permit cu seninatate sa afirme ca nu ar fi niciun fel de problema daca autoritatea, fie ea adulta sau spirituala, ar privi cu mai multa placere la un copil si cu mai putina placere la altul, in aceste conditii EU PUN IN PARANTEZA DREAPTA POATE CHIAR O PROBLEMA DE ORDIN MORAL...CE SE POATE PROPAGA INTR'UN INTREG SISTEM AL GANDIRII.

Ma gandeam, asa pasager, de ce eu, in calitate de femeie, nu am apelat la emoticoane frangatoare de inimi si storcatoare de lacrimi...in argumentatia mea (asta ca sunt femeie si se zice ca noi plangem la comanda de ne invidiaza si icoanele din Vaslui) si nu am initiat un fluviu argumentativ (luandu'mi 3 zile liber, chestiune justificata, recunosc, convingator).

Crede cineva ca si eu, in 3 zile, nu sunt in stare sa produc un material, radiografiind conditia umana, trecand prin epoci, feudalism (cand se ucidea senin cu arginti in buzunar), epoca preindustriala si industriala cu cele doua razboaie cu tot...??? Cu drame, aritmetic vorbind, mult mai numeroase si mai tragice decat in intervalul '44-'89.

Nu e greu deloc. Trag cu ochiul putin prin literatura, putin prin istoria de a 7-a si cam asta e (evitand, desigur, dramele de familie si personale). Dar cum ziceam, pare ca nu aceasta este problema.

Daca nu intelegem ca un fenomen se radiografiaza prin curgerea lui, prin vectorul lui purtator de tendinta omeneasca si nu prin printscreenuri istorice amestecate cu drame personale, ne zgariem pe fatza ca prostii!

Si apropo de umor. Cum dracu' se face, ca intr'un material ce pare de o eruditie convingatoare, apar formulari de genul, citez din autori "noi muncim aici ca sa avem realizari" (am incheiat citatul). Parca am mai auzit asta candva, e posibil sa lipseasca adjectivul 'maretz'...pierdut neglijent din congrese ("s'avem realizari maretze"). La o lapidara analiza pe text, putem spune cel putin 3 lucruri:
1) noi aici nu muncim si deci, nu avem realizari
2) chiar daca muncim, tot nu avem realizari
3) chiar daca am avea realizari, ele pot fi numai din...furat (varianta omisa probabil de autori)

Doua cuvinte pot scrie: CE DRACU'!

In incheiere va recomand documentarul THRIVE (PROSPERA) daca aveti timp.

Poate ca ar mai fi ceva de zis, in loc de post scriptum...Cred ca aseara ati avut cu totii un exercitiu in direct - cum o femeie poate sa scoata sufletul unui barbat (stiti cum se zice..."i'a scos sufletul")

Si inca ceva...am baut o pizza cu un domn profesor de istorie pe la Bucuresti si nu a catadicsit sa ma interpeleze in direct. Isi da cu presupusul, numai afirmativ, probabil pentru a se afla in gratiile lui ALPHA!

Stati ca mi'au ramas codite multe...as fi si eu curioasa, cum ar arata lumea peste vreo 20 de ani, cand voi veti fi mancat numai miere naturala si prescura, si eu Becks si oltenesti. Ca sa vedem si noi ce se vor fi intamplat cu pensiile astea private, ca din cele actuale se platesc meditatii, scoli si medicamente pentru toata familia.

Cam atat...
Bezna Zorilor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?